ΤΟΠΙΚΑ

Mείωση κατά 200% των εργαζομένων στο Τελωνείο Βόλου

mείωση-κατά-200-των-εργαζομένων-στο-τελων-666105

Αναγκαία η ενδυνάμωση της Δίωξης και του νομικού Τμήματος με προσωπικό

Επείγουσα είναι η ανάγκη ενίσχυσης του προσωπικού του Τελωνείου Βόλου. Το τελευταίο ένα – δύο χρόνια αποχώρησαν σε συνταξιοδότηση δεκαπέντε υπάλληλοι, ενώ το επόμενο διάστημα επίκειται νέο κύμα φυγής.

Στο Τελωνείο Βόλου εργάζονται είκοσι οχτώ άτομα. Σε βάθος χρόνου δεκαετίας, η Υπηρεσία «είδε» το προσωπικό να μειώνεται κατά 200%.

Σήμερα, έφτασε να απασχολεί 28 άτομα προσωπικό από 70, με αποτέλεσμα η ενδυνάμωση να κρίνεται απολύτως αναγκαία. Σύμφωνα με πληροφορίες, έμφαση πρέπει να δοθεί, τόσο στο κομμάτι της Δίωξης, όσο και στο Νομικό Τμήμα.

Ειδικά στο τμήμα της Δίωξης, το Τελωνείο Βόλου χρειάζεται νέα άτομα, με όρεξη για εργασία. Τα αντικείμενα ελέγχων είναι πολλά και «ευαίσθητα».

Είναι ενδεικτικός ο έλεγχος για την πάταξη της νοθείας των αλκοολούχων και του λαθρεμπορίου του πετρελαίου και του καπνού.

Οι έλεγχοι στα αντικείμενα του Τελωνείου είναι συνεχείς. Εκτός από τις τακτικές εξορμήσεις, οι τελωνειακοί υπάλληλοι χρειάζεται να εργάζονται απογεύματα καθημερινών και Σαββατοκύριακα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ενίσχυση χρειάζεται και το νομικό Τμήμα, καθώς το Τελωνείο δεν φτάνει μόνο να βεβαιώνει παραβάσεις. Χρειάζεται οι υποθέσεις που οδηγούνται στα ακροατήρια, να έχουν και την κατάλληλη νομική υποστήριξη.

Η ενδυνάμωση της Υπηρεσίας με καινούργιο προσωπικό κρίνεται απολύτως αναγκαία. Η πρόσληψη τουλάχιστον δύο – τριών ατόμων στη Δίωξη και άλλων τόσων εργαζομένων για την ενίσχυση του νομικού τμήματος, χαρακτηρίζεται επιβεβλημένη.

Το επόμενο διάστημα νέες συνταξιοδοτήσεις θα αποδυναμώσουν ακόμη περισσότερο την Υπηρεσία. Τουλάχιστον δύο – τρεις εργαζόμενοι κατέθεσαν τα χαρτιά τους, καθώς έχουν θεμελιώσει δικαίωμα σύνταξης.

Την ίδια στιγμή το Τελωνείο δεν έχει καν «επουλώσει» τις πληγές από τις πρόσφατες συνταξιοδοτήσεις του περασμένου Δεκεμβρίου, που «έφυγε» με την αποχώρηση τεσσάρων εργαζομένων.

Τα καθήκοντα του Τελωνείου είναι πολλά. Ο έλεγχος των καραβιών, αλλά και των εμπορευμάτων τους είναι ένα εξίσου σημαντικό καθήκον της Υπηρεσίας.

Στην αποκλειστική αρμοδιότητα της Τελωνειακής Υπηρεσίας εμπίπτει η παρακολούθηση των προϊόντων, που υπόκεινται σε ειδικούς φόρους κατανάλωσης και των προδρόμων ουσιών, η βεβαίωση και είσπραξη δασμών, φόρων.

Οφείλει να προασπίζεται τη δημόσια υγεία και να προστατεύει το κοινωνικό σύνολο, να ελέγχει πρόσωπα, αποσκευές, εμπορεύματα και να ασκεί έλεγχο για τον εντοπισμό παράνομης διακίνησης ναρκωτικών, ψυχοτρόπων ή τοξικών ουσιών, όπλων, εκρηκτικών, πυρηνικών υλικών, κεφαλαίων, που προέρχονται από εγκληματική δραστηριότητα κ.α.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου