ΤΟΠΙΚΑ

Επίσκεψη Π. Μαβίδη στη διοικητή του Νοσοκομείου

επίσκεψη-π-μαβίδη-στη-διοικητή-του-νοσ-851206

Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Βόλου πραγματοποίησε χθες ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Παύλος Μαβίδης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης κ. Ν. Μαυρόπουλο και την Πρόεδρο του ΔΟΚΠΥ κ. Δέσποινα Μπακλατσή, με σκοπό να ενημερωθεί για την πορεία των εργασιών ολοκλήρωσης της νέας πτέρυγας και παράλληλα να συζητήσει με τη διοικήτρια του Αχιλλοπούλειου Μ. Καρρά θέματα που αφορούν το Δήμο.
Ειδικότερα, στη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε το πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων σε θέματα προληπτικής ιατρικής για τους εργαζόμενους στην Καθαριότητα και το Πράσινο και η δυνατότητα φαρμακευτικής υποστήριξης του Δήμου για την κάλυψη των αναγκών σε ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού, όπως είναι οι Τσιγγάνοι. Η δημοτική αρχή Νέας Ιωνίας ζήτησε, δηλαδή, να υπάρξει στενή και διαχρονική συνεργασία του Νοσοκομείου με τον ΔΟΚΠΥ στους τομείς φροντίδας και πρόληψης για τους κατοίκους του Αλιβερίου.
Σε δηλώσεις του ο κ. Μαβίδης τόνισε ότι ανανεώνεται ουσιαστικά η συνεργασία που είχε εγκαινιαστεί μεταξύ Δήμου και Νοσοκομείου επί θητείας του ιδίου την τετραετία 1998-2002, ενώ η κ. Καρρά χαιρετίζοντας την πρωτοβουλία του Δήμου Νέας Ιωνίας, τόνισε ότι είναι απόλυτα θετική σε τέτοιου είδους προτάσεις, διότι ο ρόλος ενός Νοσοκομείου δεν μπορεί να περιορίζεται στην παροχή υπηρεσιών νοσηλείας προς τους ασθενείς, αλλά να συνδράμει με τις δομές του όσους φορείς ασχολούνται με την προληπτική ιατρική. «Το Νοσοκομείο μπορεί να αποτελεί τον πυρήνα, αλλά παράλληλα να σταθεί και αρωγός στην προσπάθεια των Δήμων που έχουν σημαντική προσφορά στον τομέα της προληπτικής ιατρικής», επισήμανε χαρακτηριστικά η διοικήτρια του Αχιλλοπούλειου, αναφερόμενη στην πρόταση του Δήμου Νέας Ιωνίας.
Στη συνέχεια, η διοικήτρια του Νοσοκομείου ενημέρωσε τα στελέχη της δημοτικής αρχής Νέας Ιωνίας για την πορεία των εργασιών μετεγκατάστασης του νοσηλευτικού ιδρύματος από την παλιά στη νέα πτέρυγα, η οποία προχωρά κανονικά βάσει της ρυθμιστικής μελέτης και πολύ σύντομα, μέχρι το καλοκαίρι όπως είπε, όλες οι υπηρεσίες θα έχουν μεταφερθεί στο νέο κτίριο, έτσι ώστε να «ανοίξει ο δρόμος» για την ανακαίνιση και συντήρηση του παλιού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου