ΤΟΠΙΚΑ

Πέρασαν οι εποχές των παιχνιδιών στο ΧΑΑ

πέρασαν-οι-εποχές-των-παιχνιδιών-στο-χ-851206

Οι εποχές κατά τις οποίες τα ασφαλιστικά ταμεία έπαιζαν στο χρηματιστήριο και έχαναν κατ επιταγή των τότε κυβερνώντων πέρασαν, δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Απασχόλησης Σάββας Τσιτουρίδης, απαντώντας στις επικρίσεις που δέχεται για την υπόθεση της Ακρόπολης ΑΧΕΠΕΥ.
Μιλώντας σε εκδήλωση του συλλόγου υπαλλήλων της Εθνικής Ασφαλιστικής με θέμα «Ασφαλιστικό: Παρόν και μέλλον» ανέφερε ότι «και το τελευταίο ευρώ των Ελλήνων ασφαλισμένων είναι προϊόν διαφανούς διαχείρισης και νοικοκυρέματος».
Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν αναζητά λύσεις στο ασφαλιστικό ούτε μέσω αυξήσεων ορίων ηλικίας ούτε με μείωση των συντάξεων. Η πολιτική της κυβέρνησης, είπε, για το νοικοκύρεμα του συστήματος κινείται σε τρεις κατευθύνσεις: Πρώτον, η διατήρηση του δημόσιου, υποχρεωτικού, αναδιανεμητικού χαρακτήρα του συστήματος. Δεύτερον, η διασφάλιση της βιωσιμότητας του συστήματος και, τρίτον, ο εκσυγχρονισμός ενός συστήματος που απαξιώθηκε, ώστε να είναι κοινωνικά δίκαιο, οικονομικά ορθολογικό και με πολύ μακρά προοπτική.
Ο κ. Τσιτουρίδης υπογράμμισε ότι παραμένουν ανεφάρμοστοι οι ασφαλιστικοί νόμοι που ψήφισε το ΠΑΣΟΚ και ότι η ενοποίηση των ταμείων προχωρά και θα προχωρήσει στη βάση της ισχύουσας νομοθεσίας, ώστε να αποτελέσει «κλειδί» για την επερχόμενη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού.
Επίκαιρη ερώτηση του ΠΑΣΟΚ
Εν τω μεταξύ, 32 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τη Μαρία Δαμανάκη κατέθεσαν την Πέμπτη επίκαιρη ερώτηση για το θέμα της «Ακρόπολης ΑΧΕΠΕΥ» και γενικότερα για τις σχέσεις των ασφαλιστικών ταμείων με χρηματιστηριακές εταιρείες.
«Ποιος αποφάσισε για τις συναλλαγές με την εταιρία Ακρόπολις και γιατί ο διορισμένος από τον υπουργό πρόεδρος του ΤΕΑΔΥ δεν παρέδωσε στην υπηρεσία του ταμείου τα πινακίδια των αγορών, όπως του ζητήθηκε; Γνώριζε ο διορισμένος πρόεδρος και ο υπουργός ότι στην εταιρία Ακρόπολις είχε επιβληθεί το 2004 μεγάλο πρόστιμο για πλασματικές εγγραφές;» ερωτούν οι 32 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
ΣΥΝ για Τσιτουρίδη
Απαντώντας στον υπουργό Απασχόλησης ο Δ.Στρατούλης από τον ΣΥΝ δήλωσε: «Ο υπουργός Απασχόλησης, παρά τις προσπάθειές του να τυλίξει με προεκλογικό χρυσόχαρτο τη μετεκλογική ατζέντα της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, δεν μπόρεσε να κρύψει τις πραγματικές προθέσεις της για ξεθεμελίωμα της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης, για αφαίρεση δικαιωμάτων των ασφαλισμένων και για νέα λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου