ΤΟΠΙΚΑ

«Ο Θεός δεν άφησε την Ελλάδα» ~ Ομιλία του Ηγούμενου Εφραίμ

ο-θεός-δεν-άφησε-την-ελλάδα-ομιλία-τ-661487

Ανέφερε σε πυκνό ακροατήριο στο Πνευματικό Κέντρο, τονίζοντας ότι πολλοί ζητούν βοήθεια

Αυξητική τάση παρουσιάζει ο ήδη μεγάλος αριθμός των Βολιωτών που επισκέπτονται τη Μονή Βατοπεδίου στο Αγιο Ορος, ζητώντας πνευματική και οικονομική στήριξη, σε εποχές κρίσης. Σε καθημερινή βάση η Μονή Βατοπεδίου δέχεται τουλάχιστον από 100 έως 300 άτομα, ενώ σε πανηγύρεις ο αριθμός πολλαπλασιάζεται και φτάνει τους 600-700 επισκέπτες, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται και πολλοί Βολιώτες.

Οι ακατάλυτοι δεσμοί που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ της Μητρόπολης Δημητριάδος και της Μονής Βατοπεδίου υπογραμμίστηκαν στη διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε χθες στο κατάμεστο από κόσμο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως, με κεντρικό ομιλητή, τον ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου, π. Εφραίμ.

Με αφορμή τη χθεσινή εκδήλωση, ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου μίλησε σε δημοσιογράφους, υπογραμμίζοντας ότι «έχει αναπτυχθεί πνευματική σχέση με το Σεβασμιώτατο, με πολλούς πατέρες της Μητρόπολης Δημητριάδος, αλλά και πολλούς Βολιώτες που έρχονται στο Βατοπέδι». Ο π. Εφραίμ υπογράμμισε παράλληλα ότι ο κόσμος έρχεται με δίψα στο Αγιο Ορος «για να ακούσει τους Αγιορείτες, να πει τα προβλήματά του, να ακούσει έναν πνευματικό αυθεντικό λόγο, να ζητήσει βοήθεια».

Το ερώτημα περί κρίσης προέκυψε αυθόρμητα και η απάντηση του π. Εφραίμ ευκρινής. «O Θεός, είπε, δεν άφησε ποτέ την Ελλάδα», στέλνοντας προς κάθε κατεύθυνση μήνυμα ελπίδας. Παράλληλα, ο ίδιος επεσήμανε ότι πάντοτε επανδρώνονται οι μονές από νέα, μορφωμένα παιδιά, τα οποία εκδηλώνουν την επιθυμία να γίνουν μοναχοί στο Αγιο Ορος.

Τον π. Εφραίμ προλόγισε ο γραμματέας της Μητρόπολης Δημητριάδος π. Χαρίλαος Παπαγεωργίου, ο οποίος αναφέρθηκε στους δεσμούς που έχουν αναπτυχθεί, τη στήριξη της Μονής Βατοπεδίου στο κοινωνικό έργο της τοπικής Εκκλησίας και το «Δος ημίν». Στη συνέχεια του πρόσφερε ως συμβολικό δώρο εγκόλπιο σταυρό.

Παίρνοντας το λόγο ο γέροντας, μίλησε στο πολυπληθές ακροατήριο για τον Αγιο Παΐσιο, καταθέτοντας προσωπικές μαρτυρίες και στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις παρισταμένων.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου