ΤΟΠΙΚΑ

Κοινό σχέδιο κουκουλοφόρων και Αστυνομίας

κοινό-σχέδιο-κουκουλοφόρων-και-αστυν-851206

“Βαριές ευθύνες” καταλόγισε στην κυβέρνηση και τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης Βύρωνα Πολύδωρα για τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας,ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου, επεισόδια τα οποία καταδίκασε καθώς, όπως είπε, τραυματίζουν τον πυρήνα της ιστορικής μνήμης της πατρίδας μας.
Ο Πέτρος Ευθυμίου χαρακτήρισε ιδιαίτερα επικίνδυνη την τακτική της κυβέρνησης, μίλησε για επιχειρησιακή και πολιτική ανεπάρκεια του κ. Β. Πολύδωρα καθώς και για ασύδοτη δράση των κουκουλοφόρων για μια ακόμα φορά.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ στα επεισόδια μπροστά στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, τονίζοντας ότι αυτά τραυματίζουν τον πυρήνα της ιστορικής μνήμης της πατρίδας μας και δημιουργούν ένα πρόσθετο θέμα.
Και κάλεσε την κυβέρνηση να εγκαταλείψει την επένδυση στην ένταση, να επενδύσει στη σοβαρότητα και στην ευθύνη που απαιτούν οι στιγμές για να προστατέψει την κοινωνική ειρήνη, την ζωή και την ασφάλεια των πολιτών.
Ο Πέτρος Ευθυμίου εξέφρασε, τέλος, την ελπίδα ότι δεν θα χρειαστεί να επανέλθει το ΠΑΣΟΚ σήμερα στο θέμα των επεισοδίων.
ΚΚΕ
Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του “καταγγέλλει στον ελληνικό λαό και στη νεολαία το απροκάλυπτο κοινό σχέδιο, που εξελίχθηκε σήμερα, από τις δυνάμεις καταστολής και τους κουκουλοφόρους σε βάρος της μεγάλης φοιτητικής και σπουδαστικής διαδήλωσης στο κέντρο της Αθήνας”.
Σύμφωνα με το ΚΚΕ, “οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι παραπάνω από φανερές” και προσθέτει ότι “τα επεισόδια καταδεικνύουν ότι στόχος είναι η συκοφάντηση και η άσκηση τρομοκρατίας στο φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα”.
Στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ καλεί τη νεολαία και τους εργαζομένους “να δυναμώσουν και να περιφρουρήσουν τους αγώνες τους, να συνδέσουν την πάλη με την αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων σε βάρος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ”.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου