ΤΟΠΙΚΑ

Συγκεντρώθηκαν 6 εκ. καπάκια

συγκεντρώθηκαν-6-εκ-καπάκια-665271

Με πρωτοβουλία παιδιών του Βόλου αγοράστηκαν δύο αναπηρικά αμαξίδια

Καρπός συλλογικής προσπάθειας είναι η συγκέντρωση 6 εκατομμυρίων πλαστικών καπακιών συσκευασιών, περίπου 11 τόνοι πλαστικό για ανακύκλωση, που εξαργυρώθηκαν σε δύο αμαξίδια για συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα.

Το δυνατό σύνθημα «Ναι όλοι μαζί μπορούμε» κυριάρχησε στο χώρο του συνεδριακού κέντρου της Ι. Μητρόπολης, την περασμένη Δευτέρα το πρωί, όπου δεκάδες παιδιά όλων των ηλικιών μέσα από τα λόγια, τα τραγούδια και το χορό τους τόνισαν τη δύναμη της συλλογικής προσπάθειας.

Μιας προσπάθειας που με τη συνδρομή της τοπικής Εκκλησίας και της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, αλλά κυρίως εκατοντάδων παιδιών κάθε ηλικίας, μπόρεσε να πετύχει το στόχο της.

Οπως τόνισε και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος, τα καρότσια θα μπορούσαν να αγοραστούν με χρήματα από άλλους πόρους αλλά η προσπάθεια τόσων ανθρώπων κυρίως παιδιών προσδίδει άλλη αξία στην αγορά τους και στέλνει στην κοινωνία ένα ξεχωριστό μήνυμα ανθρωπιάς

Αυτό είναι εξάλλου και το μήνυμα που θέλει να στείλει και η ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ μέσα από τη δική της συμμετοχή σε αυτή τη συλλογική προσπάθεια: ομαδικότητα, αλληλεγγύη, αφύπνιση στις ανάγκες και ιδιαιτερότητες συμπολιτών μας, κοινωνική ευθύνη.

«Ναι όλοι μαζί μπορούμε, να κάνουμε την πόλη μας περισσότερο αλληλέγγυα, περισσότερο φιλική, περισσότερο προσβάσιμη για τα άτομα με αναπηρία και σε αυτή την προσπάθεια η παρούσα δημοτική Αρχή έχει δεσμευτεί ότι με συνέπεια και ολοκληρωμένο σχεδιασμό θα βελτιώσει την απρόσκοπτη πρόσβαση στην πόλη για τα άτομα με κάθε είδους αναπηρία» υπογραμμίζει η πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, Αναστασία Μορφογιάννη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου