ΤΟΠΙΚΑ

Παρουσίαση βιβλίου του Μιχάλη Μοδινού

παρουσίαση-βιβλίου-του-μιχάλη-μοδινο-851206

Το βιβλίο του Μιχάλη Μοδινού με τίτλο «Επιστροφή» θα παρουσιαστεί σήμερα Τετάρτη 20 Μαΐου στις 8.00 μ.μ. στο “Αχίλλειον” (πεζόδρομος Κουμουνδούρου 1) από το Δημοτικό Κέντρο Ιστορίας και Τεκμηρίωσης Βόλου (ΔΗ.Κ.Ι.) και τις εκδόσεις Καστανιώτη. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Γιάννης Πανούσης, καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Πέτρος Μανταίος, δημοσιογράφος καθώς και ο συγγραφέας. Συντονίζει ο Γιάννης Παπαδόπουλος, συγγραφέας. Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Μαρία Χαϊντούτη.
«Η επιστροφή» είναι ένα οξυδερκές, τρυφερό και σαρκαστικό σχόλιο πάνω στην ταυτότητα, στη μνήμη, στις ιδιαιτερότητες των τόπων και των ανθρώπων τους. O βετεράνος αρχαιολόγος Απόστολος Ζήρας καταφεύγει στο προγονικό του σπίτι στο νότιο Πήλιο, όπου περνούσε τα καλοκαίρια του κατά τη δεκαετία του 50. Είναι ένας άντρας μόνος, χήρος, διωκόμενος από τις δικαστικές Αρχές και τα τηλεοπτικά κανάλια. Στον τόπο των εφηβικών του διακοπών επιχειρεί ν ανασυνθέσει τα αίτια που τον κατέστησαν αποδιοπομπαίο τράγο. Γι αυτό ανασκάπτει τα ερείπια της ζωής του, φέρνοντας ταυτόχρονα στο φως και τα ερείπια της πρόσφατης νεοελληνικής ιστορίας. Ο περιβαλλοντολόγος, γεωγράφος και μηχανικός Μιχάλης Μοδινός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1950. Έζησε, δούλεψε και ταξίδεψε στις πέντε ηπείρους ως ερευνητής και συνεργάτης διεθνών οργανισμών. Ιδρυτής και εκδότης της Νέας Οικολογίας, είναι συγγραφέας πολυάριθμων θεωρητικών έργων γύρω από την αναπτυξιακή διαδικασία και την οικολογική προβληματική με γεωγραφική, περιηγητική και λογοτεχνική ματιά. Υπήρξε από τα πρώτα ενεργά στελέχη του οικολογικού κινήματος και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων το 1990. Διετέλεσε πρόεδρος του Διεπιστημονικού Ινστιτούτου Περιβαλλοντικών Ερευνών και του Εθνικού Κέντρου Περιβάλλοντος. Δίδαξε σε ακαδημαϊκά ιδρύματα ανά τον κόσμο.
Από το 1994 έως το 1999 διηύθυνε την ελληνική έκδοση της Κατάστασης του Πλανήτη σε συνεργασία με το Ινστιτούτο World Watch, ενώ από το 1998 διοργανώνει, σε συνεργασία με τον Ηλία Ευθυμιόπουλο, το Θερινό Οικολογικό Πανεπιστήμιο, προϊόν του οποίου είναι δέκα συλλογικοί τόμοι. Κυριότερα έργα του είναι: “Μύθοι της ανάπτυξης στους τροπικούς”, 1986, “Από την Εδέμ στο Καθαρτήριο”, 1988, “Τοπογραφίες”, 1990, “Πού βαδίζει ο κόσμος;” (επιμ.), 1992, “Το παιχνίδι της ανάπτυξης”, 1993, “Η αρχαιολογία της ανάπτυξης: Πράσινες προοπτικές”, 1996, “Η οικογεωγραφία της Μεσογείου” (επιμ.), 2001, “Οι δρόμοι της αειφορίας” (επιμ.), 2003, “Παγκοσμιοποίηση και περιβάλλον” (επιμ.), 2004. Από τις Εκδόσεις Καστανιώτη κυκλοφόρησε το 2005 το μυθιστόρημά του “Χρυσή Ακτή” και το 2007 το μυθιστόρημα “Ο Μεγάλος Αμπάι”.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου