ΤΟΠΙΚΑ

Ενδιαφέρον του Κώστα Μακρή για τη Νίκη Βόλου

ενδιαφέρον-του-κώστα-μακρή-για-τη-νίκη-851206

Ενας από τους πλουσιότερους Ελληνες του εξωτερικού φέρεται να είναι σύμφωνα με πληροφορίες ενδιαφερόμενος για την αγορά της ΠΑΕ Νίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κώστας Μακρής, που είναι Έλληνας ομογενής επιχειρηματίας της Αυστραλίας και ένας από τους πλουσιότερους Αυστραλούς, έχοντας κάνει ήδη άνοιγμα στην ποδοσφαιρική Ελλάδα (ήταν μέχρι πρότινος πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναχαϊκή), έχει εκφράσει την επιθυμία να αγοράσει μια ομάδα με κόσμο και δυναμική και οι συνεργάτες του, αφού συνέλεξαν πληροφορίες, του πρότειναν τη Νίκη Βόλου.
Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι σύμβουλοι του Κ. Μακρη έχουν αρχίσει διερευνητικές επαφές με ανθρώπους της βολιώτικης ΠΑΕ…
Ο ομογενής επιχειρηματίας μετανάστευσε στην Αυστραλία το 1963 και σήμερα έχει πολλά εμπορικά κέντρα, το Optus House στην Αδελαΐδα και το Bonnyridge Plaza στα περίχωρα του Σίδνεϊ, ενώ έχει και επιχειρήσεις στην Ελλάδα όπου συχνά χαίρεται τη θάλασσα με το πανάκριβο γιοτ του Ouzo Palace.
Είναι ένας από τους πλουσιότερους επιχειρηματίες στην Αυστραλία και ο πλουσιότερος ομογενής, βρίσκεται στην 36η θέση της σχετικής λίστας με περιουσία που φτάνει τα 1,06 δισεκατομμύρια δολάρια. Μένει στην Αδελαΐδα, όπου είναι και το κέντρο των επιχειρήσεών του, οι οποίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων εμπορικά κέντρα και αγοραπωλησίες ακινήτων.
Ο Κώστας Μακρής το 2005 σε μια από τις επιχειρηματικές κινήσεις του αποφάσισε να αγοράσει την Π.Α.Ε. Παναχαϊκή, η οποία βρισκόταν στην Β’ Εθνική Κατηγορία στην τιμή των 900.000 από τον τότε κάτοχο της Π.Α.Ε. Άρη Λουκόπουλο Στην Πάτρα δεν βρήκε ό,τι περίμενε και πριν από λίγο καιρό στις 4 Μαΐου 2009 ο Κώστας Μακρής παραχώρησε το πλειοψηφικό πακέτο στον δικηγόρο Αλέξη Κούγια, αποχωρώντας από τα διοικητικά της ομάδας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου