ΤΟΠΙΚΑ

Θετική έκβαση στη διαπραγμάτευση «βλέπει» η Κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ.

θετική-έκβαση-στη-διαπραγμάτευση-βλ-658440

Την αισιοδοξία της ότι η διαπραγμάτευση στις Βρυξέλλες θα έχει θετική έκβαση -παρά τις αντιδράσεις της Γερμανίας- εξέφρασε η Κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη χθες το βράδυ στην εκδήλωση κοπής της πίτας του κόμματος στο Βόλο.

Η Μαρίνα Χρυσοβελώνη διαβεβαίωσε τα μέλη των ΑΝ.ΕΛ. ότι η συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση θα αποβεί προς όφελος της χώρας και παρατήρησε ότι κυριαρχεί το πνεύμα συνεργασίας και συναντίληψης με κοινό στόχο την έξοδο της χώρας από την κρίση και τα μνημόνια.

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ. απευθυνόμενη στα μέλη του κόμματος του Πάνου Καμμένου επισήμανε ότι το αίτημα της Ελληνικής Κυβέρνησης στην Ε.Ε. αφορά στην παράταση της δανειακής σύμβασης και όχι του προγράμματος των μνημονίων και διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να ληφθούν μέτρα ούτε να εφαρμοστούν όσα περιλάμβαναν τα μνημόνια.

«Δεν πρόκειται να κάνουμε καμία κωλοτούμπα» ανέφερε η κ. Χρυσοβελώνη για να καθησυχάσει τα μέλη των ΑΝ.ΕΛ. υποστηρίζοντας επίσης ότι τερματίζονται οι πολιτικές λιτότητας και αναφέρθηκε στα πρώτα νομοσχέδια που έχει εξαγγείλει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ότι θα ψηφιστούν το επόμενο διάστημα στη Βουλή. Παράλληλα επισήμανε ότι η διαπραγμάτευση είναι μεν σκληρή, αλλά οι πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου θα συμβάλλουν ώστε να υπάρχει θετική έκβαση όχι μόνο -όπως είπε η κ. Χρυσοβελώνη- για την Ελλάδα αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη και ειδικά για τις χώρες που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα με τη χώρα μας.

Εξάλλου η Κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ. απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο -ακόμη και εάν στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup δεν υπάρξει ουσιαστική εξέλιξη- να υπάρξουν άλλες εξελίξεις, όπως για παράδειγμα εκλογές και υπογράμμισε ότι τα επόμενα βήματα για την κυβέρνηση θα είναι η ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης, ο τερματισμός του υπερδανεισμού και η υλοποίηση πολιτικών που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου