ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Η διοργάνωση
Σκεφτόμασταν ότι η διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων δεν απαιτεί μόνο μεγάλα έργα υποδομής αλλά και έργα και παρεμβάσεις στην καθημερινότητα. Διότι αν για να πάει ο επισκέπτης από το ένα σημείο στο άλλο χρειάζεται να πάρει για παράδειγμα κάνα δύο χαπάκια για τον εμετό επειδή οι δρόμοι μας είναι σε μαύρο χάλι, όσο καλή εικόνα και να έχει το γήπεδο ή η οποιαδήποτε αθλητική εγκατάσταση, μόνο το χάλι του δρόμου θα του μείνει και αυτό γιατί στη χώρα του δεν θα έχει ξαναδεί παρόμοια εικόνα. Τέλος πάντων, το θέμα ουσιαστικά είναι πως για να θελήσουν να έρθουν ξανά στο Βόλο και την ευρύτερη περιοχή όλοι αυτοί οι επισκέπτες που θα έρθουν στη πόλη μας ενόψει των Μεσογειακών, θα πρέπει η πόλη να παρουσιάζει την εικόνα μιας ευρωπαϊκής πόλης, κάτι από το οποίο δυστυχώς ακόμα απέχει πολύ…
Α.Φ.

Πέπλο μυστηρίου…
…Καλύπτει τις εξελίξεις στην υπόθεση της επένδυσης στο Σωρό. Ενδιαφέρον υπάρχει, μας λένε, μετά τον πρώτο ανεπιτυχή διαγωνισμό, αλλά για όλα τα άλλα οι αρμόδιοι κρατάνε τα στόματά τους κλειστά!
Α.Φ.

Πολιτικός
καύσωνας
Καταπέλτης ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μαγκριώτης για το Σαρακατσάνο υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά.
Σκληροί στις δηλώσεις τους και οι δύο βουλευτές, Κ. Καρτάλης και Ρ. Ζήση, που στη συνέντευξη Τύπου του ΠΑΣΟΚ απαρίθμησαν ένα- ένα τα σφάλματα του ΥΠΕΧΩΔΕ, για να καταδείξουν όπως είπαν την “κυβερνητική αγρανάπαυση” στη Μαγνησία. Το θερμόμετρο χθες χτύπησε κόκκινο και μέχρι τις ευρωεκλογές αναμένεται καύσωνας.
Β.Κ

Και πριν
8 μήνες
Πριν από 8 μήνες είχε επισκεφτεί ξανά τον Περιφερειακό ο Γιάννης Μαγκριώτης. Σχετικά πρόσφατα, γι’ αυτό και χθες που πήγε πάλι στο έργο… δεν κατάφερε να δει και πολλές βελτιώσεις και προόδους, γι’ αυτό και είπε ότι είπε για την πορεία του έργου. Χθες στην περιοδεία του είχε την ευκαιρία να μιλήσει και με τους κατοίκους της περιοχής που έχουν ξεσηκωθεί και ζητούν να βρεθεί λύση στα αιτήματά τους. Η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ τους άκουσε με προσοχή, συμφωνώντας μαζί τους.
Β.Κ

Με αποδεικτικά
Τα αποκόμματα των τοπικών εφημερίδων, από τα οποία βεβαιώνεται το ιδιαίτερο τοπικό ενδιαφέρον για την αποσαφήνιση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στις Νηές ταχυδρόμησε στο υπουργείο Οικονομίας η Νομαρχία Μαγνησίας.
Μία ακόμη ενέργεια πίεσης, ώστε το υπουργείο να προχωρήσει άμεσα στις ενέργειες που έχει δεσμευτεί για να ξεκαθαρίσει το σκηνικό.
Η Νομαρχία επισημαίνει ότι οποιαδήποτε νέα καθυστέρηση ή αναβολή εκ μέρους του υπουργείου θα είναι ασυγχώρητη και επιζήμια για την περιοχή.
Β.Σ.

Δουλειά άλλων
Κάθε πρόβλεψη της νομοθεσίας ερεύνησε εξαντλητικά ο νομάρχης Μαγνησίας για να στηρίξει νομικά το αίτημα της Μαγνησίας να μην παραμείνει αποκλεισμένη από τις ευεργετικές διατάξεις απόφασης του υπουργείου Οικονομικών για παροχή εγγυήσεων του Δημοσίου σχετικά με ρύθμιση οφειλών επιχειρήσεων.
Η πρόταση εστάλη στον υφυπουργό Οικονομίας Ν. Λέγκα και όπως έλεγε ο κ. Παπατόλιας «πλέον δίνουμε οδηγίες προς ναυτιλλομένους». Μίλησε για ακλόνητα επιχειρήματα, τα οποία πρέπει να υιοθετήσει το υπουργείο. Σχολίασε δε ότι αυτή η δουλειά έπρεπε να έχει προηγηθεί από άλλους αρμόδιους τοπικούς φορείς. Με την ενέργειά μας καλύπτουμε ένα έλλειμμα που υπήρχε, είπε χαρακτηριστικά.
Β.Σ.

Εγώ δεν θα
το έκανα …
Καλό είναι οι υπηρεσίες του Δήμου να είναι προσεκτικές, όταν τους κοινοποιείται μία κατασχετήρια έκθεση. Δεν έχουν όλοι οι δικηγόροι την ίδια ευαισθησία απέναντι στο κύρος και το θεσμό του Δήμου, όταν έχουν στα χέρια τους δικαστικές αποφάσεις. Αν ήμουν εγώ, θα λειτουργούσα διαφορετικά και θα φρόντιζα πριν από οποιαδήποτε ενέργειά μου να ενημερώσω προηγουμένως τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και Δήμαρχο. Τα παραπάνω υποστήριξε ο επικεφαλής της ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ και δικηγόρος κ. Μαργ. Πατσιαντάς, με αφορμή το θέμα της κατασχετήριας έκθεσης και της συζήτησης που έγινε στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο. Ήταν μία δήλωση που ήθελε να υπογραμμίσει προς την πλειοψηφία ότι σε τέτοια ζητήματα δεν χρειάζεται η υπαλληλική ιεραρχία να διακρίνεται από αβάσταχτη ελαφρότητα, ενώ ταυτόχρονα έριχνε κομψά και τα… καρφάκια του και προς τους δικηγόρους που επιχείρησαν να εκτελέσουν την απόφαση του Εφετείου.
Τη διαφορά πολιτικού ήθους του κ. Πατσιαντά σε σχέση με τους συναδέλφους του σημείωνε λίγο αργότερα ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού κ. Δημ. Δερβένης.
Α.Τ.

Επέμενε στην
επίμαχη φράση
…Πάντως ο τελευταίος και χθες μίλησε για πολιτική σκοπιμότητα και ότι κάποιοι ήθελαν να βλάψουν το Δήμο, επέμενε ότι ο δικηγόρος εφόρμησε στο Ταμείο του Δήμου ως ληστής και ότι η μομφή -όπως είπε- είναι πολιτική. Δεν ξέρω ωστόσο αν έδωσε βαρύτητα και έμφαση στο στοιχείο που ο ανέφερε ο δικηγόρος και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων του Δήμου Βόλου κ. Σπύρος Δεσύλλας στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι για την κατάσχεση εκτός από τη Διευθύντρια Οικονομικών Υπηρεσιών είχε ενημερώσει δεκαπέντε μέρες πριν από το συμβάν και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Χρ. Τσαμπρινό!!!
Είναι ένα νέο στοιχείο, που έρχεται να επιτείνει τις ενστάσεις της μειοψηφίας ότι η διαχειριστική ανεπάρκεια της δημοτικής μηχανής ήταν αυτή που ανέδειξε στο μέγιστο βαθμό το συμβάν, που όπως ομολόγησε, ήταν ένα γεγονός που συνέβαινε και στο παρελθόν, αλλά πάντα βρισκόταν μία φόρμουλα διευθέτησης και αποπληρωμής των οφειλών.
Α.Τ.

Γυναικεία
αντιπαράθεση
Είχαμε την αίσθηση ότι η πολιτική αντιπαράθεση είναι στη συντριπτική της πλειονότητα γένους αρσενικού. Τουλάχιστον στο Δήμο Βόλου. Προχθές όμως η αντιπαράθεση ήταν ασορτί με την υψηλή θερμοκρασία που ενέσκηψε τις τελευταίες μέρες. Καυτή. Έτσι δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξαίρεση οι αντιπαραθέσεις και μεταξύ των γυναικών.
Έτσι σε κάποια στιγμή αντάλλαξαν φραστικά πυρά οι Ντ. Παπαστεφάνου και η Κατ. Μπαρμπουδάκη, πρώην και νυν πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Υγείας και Κοινωνικών Θεμάτων (ΔΟΥΚ) του Δήμου. Αφορμή για την «κόντρα» των δύο κυριών η επισήμανση της κ. Μπαρμπουδάκη ότι στους εργαζόμενους του ΔΟΥΚ οφείλονται τα δεδουλευμένα ενός μηνός.
– Ο ΔΟΥΚ, κύριε πρόεδρε, τους τελευταίους μήνες πέφτει θύμα αναίτιων επιθέσεων και δηλώσεων λαϊκισμού, είπε η κ. Παπαστεφάνου.
– Είναι ψέματα ότι χρωστάτε δεδουλευμένα στους εργαζόμενους;
– Και στο παρελθόν είχαν να πληρωθούν οι εργαζόμενοι έξι μήνες…
– Μία φορά μόνο συνέβη αυτό επί των ημερών μας. Προφανώς δεν μπορείτε να αντιληφθείτε τι σημαίνει να είσαι απλήρωτος και οικογενειάρχης. Αλλά πώς να το καταλάβετε εσείς, μία δημόσια υπάλληλος, απάντησε με τη σειρά της η πρώην πρόεδρος του ΔΟΥΚ.
Α.Τ.

Να βάλουν
οδηγό
Αφού ο νέος εργολάβος που έχει το έργο της ανακύκλωσης δεν γνωρίζει τους δρόμους του Βόλου και της Νέας Ιωνίας, τότε γιατί δεν γίνεται αυτό που συνέστησε στον πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Βαγγ. Καπούλας. Να διατεθεί στον εργολάβο ένας εργάτης αποκομιδής, που θα δείχνει στον εργολάβο τα σημεία όπου οι κάδοι παραμένουν υπερπλήρεις…
Α.Τ.

Ευχές
«Εύχομαι στον κ. Στάμο να φέρει σε πέρας αυτήν ιστορία με το Κοιμητήριο για να ησυχάσουμε όλοι». Ήταν το σχόλιο του Βαγγέλη Καπούλα για την πρόταση του Δημάρχου όπως οι δύο Αντιδήμαρχοι Γιαν. Στάμος και Χρ. Τσαμπρινός είναι οι αντικαταστάτες των Θαν. Κουντουρά και Αντ. Καφρίτσα αντίστοιχα.
Α.Τ.

Σκουπίδια…
Προχθές ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας καταλόγισε με περισσή δόση αλαζονείας στο Νέστωρα του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου και δημοτικό σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας κ. Τάσο Στρατηγόπουλο «πολιτική μυωπία» γιατί… τόλμησε να του πει ότι η πόλη δεν είναι καθαρή, κυρίως στις ακραίες συνοικίες.
Πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις μάς πήρε χθες το πρωί συμπολίτισσα από το κέντρο του Βόλου και μας παραπονέθηκε ότι από παρακείμενη ιδιωτική κλινική τα απορριμματοφόρα δεν αποκομίζουν συχνά τα νοσοκομειακά απόβλητα. Εμείς ξέρουμε ότι η συγκεκριμένη συμπολίτισσα διαθέτει την οπτική οξύτητα αετού. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος φυσικά μπορεί να την καταλογίσει… πολιτική πρεσβυωπία. Είναι θέμα διάγνωσης…
Α.Τ.

Ανακάλεσε
ο Αντιδήμαρχος
Μπορεί ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Δερβένης να αποκάλεσε το δικηγόρο της γνωστής υπόθεσης κατάσχεσης στο δήμο Βόλου με τον χαρακτηρισμό «ληστής», ωστόσο χθες στο δελτίο ειδήσεων της TRT τα στρογγύλεψε τα πράγματα και σε μεγάλο βαθμό τα ανακάλεσε. Δεν χαρακτήριζε σε καμία περίπτωση το πρόσωπο, αλλά την ενέργεια, είπε και έκλεισε το ζήτημα. Πάντως για το σκυλοκαβγά στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο Βόλου άλλη εξήγηση δεν βρίσκουμε πλην της απότομης ανόδου της θερμοκρασίας.
Χ.Μ

Οι μεγάλοι
συνταγματολόγοι
Εβλεπα χθες το βράδυ στο δελτίο ειδήσεων του MEGA τον Παυλόπουλο και τον Λοβέρδο, αμφότεροι γνωστοί συνταγματολόγοι, και κατάλαβα για πρώτη φορά σε βάθος γιατί όλοι οι νόμοι στην Ελλάδα έχουν τόσα… παραθυράκια.
Χ.Μ

Γεμάτο το Συνέδριο
Γέμισαν κόσμο όλοι οι χώροι του κτιρίου Παπαστράτος, μιας και χθες ξεκίνησαν οι εργασίες του Συνεδρίου Ψυχολογίας. Η εικόνα αυτή των ανθρώπων να τρέχουν να ενημερωθούν για διάφορα θέματα που σχετίζονται με την ψυχολογία γέννησε διάφορα ερωτήματα και το βασικότερο, εάν τελικά χρειαζόμαστε όλοι από μια ψυχανάλυση…
Δ.Π

Αντί για απεργία, Eurovision!
Τον Σάκη Ρουβά τίμησαν χθες ορισμένες εργαζόμενες – καθηγήτριες στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας, καθώς προτίμησαν να τυπώσουν μπλούζες με τη φωτογραφία του καλλιτέχνη και να βάλουν και φωτογραφία του στον υπολογιστή τους, στηρίζοντάς τον στον διαγωνισμό της Eurovision, παρά να απεργήσουν. Το παράδοξο είναι πως σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης μόλις ένας καθηγητής απ’ όλο το νομό απήργησε. Μάλλον ο εν λόγω εκπαιδευτικός δεν είναι υποστηρικτής του ευρωπαϊκού φεστιβάλ μουσικής…
Δ.Π

Αρχισαν οι Πανελλαδικές
Ξεκινούν σήμερα το πρωί οι Πανελλαδικές και οι υποψήφιοι πρέπει να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να περάσουν σε κάποια σχολή. Όλα είναι έτοιμα, δηλαδή τα εξεταστικά κέντρα, το βαθμολογικό, οι επιτηρητές και περιμένουν τους εξεταζόμενους για να διαγωνιστούν. Ο δρόμος είναι μεγάλος για τα παιδιά, μια και οι εξετάσεις θα διαρκέσουν σχεδόν δύο μήνες, μαζί με τα ειδικά μαθήματα. Εμείς να ευχηθούμε σε όλους καλή επιτυχία και καλό κουράγιο!
Δ.Π

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου