ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Ασφυκτικά γεμάτο το Τ.Ε.Ε.
Ενθουσίασε το κοινό του Βόλου η ημερίδα που διοργάνωσε το Τ.Ε.Ε. Μαγνησίας σχετικά με τα φωτοβολταϊκά συστήματα, μιας και το αμφιθέατρο γέμισε ασφυκτικά. Η συμμετοχή του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη και μάλιστα εξέπληξε τους διοργανωτές, μιας και συνήθως το κοινό δεν ενδιαφέρεται συνήθως να παρακολουθεί ημερίδες και συνέδρια. Απ’ ό,τι φάνηκε, η ανησυχία πολλών για το περιβάλλον και για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ήταν μεγάλη, πράγμα που σημαίνει ότι επιτέλους κάποιοι αρχίζουν και ευαισθητοποιούνται.
Δ.Π

Η γραφειοκρατία και ο άστεγος
Πριν από λίγο καιρό ένας άστεγος είχε καταλάβει το χώρο του κτιρίου Τσικρίκη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το είχε κάνει σαν το σπίτι του. Ο μηχανικός που θα ξεκινούσε τις εργασίες, αντιλήφθηκε το γεγονός και κάλεσε τους αρμοδίους να διώξουν τον άστεγο. Με τα πολλά με τα λίγα κινήθηκε μια διαδικασία που περιλάμβανε εισαγγελέα, γιατρό, ακαδημαϊκούς, τους σεκιουριτάδες του Ιδρύματος, υπογραφές, έγγραφα και τηλέφωνα. Το αποτέλεσμα ήταν ο άστεγος να απηυδήσει από αυτή την κατάσταση και να σηκωθεί μόνος του και να φύγει. Απίστευτες δηλαδή ιστορίες καθημερινής- πανεπιστημιακής τρέλας.
Δ.Π

Τους πρόλαβε
Εδώ και καιρό οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Παπαστράτος) ψάχνουν να βρουν τρόπους για να ανοίξει το Ίδρυμα τις πύλες του προς την κοινωνία. Ορισμένοι πρότειναν να γίνει αιμοδοσία με απώτερο σκοπό και τη διήμερη άδεια που δικαιούνται όσοι θα συμμετείχαν κι αυτοί. Ωστόσο έρχεται χθες ανακοίνωση από τη Γεωπονική Σχολή ότι θα πραγματοποιήσει αιμοδοσία την ερχόμενη Τετάρτη, με αποτέλεσμα να τους τη βγει από κει που δεν το περίμεναν. Λέτε να τρέξουν όλοι οι εργαζόμενοι στη Γεωπονία την Τετάρτη για να τσεπώσουν και την άδεια;;;
Δ.Π

Για φιγούρα;
Στη συμβολή των οδών Κουντουριώτου και Στρατηγού Μακρυγιάννη είναι γνωστό τοις πάσι πως συμβαίνουν πολλά, μα πάρα πολλά ατυχήματα. Όταν ανέλαβε η νέα Δημοτική Αρχή του Αλέκου Βούλγαρη, τοποθετήθηκαν φωτεινοί σηματοδότες. Ως ενέργεια θετική και μπράβο. Ωστόσο πρέπει να σημειώσουμε πως τα συγκεκριμένα φανάρια δεν έχουν λειτουργήσει ποτέ… Αν τα βάλατε για φιγούρα, να το καταλάβουμε, αν όχι, μπορείτε να μας εξηγήσετε για ποιο λόγο δεν λειτουργούν;
Α.Φ.

O Ταρζάν και ο Σάκης
Και εκεί που κάναμε ζάπινγκ χθες το βράδυ και ψάχναμε απεγνωσμένα να βρούμε μια εκπομπή που να μην έχει σχέση με την Eurovision -πήξαμε τόσες μέρες πρωί, μεσημέρι, βράδυ- λέμε και εμείς θα δούμε το Μάκη, κάτι σοβαρό θα έχει! Αλλά που; Έπεσε στα «βαριά» θέματα και ο Ταρζάν και αφιέρωσε ολόκληρη εκπομπή με αναλύσεις επί των αναλύσεων στο Σάκη και το θεσμό…Ξέρουμε, είναι without comments!
Α.Φ.

Δύο φεγγάρια
Το βράδυ της 27ης Αυγούστου ο πλανήτης Άρης θα είναι πολύ λαμπερός στον ουρανό και παρόλο που θα βρίσκεται 34,6 εκ. μίλια μακριά από τη γη θα μπορούμε να τον δούμε με γυμνά μάτια, με αποτέλεσμα να φαίνεται σα να βλέπουμε δύο φεγγάρια. Η επόμενη φορά που ο Άρης θα είναι ορατός θα είναι το 2.287 και καταλαβαίνετε πως αν δεν έχετε το γονίδιο του κ. Μητσοτάκη δεν θα πρέπει να χάσετε την ευκαιρία, γιατί το βλέπουμε να σας πέφτει λίγο μακριά…

Α.Φ.

Καμπάνια ΕΧΕΙ ΦΩΤΟ ΚΥΡΙΑΖΗ ΠΟΥΛΜΑΝ
Με ένα πραγματικά πρωτότυπο τρόπο… αποφάσισε το Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Ασφάλισης να μας ενημερώσει για τον νέο Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης.
Ένα κατακόκκινο λεωφορείο… λονδρέζικης κοπής στάθμευε χθες τις πρωινές ώρες πρώτα στην οδό Ιάσονος μπροστά από την Εθνική Τράπεζα και αργότερα στην Παραλία του Βόλου. Νεαρές κοπέλες διένειμαν ενημερωτικό υλικό για τον ΑΜΚΑ, οπότε τρέξτε, διότι από Ιούλιο θα έχουμε νέο Μητρώο όλοι οι ασφαλισμένοι.
Β.Κ

Παρούσα
Μπορεί στις αρχές Μαρτίου να είχε αναβληθεί η εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ με τη Φώφη Γεννηματά, όμως το πρωτοκλασάτο στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τελικά θα έρθει στην πόλη και θα μιλήσει στην πολιτική συγκέντρωση της Νέας Ιωνίας. Οι Ευρωεκλογές ήταν μία ευκαιρία για τη Φώφη, που είναι ιδιαίτερα αγαπητή στους πράσινους… και αναμένεται με αυτό τον τρόπο να αποζημιωθούν, αλλά και η ίδια, αφού ήδη η κινητοποίηση που γίνεται έχει βάλει τον πήχη ψηλά.
Β.Κ

Κεντρική ομιλία
Ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας ζήτησε, όπως πληροφορείται η στήλη, να επισκεφτεί το Βόλο εν όψει Ευρωεκλογών.
Του άρεσε όπως είπε η προηγούμενη συγκέντρωση που έγινε στην Τράπεζα της Ελλάδος και η οποία ήταν κατά κοινή ομολογία πετυχημένη, οπότε ελήφθη η απόφαση και εκτός απροόπτου ο πρόεδρος του ΣΥΝ θα είναι ο ομιλητής στην κεντρική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ. Ποντάρουν πολλά στη Μαγνησία τα στελέχη της Αριστεράς…
Β.Κ

Δεν ήρθε
Θαυμαστές του… Ταρζάν έσπευσαν χθες στα Δικαστήρια του Βόλου, μόλις πληροφορήθηκαν για τη δίκη σχετικά με εκπομπή της «Ζούγκλας» το 2004 με πρωταγωνιστή τον πρώην δήμαρχο Αλμυρού Σπ. Ράππο, ο οποίος βιντεοσκοπήθηκε μέσα σε διαμέρισμα και ενώ φορούσε μόνο τα εσώρουχά του.
Εκτός του ενδιαφέροντος της υπόθεσης, αρκετοί πέρασαν από τα δικαστήρια μήπως και συναντήσουν από κοντά το γνωστό δημοσιογράφο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, έναν εκ των κατηγορουμένων. Έφυγαν απογοητευμένοι, αφού ο παρουσιαστής της «Ζούγκλας» δεν εμφανίστηκε.
Β.Σ.

Το κυνήγησε
Πολύ ζεστά πήρε τα όσα συμβαίνουν με τα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης της Αυτοδιοίκησης, τα οποία έχουν αποκλειστεί από προγράμματα και χρηματοδοτήσεις, ο πρόεδρος του ΚΕΚΑΝΑΜ Παντ. Μαστρογιάννης. Κινητοποίησε ομολόγους του ανά την Ελλάδα, τους συντόνισε, προχώρησαν στην ίδρυση Πανελλήνιας Ένωσης. Δικαιωματικά, όπως φαίνεται, η έδρα της Ένωσης στο Βόλο, αλλά και ο κ. Μαστρογιάννης στη θέση του προέδρου.
Β.Σ.

Από αλλού
το έπαθε…
Τους δημοσιογράφους φοβόταν, τελικά από βιομήχανο το έπαθε. Ο λόγος για το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιώργος Προβόπουλο, που λίγο πριν μπει στην αίθουσα για την ομιλία του ήταν εξαιρετικά επιφυλακτικός για δηλώσεις εκτός κειμένου στους Βολιώτες δημοσιογράφους. Αυτή την εποχή της οικονομικής κρίσης φοβούνται ακόμη και το και, τον δικαιολόγησε ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒ Θεσσαλίας κ. Απ. Παπαδούλης.
Κάποιες δηλώσεις τελικά τις έκανε, αλλά εκείνο που φοβόταν τελικά δεν το απέφυγε με την ομιλία – ποταμό του προέδρου του ΣΕΒ Θεσσαλίας κ. Ευλογημένου, που οδήγησε στην αποχώρηση των κ.κ. Καρτάλη, Νάκου και Σούρλα. Καλό είναι να αποφεύγεται η ένταση, ακούστηκε να λέει λίγο αργότερα ο κεντρικός τραπεζίτης…
Α.Τ.

Δέχονταν
συγχαρητήρια
Συγχαρητήρια δέχονταν στη χθεσινή Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ Θεσσαλίας ο πρώην Νομάρχης Μαγνησίας Γιαν. Πρίντζος για την τοποθέτησή του στη θέση του προέδρου του Φορέα Διαχείρισης της Κάρλας. Ολοι του έλεγαν να αξιωθεί όπως επί των ημερών του ο Φορέας να συνεδριάζει πιο συχνά απ΄ όσες συνεδρίασε από το 2003 που συνεστήθη για πρώτη φορά μέχρι και σήμερα Τρεις όλες κι όλες…
Α.Τ.

Σκληρό μήνυμα
Με αφορμή σχόλια για τη χθεσινή ημερίδα του Ολυμπιακού Βόλου ακούστηκαν πολλά. Κάποιοι τσάμπα μάγκες του Δήμου Βόλου εκ του ασφαλούς κατηγόρησαν συλλήβδην όσους συμμετείχαν στην ημερίδα για την επανασύσταση του ερασιτέχνη Ολυμπιακού. Περιττό να επισημάνουμε ότι εκ των ομιλητών ήταν και ο δήμαρχος. Δεν ενοχλήθηκε απλά από την πολιτική καφενείου ορισμένων συνεργατών του, αλλά τα πήρε κυριολεκτικά στο κρανίο. Πάντως κύκλοι προσκείμενοι στο δήμαρχο και σίγουρα καλά ενημερωμένοι σημείωναν χθες ότι το πώς, πού και σε ποιο επίπεδο θα εκπροσωπηθεί ο δήμος Βόλου το αποφασίζει αποκλειστικά και μόνο ο δήμαρχος. Όποιος έχει αντίθετη άποψη και προσπαθεί να κάνει παραπολιτική εναντίον του δήμου, να καταθέσει την παραίτησή του από τα αξιώματά του τώρα, έλεγαν οι ίδιοι, που σίγουρα εκφράζουν σε μεγάλο βαθμό το δήμαρχο. Για να δούμε τώρα οι βολεμένοι τι θα κάνουν; Το λέει η περδικούλα τους ή θα κάνουν ξανά τους Γερμανούς, αρκούμενοι στο μισθουλάκι τους και τα άλλα τυχερά της εξουσίας;
«Τ»

Νέα ταραχή
από νέα γκάλοπ
Τρεις νέες δημοσκοπήσεις που θα δημοσιευτούν την Κυριακή θα αυξήσουν την ταραχή στη Νέα Δημοκρατία. Και οι τρεις θα φέρνουν τη διαφορά πάνω από 4 μονάδες, ενώ η μία θα φτάνει στις 5,5 μονάδες.
Θα δημοσιευτούν στην Ελευθεροτυπία, την Καθημερινή και το Πρώτο Θέμα.
Εκείνη στην Καθημερινή μάλιστα θα φέρνει τρίτο κόμμα τους… Οικολόγους με 6,5% (ΚΚΕ 6% και ΣΥΡΡΙΖΑ 5%).
N.T.

Επίδομα εξαθλίωσης;
Στο Υπουργείο Οικονομικών -και στο πλαίσιο της υλοποίησης της εισοδηματικής πολιτικής έτους 2009- δικαιούχοι του ποσού εφάπαξ έκτακτης οικονομικής παροχής 2009 (επίδομα φτώχειας) είναι ΝΠΔΔ και ΟΤΑ μόνιμοι ή αορίστου χρόνου εργαζόμενοι. Στις Δημοτικές Επιχειρήσεις που οι μισθοί -των αορίστου έστω- είναι περισσότερο από άθλιοι, τι θα γίνει; Δικαιούνται επίδομα φτώχειας ή αποκλείονται λόγο εξαθλίωσης και όχι απλής φτώχειας;
Ν.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου