ΤΟΠΙΚΑ

Δεύτερο ύποπτο κρούσμα γρίπης

δεύτερο-ύποπτο-κρούσμα-γρίπης-851206

Οι Υγειονομικές αρχές της Κρήτης τέθηκαν στη μέγιστη δυνατή κινητοποίηση για την μεταφορά ασθενούς με έντονα τα συμπτώματα γρίπης και με υποψία ότι έχει προσβληθεί από τον νέο ιό.

Ο ασθενής, που παρουσίασε υψηλό πυρετό και όλα τα συμπτώματα της γρίπης, παρουσιάσθηκε στο νοσοκομείο Χανίων, απ’ όπου μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό καθώς το δεύτερο, αποτελεί «νοσοκομείο αναφοράς» αφού, με εντολή του Υπουργού Υγείας κ. Αβραμόπουλου είναι μεταξύ των 6 που τέθηκαν σε επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Ένας ακόμα λόγος που ενέτεινε την ανησυχία των γιατρών, ήταν το γεγονός ότι ο ασθενής είχε πρόσφατα ταξιδέψει στη Λατινική Αμερική – και συγκεκριμένα στη Βενεζουέλα.

Όπως δήλωσε ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Χρ. Μελάς, οι εξετάσεις που έγιναν στο Νοσοκομείο Χανίων βγήκαν αρνητικές. Ωστόσο αποφασίστηκε η μεταφορά του 30χρονου μέ το ΕΚΑΒ στο ΠΑΓΝΗ προκειμένου να επαναληφθούν οι εξετάσεις.

Η μεταφορά έγινε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ αφού προηγουμένως είχαν ληφθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας.

Οι εξετάσεις έγιναν απόψε και τα αποτελέσματά τους αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα από το Ινστιτούτο Παστέρ.

Ο υφυπουργός Υγείας κ. Μάριος Σαλμάς επισκέφθηκε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο όπου και διαπίστωσε την ετοιμότητα του.

Αναφερόμενος στο «ύποπτο κρούσμα» επισήμανε ότι οι εξετάσεις βγήκαν αρνητικές και τόνισε ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Είπε επίσης, ότι η μεταφορά του στο ΠΑΓΝΗ έγινε γιατί το νοσοκομείο του Ηρακλείου αποτελεί «νοσοκομείο αναφοράς» και πρέπει να επαναληφθούν οι εξετάσεις. «Καλύτερα μια εξέταση συν, παρά μια εξέταση πλην», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαλμάς, ο οποίος αναφέρθηκε επίσης στα μέτρα τα οποία έχουν ληφθεί σε πανελλαδικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο Κρήτης λέγοντας ότι ο κρατικός μηχανισμός έχει τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα και ότι τόσο το Νοσοκομείο του Ηρακλείου όσο και το Αεροδρόμιο είναι πλήρως εξοπλισμένο με τα ειδικά μηχανήματα και με το κατάλληλο προσωπικό, για παν ενδεχόμενο.

Ανέφερε ακόμη ότι το πρόγραμμα «Περσέας» που έχει τεθεί σε εφαρμογή για την αντιμετώπιση παρόμοιων καταστάσεων λειτουργεί άψογα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου