ΤΟΠΙΚΑ

Γραφείο παραπόνων στη Νέα Ιωνία

γραφείο-παραπόνων-στη-νέα-ιωνία-851206

Στη λογική “τα παράπονα στο δήμαρχο…” ξεκινά από την ερχόμενη εβδομάδα η λειτουργία του Γραφείου Παραπόνων στο Δήμο Νέας Ιωνίας. Όπως ανακοίνωσε χθες ο δήμαρχος Ν. Ιωνίας κ. Παύλος Μαβίδης, οι πολίτες από την ερχόμενη εβδομάδα θα μπορούν να καλούν στο 91011 προκειμένου επώνυμα να καταγράφονται τα παράπονα και τα αιτήματά τους που αφορούν στην καθημερινότητα στην πόλη.
Υπεύθυνος για τη λειτουργία του Γραφείου ορίζεται ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Νέας Ιωνίας κ. Δημήτρης Ρίζος που μαζί με τους αντιδημάρχους θα αναλάβει το συντονισμό των υπηρεσιών, προκειμένου σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα να δίνεται απάντηση στους πολίτες και να προωθείται η λύση του κάθε προβλήματος.
Ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας ανακοίνωσε εξάλλου χθες ότι πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι, μέχρι να ανεγερθούν οι εργατικές κατοικίες στη Βαμβακουργία, να ζητηθεί από τον ΟΕΚ να αξιοποιηθούν ορισμένοι χώροι, προκειμένου να διαμορφωθούν σε υπαίθριο πάρκινγκ, το οποίο θα χρησιμοποιείται κυρίως κάθε Πέμπτη που λειτουργεί στην περιοχή η λαϊκή αγορά και παρατηρείται τεράστιο κυκλοφοριακό μποτιλιάρισμα.
Ο κ. Μαβίδης υπογράμμισε εξάλλου ότι ο Δήμος θα υποβάλλει αίτημα προς τον ΟΕΚ να εξετάσει το ενδεχόμενο οι εργατικές κατοικίες που θα ανεγερθούν στην Βαμβακουργία και στη Φυτόκο να συμπεριληφθούν στο σχεδιασμό για το Μεσογειακό χωριό, χωρίς όπως διευκρίνισε όταν ρωτήθηκε, αυτό να έρχεται σε αντίθεση με την πρόταση που έχει κατατεθεί από το Δήμο Βόλου για την περιοχή του Διμηνίου.
Παρεμβάσεις
στο Αλιβέρι
Το Ιατροκοινωνικό κέντρο που παρέχει υπηρεσίες ιατρικής φροντίδας στους αθίγγανους του Αλιβερίου θα τεθεί σε νέα βάση, όπως επισήμανε ο κ. Μαβίδης που συναντήθηκε με τη νέα Διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου κ. Μαρία Καρά μαζί με τον αντιδήμαρχο Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Νίκο Μαυρόπουλου και την πρόεδρο του ΔΟΚΠΥ κ. Δέσποινα Μπακλατζή, προκειμένου να υπάρχει συνεργασία ώστε να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες που παρέχονται στους αθιγγάνους.
Με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου εξάλλου θα υπάρξει συνεργασία προκειμένου να εφαρμοστεί πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής στους εργαζόμενους των Υπηρεσιών Καθαριότητας και Πρασίνου.
Παράλληλα, όπως τονίστηκε χθες, βρίσκονται σε εξέλιξη οι παρεμβάσεις για την κατασκευή του κοινωνικού κέντρου εκδηλώσεων των αθιγγάνων στο Αλιβέρι, κτίριο που βρίσκεται στο στάδιο της θεμελίωσης, ενώ επίσης, όπως ανέφερε ο κ. Μαβίδης, ξεκίνησαν ξανά από τη ΔΕΗ οι εργασίες για την υπογείωση των πυλώνων στο Αλιβέρι, με άμεσο στόχο σταδιακά να απομακρυνθεί και ο υποσταθμός από τον οικισμό των αθιγγάνων, που πρόσφατα αποτέλεσε σημείο τριβής στην περιοχή.
Μελέτη
για τη βιωσιμότητα
των Νομ. Προσώπων
Ο κ. Μαβίδης ανακοίνωσε χθες ότι στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την ερχόμενη Δευτέρα η δημοτική αρχή θα εισηγηθεί την ανάθεση μελέτης για τη βιωσιμότητα των δημοτικών επιχειρήσεων και οργανισμών.
Ο ίδιος άφησε αιχμές κατά της προηγούμενης δημοτικής αρχής, επισημαίνοντας ότι ήδη θα έπρεπε να υπάρχει αυτή η μελέτη ώστε να υποδειχθούν τα επόμενα βήματα, όπως προβλέπεται και από το νέο Κώδικα για τη νέα διοικητική δομή των Νομικών Προσώπων.
Ο κ. Μαβίδης για μία ακόμη φορά επανέλαβε ότι η οικονομική κατάσταση στις δημοτικές επιχειρήσεις και οργανισμούς του Δήμου είναι άσχημη, ωστόσο υπογράμμισε ότι αυτή τη στιγμή η δημοτική αρχή δεν μπορεί να λάβει οποιεσδήποτε αποφάσεις που θα αφορούν στο μέλλον τους.
“Εκτός από το ΔΟΚΠΥ, όπως τόνισε ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας, που και πάλι υπάρχουν απλήρωτοι εργαζόμενοι 11 μήνες από το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, οι δημοτικές επιχειρήσεις δεν είναι βιώσιμες.
Δεν μπορώ προς το παρών να μιλήσω με ασφάλεια για το τι θα γίνει με το προσωπικό. Η πρόθεσή μου είναι να παλέψω για να διασωθούν όλες οι θέσεις εργασίας, όμως είναι ξεκάθαρο ότι ο Δήμος δεν έχει τη δυνατότητα να χρηματοδοτεί άλλο τις δημοτικές επιχειρήσεις. Θα δούμε αναλυτικά την οικονομική κατάσταση όλων των Ν.Π και έπειτα να αποφασίσουμε τα επόμενα βήματα”.

Για την Πειραματική Σκηνή

Ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας επιβεβαίωσε ότι μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε και την δημόσια αντιπαράθεση, οι τόνοι έχουν χαμηλώσει καθώς όπως τόνισε και οι δύο πλευρές συζητώντας έχουν αντιληφθεί ότι “έπεσαν θύματα” υπό την έννοια ότι κάποια ζητήματα έπρεπε να έχουν αποσαφηνιστεί νωρίτερα.
Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος Νέας Ιωνίας ενδιαφέρεται να συμπεριλάβει την Πειραματική Σκηνή στους συνεργάτες του, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι είτε στην κεντρική σκηνή του θεάτρου που βρίσκεται σε πορεία κατασκευής στο Πολιτιστικό Κέντρο είτε στον πρώην Κινηματογράφο Νίκη που θα ανακαινιστεί, θα υπάρξει στέγη για την Πειραματική.
Σχολιάζοντας δε διαρροές που υπήρξαν και συνέδεαν με το θέμα και τον αδερφό του, καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ κ. Σπ. Μαβίδη, ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας τόνισε: “Εγώ είμαι δήμαρχος της Νέας Ιωνίας. Η στρατηγική μας απορρέει από συλλογική δουλειά. Κακώς συνδύασαν ορισμένοι διαφορετικά πράγματα. Εγώ εκπροσωπώ τη Νέα Ιωνία και όχι τον αδερφό μου. Εγώ δεν αντιδρώ και δεν έχω την πρόθεση να το κάνω, σε καμία πολιτιστική πρωτοβουλία. Σε όσους κακοπροαίρετους είχαν μονόπλευρη ενημέρωση γύρω από το θέμα απαντώ ότι εμείς πιστεύουμε ότι ο “Πολιτισμός πρέπει να ενώνει και όχι να διχάζει..”.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου