ΤΟΠΙΚΑ

Ξηλώνονται οι ποδηλατόδρομοι ~ Στα σκουπίδια έργο που κόστισε 1 εκ. ευρώ

ξηλώνονται-οι-ποδηλατόδρομοι-στα-σκο-665604

Θα απαιτηθούν τουλάχιστον 150.000 ευρώ για το ξήλωμα και την αποκατάσταση του δικτύου

Νέες καταγγελίες Δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, για… εξυπηρετήσεις εργολάβων προκειμένου να έχουν πρόσβαση στο δημοτικό χρήμα. Χθες ξεκίνησε η αποξήλωση του δικτύου των ποδηλατοδρόμων, ένα έργο που ο κ. Μπέος χαρακτήρισε ντροπή για την πόλη, καταγγέλλοντας ότι δεν ήταν ένα απλό λάθος. «Ηταν εξυπηρέτηση κάποιων εργολάβων για να πάρουν τα λεφτά», είπε.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ενα έργο που κόστισε στους Βολιώτες, 1 εκ. ευρώ και πλέον, πρόκειται να καταλήξει στα σκουπίδια. Για να φύγει δε το μπετό και τα κολωνάκια και να αποκατασταθεί το δίκτυο εκτιμάται ότι θα απαιτηθούν τουλάχιστον 150.000 ευρώ.

Το δίκτυο ποδηλατοδρόμων, δίχασε την πόλη ως προς την ασφάλεια και τη λειτουργικότητά του, προκάλεσε παρέμβαση της Δικαιοσύνης και τελικά κατέστη μη λειτουργικό από τους ίδιους τους χρήστες του.

Οι εργασίες αποξήλωσης, ξεκίνησαν χθες το μεσημέρι από συνεργεία του Δήμου Βόλου, στο τμήμα του ποδηλατοδρόμου, στη συμβολή των οδών Στρατηγού Μακρυγιάννη και Μεταμορφώσεως. Ο Δήμαρχος, Αχ. Μπέος και ο αντιδήμαρχος, Θαν. Σταυρίδης, έδωσαν το παρών στην έναρξη των εργασιών αποξήλωσης.

«Αυτό το έργο είναι ένα από τα έργα ντροπής αυτής της πόλης. Σήμερα ξεκινάμε να κάνουμε αυτό για το οποίο είχαμε δεσμευτεί. Να ξηλώσουμε αυτό το έκτρωμα», είπε ο κ. Μπέος.

Οπως έγινε γνωστό, θα ξηλωθεί όλο το δίκτυο και έως τέλος του χρόνου, οι ποδηλατόδρομοι θα πάρουν σύγχρονη μορφή. «Μόλις ξηλωθεί το υπάρχον δίκτυο, θα αποκατασταθεί με σύγχρονο τάπητα και οι ποδηλατόδρομοι θα λάβουν σύγχρονη μορφή. Θα έχουμε ποδηλατοδρόμους όπως όλη η Ευρώπη», πρόσθεσε ο ίδιος. Μίλησε μάλιστα και για επέκταση του δικτύου σε όλο το Βόλο έως και τη Ν. Ιωνία. «Θα αλλάξουμε την εικόνα της πόλης. Είναι δουλειά μας να προσπαθήσουμε για ένα καλύτερο αύριο», είπε, ζητώντας την κατανόηση των πολιτών για τα κυκλοφοριακά προβλήματα που θα δημιουργηθούν μέχρι την αποκατάσταση των ποδηλατοδρόμων.

Εξυπηρέτηση εργολάβων

Καταγγελτικός ήταν για μία ακόμη φορά ο λόγος του Δημάρχου όσον αφορά το παρασκήνιο του έργου. «Λάθη μπορεί να γίνουν. Αυτό το έργο όμως δεν ήταν λάθος. Ηταν εξυπηρέτηση κάποιων εργολάβων για να πάρουν τα λεφτά. Ετσι το ονομάζω εγώ με τη γλώσσα που έχω μάθει να μιλάω», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εξήγησε δε ότι ακόμη και για να καταλήξει το έργο του ενός και πλέον εκ. ευρώ στα σκουπίδια θα απαιτηθούν τουλάχιστον 150.000 ευρώ. «Αυτό που κληρονομήσαμε ήταν χρέη 40 εκ. ευρώ και κακοτεχνίες που πρέπει να διορθώσουμε», κατέληξε ο κ. Μπέος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου