ΤΟΠΙΚΑ

Πλιάτσικο στο «κουφάρι» της Βαμβακουργίας

πλιάτσικο-στο-κουφάρι-της-βαμβακου-661510

Ξήλωσαν και τα τελευταία κουφώματα από το πρώην εργοστάσιο

Σήκωσαν και τα τελευταία κουφώματα και πόρτες από το κουφάρι του πρώην εργοστασίου της Βαμβακουργίας. Ανάστατοι οι περίοικοι που βλέπουν το τεράστιο ακίνητο να ρημάζει και δεν αξιοποιείται με αποτέλεσμα να έχει μετατραπεί σε άντρο περιθωριακών.

Προχθές περίοικοι που διαμένουν στις πολυκατοικίες αντιλήφθηκαν αργά το βράδυ κίνηση στο οικοδομικό τετράγωνο ενώ λίγο αργότερα ένα φορτηγό αυτοκίνητο αποχωρούσε από το χώρο ανενόχλητο μεταφέροντας σίδερα και κουφώματα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που περίοικοι γίνονται ουσιαστικά αυτόπτες μάρτυρες τέτοιων περιστατικών τα οποία καταγγέλλονται στην Αστυνομία για τα περαιτέρω, ωστόσο με δεδομένο ότι ο χώρος είναι ξέφραγο αμπέλι, ελάχιστα στοιχεία μπορούν να παραμείνουν για εξακρίβωση των στοιχείων των δραστών.

Κατά καιρούς πάντως σύμφωνα με τους περιοίκους αθίγγανοι και βούλγαροι κυρίως είναι εκείνοι που επισκέπτονται το χώρο για να αναζητήσουν «τη λεία τους».

Το συγκεκριμένο ακίνητο με οικόπεδο χιλιάδων στρεμμάτων του πρώην εργοστασίου της Βαμβακουργίας, εδώ και 18 χρόνια, από το 1996 που έκλεισαν οι πύλες της πάλαι πότε κραταιής ελληνικής κλωστοϋφαντουργίας, παραμένει αναξιοποίητο, παρά τις κατά καιρούς δεσμεύσεις της Πολιτείας. Πριν από λίγα χρόνια είχε προγραμματιστεί να κατασκευαστεί στο χώρο το Μεσογειακό χωριό μετά την απώλεια των Αγώνων, ο Δήμος Βόλου αποφάσισε να το εντάξει σε ειδικό πρόγραμμα χρηματοδότησης από το Πράσινο Ταμείο προκειμένου να γίνουν εργατικές κατοικίες, το πρόγραμμα δεν προχώρησε και έτσι κτίριο και οικόπεδο παραμένουν στο έλεος της εγκατάλειψης, «παρέχει στέγη» κατά καιρούς σε περιθωριακούς ενώ έχει μετατραπεί σε μία απέραντη εστία μόλυνσης .

Το κτίριο ιδιοκτησιακά είχε περιέλθει στον ΟΕΚ αρχικά και μετά την κατάργηση του ΟΕΚ , ανήκει στις αρμοδιότητες του ΟΑΕΔ. Όμως δεν κουνιέται «φύλλο». Ντουβάρια μισογκρεμισμένα, σπασμένα τζάμια, διαλυμένες πόρτες, συνθήματα κάθε είδους, κοσμούν όλους τους τοίχους του κτιρίου.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου