ΤΟΠΙΚΑ

Ενημέρωση για αποζημιώσεις των πλημμυροπαθών

ενημέρωση-για-αποζημιώσεις-των-πλημμ-851206

Συνάντηση μεταξύ της επιτροπής πλημμυροπαθών, του αντινομάρχη κ. Ηλία Ξηρακιά και στελέχους του ΕΟΜΜΕΧ, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στη Νομαρχία Μαγνησίας, με στόχο να προετοιμαστούν οι διαδικασίες για την πληρωμή των δικαιούχων, που υπέστησαν καταστροφές κατά την διάρκεια των πλημμυρών της 9ης Οκτωβρίου.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, που συγκλήθηκε με πρωτοβουλία του αντινομάρχη, ο τμηματάρχης του ΕΟΜΜΕΧ, υπεύθυνος για τις διαδικασίες αποζημίωσης των πλημμυροπαθών Γιώργος Ντάνασης, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για την διαδικασία που θα ακολουθηθεί, αλλά και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται να καταθέσουν οι δικαιούχοι, προκειμένου να αποζημιωθούν άμεσα.
Ο ΕΟΜΜΕΧ συνεχίζει να αναμένει την κοινή υπουργική απόφαση, η οποία δεν έχει ακόμη επιστρέψει –όπως ενημερώθηκε τηλεφωνικά ο ίδιος χθες- στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας.
Μόλις η απόφαση επιστραφεί στο Οικονομίας θα αποσταλεί προς δημοσίευση στο ΦΕΚ και ταυτόχρονα στον ΕΟΜΜΕΧ, ο οποίος αμέσως μετά θα είναι σε θέση να καταβάλει στους δικαιούχους τις αποζημιώσεις, αρκεί να είναι έτοιμα τα δικαιολογητικά.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ήδη η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας με ανακοίνωσή της στον τοπικό Τύπο ανέφερε ότι «με στόχο τον καλύτερο συντονισμό και την γρήγορη αποζημίωση των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις πλημμύρες τις 9ης Οκτωβρίου, οι δικαιούχοι πρέπει να επικοινωνήσουν , στο τηλ. 24210 75327, με την κ. Κυριακή Πλαστάρα, για να συμπληρωθεί ειδικό ηλεκτρονικό έντυπο, που θα επιτρέψει την αυτόματη πληρωμή, μέσω του τραπεζικού συστήματος «ΔΙΑΣ».
Η καταβολή των αποζημιώσεων θα γίνει μέσω ΕΟΜΜΕΧ και η πληρωμή των δικαιούχων θα αρχίσει μόλις εκταμιευθεί από τον ΕΟΜΜΕΧ το ποσό που έχει εγκριθεί.»

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου