Αιμοδοσία για τη «Φλόγα» χθες στο 2ο Γυμνάσιο Βόλου

Τελευταία ενημέρωση: 2015-02-17, 11:06:39
Αιμοδοσία για τη «Φλόγα» χθες στο 2ο Γυμνάσιο Βόλου

Ενημέρωση - ευαισθητοποίηση του σχολείου για την πολύτιμη προσφορά

Με ικανοποιητική ανταπόκριση πραγματοποιήθηκε χθες η εθελοντική αιμοδοσία στο 2ο Γυμνάσιο Βόλου για τις ανάγκες του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα» με τη στήριξη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Η Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας πήγε στο προαύλιο του σχολείου και στο διάστημα από τις 9 το πρωί μέχρι και τη 1 το μεσημέρι πήρε αίμα από μικρούς και μεγάλους εθελοντές.

Το σπουδαιότερο, το προσωπικό της Κινητής Μονάδας ενημέρωσε τη σχολική κοινότητα για την αιμοδοσία. Οι μαθητές έδειξαν ζωηρό ενδιαφέρον, ευαισθητοποιήθηκαν.

Η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε με αφορμή την προχθεσινή Παγκόσμια Ημέρα για τον Παιδικό Καρκίνο. «Ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας … δεν είναι κληρονομικός, δεν είναι μεταδοτικός. Μπορεί να ιαθεί!!!», ήταν το φετινό μήνυμα της «Φλόγας».

Στη Μαγνησία 260 νήπια και έφηβοι τα τελευταία 27χρόνια έγιναν καλά. Η 15η Φεβρουαρίου έχει οριστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης για τις ανάγκες των παιδιών που νοσούν από καρκίνο σε όλο τον κόσμο. Ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας δεν έχει σύνορα. Σε αντίθεση με άλλες ασθένειες, ο καρκίνος προσβάλει το ίδιο όλες τις χώρες του πλανήτη, αναπτυγμένες και μη.

Η Διεθνής Εταιρεία Παιδιατρικής Ογκολογίας, ο Διεθνής Οργανισμός για τον Παιδικό Καρκίνο (CCI) και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ», ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Βορείου Ελλάδας «ΛΑΜΨΗ» και ο Σύλλογος Γονέων Ενηλίκων με εμπειρία Καρκίνου στην Παιδική ή Εφηβική Ηλικία» «ΚΥΤΤΑΡΟ» ένωσαν τις δυνάμεις τους, προκειμένου να ενημερώσουν την παγκόσμια κοινή γνώμη για τον καρκίνο στα παιδιά και τους εφήβους και να επηρεάσουν τις κυβερνήσεις όλων των χωρών της γης, ώστε να εξασφαλίσουν σε όλα τα παιδιά πρόσβαση σε σωστή ιατρική φροντίδα στη διάρκεια της θεραπείας και μετά από αυτή.

Κ.Μ.

* Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο google news για άμεση ενημέρωση.
* Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
1
=