Μελωδική συναυλία «στην παλιά γειτονιά»

Τελευταία ενημέρωση: 2009-05-21, 00:00:00
Βραδιά αφιερωμένη στους ανθρώπους που μας γέννησαν, σε αυτούς που σήμερα λέμε «τρίτη ηλικία», είναι η συναυλία που θα γίνει το Σάββατο 6 Ιουνίου στις 9.15 το βράδυ στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου. Τέσσερις κυρίες του ελαφρού τραγουδιού – σε μία από τις σπάνιες εμφανίσεις τους – η Κλειώ Δενάρδου, η Άντζελα Ζήλεια, η Ζωή Κουρούκλη και η Νάντια Κωνσταντοπούλου σ’ ένα μουσικό ταξίδι μέσα από διαχρονικά τραγούδια μεγάλων συνθετών, θα κάνουν πολλούς να νοσταλγήσουν παλιές αγαπημένες εποχές.
Πριν πολλά χρόνια ο Γιώργος Μουζάκης έγραψε ένα τραγούδι για την Άντζελα Ζήλεια «…Να ξεχάσω ποτέ δεν μπορώ τον παλιό τον καλό τον καιρό, μια γωνιά στην παλιά γειτονιά…».
Αυτό το τραγούδι έγινε ο τίτλος της συναυλίας «Μια γωνιά στην παλιά γειτονιά…». Στην παλιά γειτονιά που σχεδόν όλοι νοσταλγούμε. Στην γειτονιά με τα μικρά σπιτάκια τα πνιγμένα στα γιασεμιά και τα γεράνια, στην γειτονιά που όλοι ήταν μια οικογένεια, που όλοι νοιάζονταν για τα προβλήματα του άλλου, που όλοι ήταν μαζί στις χαρές και τις λύπες… Δυστυχώς σήμερα όλοι ζούμε μόνοι μας σε αφιλόξενες πόλεις – κυρίως στην Αθήνα – που κανείς δεν νοιάζεται για κανένα… και όλα με τα χρόνια γίνονται χειρότερα…
«Σε μια παλιά γειτονιά» θα μας μεταφέρουν οι τέσσερις ξεχωριστές κυρίες του ελαφρού τραγουδιού μέσα από τα τραγούδια τους που εξακολουθούν ακόμα να τραγουδιούνται… Οι σημερινές συνθήκες του ηλεκτρισμού των οργάνων και των φωνών δεν μπορούν ακόμα να σκεπάσουν εκείνα τα τραγούδια, γιατί εκείνα τα τραγούδια κατάφεραν να φέρουν τους ανθρώπους κοντά, έστω με τις αμηχανίες ή τις ατέλειές τους αλλά πάντως με την ειλικρίνειά τους.
Το πρόγραμμα της συναυλίας επιμελήθηκε ο Πάνος Δέρβος, που είναι και επικεφαλής της ορχήστρας. Συμμετέχει στο τραγούδι και η Έλενα Περβαινά.
Η συναυλία γίνεται με την υποστήριξη του Καλλιτεχνικού Οργανισμού του Δήμου Βόλου και η προπώληση εισιτηρίων γίνεται από το ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου (τηλ. 24210 32818), ενώ ισχύουν και εισιτήρια της Εργατικής Εστίας.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
1
=