ΤΟΠΙΚΑ

Επαγρύπνηση στους μεταλλεργάτες εφιστά ο «Μήτσος Παπαρήγας»

επαγρύπνηση-στους-μεταλλεργάτες-εφι-664202

Στη συνέλευση του κλάδου

Επαγρύπνηση και όχι εφησυχασμό, προκειμένου με δυναμισμό και κινητοποιήσεις εφόσον χρειαστεί να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που αφορούν στον κλάδο των μεταλλεργατών, ζήτησε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Μήτσος Παπαρήγας Κων. Στεργίου στην ετήσια γενική συνέλευση που πραγματοποίησε το συνδικάτο.

Την εισήγηση στη Γενική συνέλευση ο Κων. Στεργίου έκανε έναν απολογισμό της δράσης του συνδικάτου όλη την χρονιά που πέρασε, τονίζοντας ότι «δε μας φτάνουν κάποια ψίχουλα ούτε η ελεημοσύνη, τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: Απαιτούμε, διεκδικούμε όλα όσα μας έκλεψαν, όλα όσα δικαιούμαστε» και αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που έγιναν στη ΒΕΜΕΚΕΠ για να μην εφαρμοστεί εκ περιτροπής εργασία και αποτράπηκαν απολύσεις εργαζομένων που είχαν αντιδράσει στο μέτρο, στο εργοστάσιο Κιολεϊδη, καθώς και σε άλλες μικρές και μεγάλες μονάδες του κλάδου καθώς επίσης στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την 1η του Νοέμβρη αλλά και στην κινητοποίηση με αφορμή το θανατηφόρο ατύχημα στην Χαλυβουργία Θεσσαλίας.

Ο κ. Στεργίου επίσης τόνισε την ανάγκη «να υπάρξει σύγκρουση με όλες τις δυσκολίες και κυρίως με όλους εκείνους τους μηχανισμούς που στέκονται εμπόδιο και να προχωρήσει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στην ανασύνταξη» ενώ επίσης μίλησαν εκπρόσωπος του σωματείου εργαζομένων στο Λεβεντέρη αλλά και από άλλους χώρους. Η γενική συνέλευση ενέκρινε εξάλλου ψήφισμα συμπαράστασης στους εργαζομένους της εταιρείας «Ελληνικές ιχθυοκαλλιέργειες» που βρίσκονται εδώ και μέρες σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα από νέους καλλιτέχνες του Βόλου που παρουσίασαν ένα μικρό πρόγραμμα από τραγούδια γραμμένα από δημιουργούς που στάθηκαν δίπλα στο ταξικό εργατικό κίνημα, από την περίοδο του Μεσοπολέμου μέχρι σήμερα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου