ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Μάταιες προβλέψεις
Μας τα χάλασε ο καιρός της Κυριακής και κράτησε πολλούς κλεισμένους στα σπίτια τους, οι οποίοι είχαν προγραμματίσει να κάνουν το πρώτο τους μπάνιο στη θάλασσα. Βέβαια πολλοί είχαν βγει και είχαν μιλήσει για τον ωραίο καιρό και διαψεύστηκαν, μιας και ο καιρός δεν είναι εύκολο πράγμα για να κάνει κανείς προβλέψεις. Την επόμενη φορά καλό θα είναι να ξημερώνει η μέρα, να βλέπουμε τον καιρό και μετά να κανονίζουμε!
Δ.Π

Είμαστε έτοιμοι!
Εδώ και εβδομάδες το Νοσοκομείο του Βόλου είναι πανέτοιμο να νοσηλεύσει οποιοδήποτε περιστατικό χρήζει ιδιαίτερης φροντίδας και υπάρχει υποψία και μόνο ότι πρόκειται για τη γρίπη των χοίρων. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένας φόβος, ούτε και κάποιο περιστατικό που να ανησύχησε το Νοσοκομείο, που παρόλα αυτά βρίσκεται σε εγρήγορση, ενημερώνοντας και εκπαιδεύοντας καταλλήλως όλο το προσωπικό. Οπότε μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχα…
Δ.Π

Αμέσως στο φροντιστήριο
Με ένα τηλέφωνο στο αυτί είναι οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων, μόλις βγουν από τις αίθουσες, προκειμένου να μιλήσουν αρχικά με τους γονείς τους που αγωνιούν και αμέσως μετά με τους φροντιστές τους. Έτσι, μετά το σχολείο, η πρώτη στάση γίνεται στα φροντιστήρια, όπου εκεί οι υποψήφιοι μαθαίνουν περίπου ή με ακρίβεια τον βαθμό τους και μετά άλλοι πηγαίνουν για καφεδάκι για να χαλαρώσουν κι άλλοι προτιμούν το κρεβάτι τους, μιας και θέλουν να συμπληρώσουν τις χαμένες ώρες ύπνου… Το καλό πάντως είναι πως οι υποψήφιοι είναι ευχαριστημένοι μέχρι στιγμής κι όσοι δεν είναι και τόσο, κοιτούν μπροστά, δεν απογοητεύονται και συνεχίζουν ακάθεκτοι το διάβασμα.
Δ.Π

Επιτέλους
Εστω και αργά η πολιτεία ενδιαφέρθηκε για την Κωνσταντίνα Κούνεβα.
Ο ΟΕΚ ανακοίνωσε τη χορήγηση κατοικίας για τις ανάγκες της οικογένειάς της.
Η συνδικαλίστρια νοσηλεύεται ακόμη στον Ευαγγελισμό μετά από την επίθεση που δέχθηκε με οξύ και ποιος ξέρει πότε θα ανακτήσει ξανά δυνάμεις…
Η περίπτωσή της αποτέλεσε σημαία… για τα συνδικάτα, αφού αναδείχτηκε το σοβαρό πρόβλημα της επισφαλούς εργασίας που οργιάζει στην Ελλάδα.
Β.Κ

Αδιαφορία
Προβληματισμένα εμφανίζονται τα στελέχη όλων των κομματικών επιτελείων, αφού σε όλες τις περιοδείες που γίνονται εν όψει των Ευρωεκλογών, αν μη τι άλλο το κλίμα είναι υποτονικό. Ο κόσμος δεν μαζεύεται εύκολα στις συγκεντρώσεις… και όπου δεις περισσότερα από πενήντα άτομα, πάρτι κάνουν οι διοργανωτές. Λίγο ότι έχουν κουραστεί, λίγο ότι φτάνει καλοκαιράκι, λίγο ότι οι Ευρωεκλογές τους αφήνουν αδιάφορους… η αδιαφορία εξελίσσεται στο μεγαλύτερο αντίπαλο αυτής της αναμέτρησης.
Β.Κ

Για τελευταία φορά…
Είναι κατόπιν εορτής η είδηση, αλλά έχει τη δική του αξία αυτό που συνέβη χθες το πρωί στο Δημαρχείο του Βόλου, με τη νομική σύμβουλο του Δήμου κ. Σοφία Παπαγιαννίτση και τη Διευθύντρια Οικονομικών υπηρεσιών την κ. Μουσκή να διαμηνύουν προς το Δήμαρχο Αλέκο Βούλγαρη ότι δεν φέρονται διατεθειμένες άλλη φορά να χρεωθούν παραλείψεις αιρετών που εκθέτουν ανεπανόρθωτα το Δήμο. Η επισήμανσή τους ήταν προφανής, καθώς αφορούσε στο ζήτημα της κατάσχεσης που προέκυψε πριν από δέκα μέρες. Η νομική σύμβουλος του Δήμου, σύμφωνα με πληροφορίες, σημείωσε ότι δεκαπέντε μέρες πριν το ατυχές συμβάν στο Ταμείο του Δήμου ο Βολιώτης δικαστικός επιμελητής συναντήθηκε με τη Διευθύντρια Οικονομικών Υπηρεσιών και της διεμήνυσε ότι θα υλοποιήσει τη δικαστική απόφαση για λογαριασμό των δύο δικηγόρων. Οι δύο συναντήθηκαν με τη νομική σύμβουλο και εν συνεχεία όλοι μαζί επισκέφθηκαν το Δήμαρχο, ο οποίος και τους παρέπεμψε στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο. Άρα είχαν ενημερωθεί στο Δήμο γι΄ αυτό που θα επακολουθούσε, οπότε οι δηλώσεις για πολιτικές σκοπιμότητες που επακολούθησαν μετά το συμβάν από πολιτικά στελέχη του Δήμου ήσαν εν αδίκω και αποτελούν, όπως ευκόλως γίνεται αντιληπτό, προφάσεις εν αμαρτίαις…
Α.Τ.

Βλέποντας
και κάνοντας…
Επέστρεψε από τη Γαλλία ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, όπου βρέθηκε μαζί με το δημοτικό σύμβουλο Φ. Λαμπρινίδη για το κοινοτικό πρόγραμμα Urbameco στο οποίο συμμετέχει μαζί με άλλες οκτώ ευρωπαϊκές πόλεις και προφανώς πληροφορήθηκε για τις δηλώσεις του πρώην Αντιδημάρχου Γιάννη Καουνά. Ωστόσο χθες υποχρεώθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή να δικαιολογήσει τις πρωτοβουλίες του συνεργάτη του Αντιδημάρχου Στέλιου Λημνιού, που σε δηλώσεις του εμφανίστηκε αποφασισμένος να επιβάλει πρόστιμα που θα ξεκινούν από 200 ευρώ και που θα φτάνουν μέχρι τα 10.000 ευρώ για οικόπεδα, όπου παρατηρείται πλήρης αδιαφορία των ιδιοκτητών τους να τα κρατήσουν σε μία ανεκτή κατάσταση, καθώς σε διαφορετική περίπτωση μπορούν να αποτελέσουν εστίες πρόκλησης πυρκαγιάς.
Για τον Καουνά είναι βέβαιο ότι ο Π. Μαβίδης θα πάει με τη λογική… βλέποντας και κάνοντας και ανάλογα με τη στάση του πρώην Αντιδημάρχου στα Δημοτικά Συμβούλια, με πρώτο βήμα δοκιμασίας στο ιδιότυπο αυτό πολιτικό μπρα ντε φερ το Δημοτικό Συμβούλιο της ερχόμενης Δευτέρας, όπου η πλειοψηφία πρέπει να φέρει προς έγκριση, εκτός των άλλων, τη λήψη απόφασης για τη λύση της σύμβασης με την Ελληνική Εταιρία Ανακύκλωσης, ένα θέμα για το οποίο ο κ. Καουνάς σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις την περασμένη εβδομάδα υποστήριξε ότι εγκαίρως, από τον περασμένο Οκτώβριο, είχε ταχθεί υπέρ της αποκομιδής από συνεργεία του Δήμου και όχι από ιδιώτη εργολάβο…
Α.Τ.

Η Ν.Δ
στη Νέα Ιωνία
Την ίδια στιγμή στη Νέα Ιωνία άγνωστο Χ αποτελεί τι θα κάνει η Νέα Δημοκρατία και κυρίως τι θα πράξει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τέλης Μπασδάνης, ο οποίος θα προσπαθήσει σύμφωνα με πληροφορίες να μη δοθεί επίσημο χρίσμα σε κανέναν από τη Νέα Δημοκρατία για τη Νέα Ιωνία. Από την άλλη ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δήμο Κ. Χαλέβας, έχει διαμηνύσει προς όλους ότι σε κάθε περίπτωση θα είναι υποψήφιος και πάλι, κάτι που έχει προκαλέσει , όπως μαθαίνω, τη δυσφορία του δημοτικού συμβούλου της παράταξής του Κ. Μωυσίδη, ο οποίος κάνει λόγο για «ρίξιμο» από τον επικεφαλής της ομάδας του και για αθέτηση παλαιότερης υπόσχεσής του ότι ο ίδιος θα είναι ο διάδοχος στο δημοτικό σχήμα της Ν.Δ στη Νέα Ιωνία.
Α.Τ.

Κακό παιδί…
Ήθελε να μάθει για τη δημοσκόπηση της VPRC στη χθεσινή συνεδρίαση της ΤΕΔΚ ο Δήμαρχος Σηπιάδος Σταμάτης Βακούλας. Επειδή δεν είναι φρόνιμο παιδί, σε λίγες μέρες, την ερχόμενη Κυριακή συγκεκριμένα, θα μάθει το βαθμό αναγνωρισιμότητάς του προς το πρόσωπό του για τη ΝΑΜ και… κλααάαμα ο Σταμάτης.
Α.Τ.

Στην Κάτω Ιταλία
Να αλλάξουν την απόφασή τους για την ετήσια εκδρομή τους στην ελληνόφωνη Κάτω Ιταλία ζήτησε από τους συναδέλφους του ο Δήμαρχος Πορταριάς κ. Βασίλης Κοντορίζος κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της ΤΕΔΚ, προκειμένου να αποφύγουν το… κράξιμο από τα τοπικά ΜΜΕ, αφού προηγουμένως είχε ακυρωθεί η αρχική πρόταση για το ταξίδι στην Αγία Πετρούπολη με το σκεπτικό ότι στην παρούσα χρονική συγκυρία της οικονομικής δυσανεξίας κάτι τέτοιο θα ήταν ασύμβατο με τη δεινή οικονομική θέση που βιώνουν τα περισσότερα νοικοκυριά. Κάποιοι αποφάσισαν τότε αντί για την Αγία Πετρούπολη οι αιρετοί του Νομού να μεταβούν στην Κάτω Ιταλία, με το κόστος να πέφτει στο ¼ της αρχικής επιλογής. Ωστόσο ο κ. Κοντορίζος προέτρεψε τους συναδέλφους του να οδηγηθούν σε ακόμη πιο φθηνή και συμβολική επιλογή, όπως αυτή που θα αφορά στη μετάβαση στο Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης .Η πρότασή του ωστόσο μάλλον δεν θα εισακουστεί…
Α.Τ

Δεν απάντησαν
Παρά το γεγονός ότι κύκλοι προσκείμενοι στο δήμαρχο έλεγαν προ διημέρου σ΄ όσους αντέδρασαν στην παρουσία του στην ημερίδα για τον ερασιτέχνη Ολυμπιακό Βόλου ότι αν διαφωνούν να παραιτηθούν, ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Οι καταγγέλλοντες την παρουσία του δημάρχου στη συγκεκριμένη ημερίδα έκαναν την πάπια. Μέχρι την επόμενη πιστολιά τους στον αέρα μπορούν να εισπράττουν το μισθό τους.
Χ.Μ

Θα πάω στη ζούγκλα
με τον Ταρζάν
Εχουν θεριέψει τα χόρτα στα πεζοδρόμια του Βόλου. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Στάμος άφησε χθες να εννοηθεί ότι τον μποϋκοτάρουν οι προϊστάμενοι της Υπηρεσίας Πρασίνου. Να πάρει η οργή, έχει εγκαταλείψει και η Δέσποινα που θα τους έφερνε με τα νερά της.
Χ.Μ

Αυξάνονται
τα σαμαράκια
Φίλος αναγνώστης παρατηρεί ότι στην εθνική οδό τα σαμαράκια και οι φθορές αυξάνονται ραγδαία τόσο στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, όσο και προς την Αθήνα. Αναρωτιέται αν οι ιδιώτες που ανέλαβαν το κομμάτι Ράχες – Κλειδί ανέλαβαν και τη συντήρησή του. Αν όχι, γιατί πληρώνουμε αυξημένα διόδια; αναρωτιέται με το δίκιο του. Ακούστε να δείτε πώς έχει το πράγμα, αγαπητέ φίλε. Θεωρητικά ανέλαβαν τη συντήρηση και πρακτικά την είσπραξη και τυπικά την εξυπηρέτηση των πολιτών.
Χ.Μ

Το παρκάκι
στην καρδιά
της πόλης
Στη διασταύρωση των οδών Σπ. Σπυρίδη και Ρήγα Φεραίου βρίσκεται ένα μικρό παρκάκι. Ένας τόσος δα μικρούλης πνεύμονας πνιγμένος ανάμεσα στα μεγαθήρια των πολυκατοικιών. Φίλος αναγνώστης παρατηρεί ότι όλο κι όλο το παρκάκι διαθέτει μια τραμπάλα. Δεν μπορούν να τοποθετηθούν κάνα δυο κούνιες, ένας γύρος και κανένα ακόμη παιχνίδι; Τα παιδιά που μεγαλώνουν στις γύρω πολυκατοικίες της πιο πυκνοκατοικημένης ίσως περιοχής του Βόλου δεν έχουν δικαίωμα στο παιχνίδι και στον ελεύθερο χώρο; προσθέτει. Έχουν, αγαπητέ φίλε, αλλά το έργο δεν είναι μεγάλου οικονομικού αντικειμένου και κατά συνέπεια εκλείπει και το ενδιαφέρον των δημοτικών αρχών του Βόλου διαχρονικά για το ταπεινό παρκάκι.
Χ.Μ

Πάει για άλλα
ο δήμαρχος;
Με μεγάλο ποσοστό εξελέγη στο Σύλλογο Μηχανολόγων-Μηχανικών του νομού Μαγνησίας ο δήμαρχος Σηπιάδος Σταμάτης Βακούλας. Το ψηφοδέλτιό του ξεπέρασε το 60%. Λέτε το γεγονός αυτό να τροφοδοτήσει τις πολιτικές του φιλοδοξίες και για άλλα; Λέτε;
Χ.Μ

Ηρθε η απάντηση
Στην υπόθεση παραπλάνησης των καταναλωτών που κατήγγειλε ο Αγελαδοτροφικός Σύλλογος Βόλου και η Ένωση Συνεταιρισμών Βόλου για πώληση στο ίδιο ράφι ψυγείων σούπερ μάρκετ φρέσκου γάλατος δίπλα σε μακράς διαρκείας, η κινητοποίηση της Διεύθυνσης Εμπορίου της Νομαρχίας Μαγνησίας ήταν άμεση. Η έκθεση ελέγχου που συντάχθηκε διαβιβάστηκε στο υπουργείο Ανάπτυξης μαζί με το ερώτημα τι προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία. Η απάντηση ήρθε δικαιώνοντας, σύμφωνα με πληροφορίες τις Ενώσεις. Τα νέα αναμένεται να γνωστοποιηθούν σήμερα από τον νομάρχη.
Β.Σ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου