ΤΟΠΙΚΑ

Άνοιγμα Μαγνησίας στο Τελ Αβίβ ~ Τουρίστες από το Ισραήλ

άνοιγμα-μαγνησίας-στο-τελ-αβίβ-τουρίσ-668785

Πρωτοβουλίες της Ενωσης Ξενοδόχων για ευρύτερη προβολή σε τουρ οπερέιτορς του εξωτερικού

Ισχυροποιούνται οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ της περιοχής μας και του Ισραήλ, με στόχο το δυναμικό άνοιγμα της συγκεκριμένης τουριστικής αγοράς και την αύξηση των τουριστών που επισκέπτονται τη Μαγνησία. Στο πλαίσιο αυτό, η Ενωση Ξενοδόχων Μαγνησίας θα διοργανώνει ειδική εκδήλωση προβολής των τοπικών γεύσεων και εναλλακτικών δράσεων τουρισμού, σε τουρ οπερέιτορς του Ισραήλ.

Η εξέλιξη προέκυψε μετά τη συμμετοχή της Ενωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας στην έκθεση ΙΜΤΜ 2015, που πραγματοποιήθηκε στο Τελ Αβίβ, το διήμερο 10-11 Φεβρουαρίου. Η Ενωση Ξενοδόχων Μαγνησίας συμμετείχε στην παραπάνω έκθεση υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, σε συνεργασία με τον Δήμο Βόλου και τον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου. Η εν λόγω έκθεση είναι πολύ σημαντική για την περιοχή μας, δεδομένου ότι κάθε χρόνο η Μαγνησία υποδέχεται πολλούς Ισραηλινούς τουρίστες, με αυξανόμενο ρυθμό.

Στη στήριξη της αποστολής αυτής, η οποία φέτος είχε τα κοινά χαρακτηριστικά φορέων και επιχειρήσεων, συμμετείχαν τόσο η Περιφέρεια Θεσσαλίας, μέσω της Ελένης Κατσαρού και της Λίτσας Παπαθεοδώρου, όσο και φορείς του Νομού, όπως είναι ο Δήμος Βόλου, μέσω του Νίκου Μαγγίτση, ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου, μέσω επιχειρηματιών, η Ενωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας, μέσω του Προέδρου της Γιώργου Ζαφείρη, και άλλοι επιχειρηματίες που απασχολούνται στον τουρισμό.

Η Ενωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας που πρωτοστατεί σε δράσεις για την προσέλκυση των επισκεπτών από το εξωτερικό, είχε αναλάβει την προβολή της περιοχής σε παρουσίαση, την οποία επιμελήθηκε το τουριστικό γραφείο Les Hirondelles, που έλαβε χώρα σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα με προσκεκλημένους τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους, με την χρηματοδότηση τόσο της Περιφέρειας Θεσσαλίας όσο και του Δήμου Βόλου.

Στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης συντονιστικό ρόλο είχε η Διεύθυνση του ΕΟΤ στο Ισραήλ, μέσω του Μιχάλη Τερζίμπαση και η Ελληνική Πρεσβεία στο Τελ Αβίβ.

Μετά το πέρας της παρουσίασης έγιναν συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες. Σε επαφές και συζητήσεις που έγιναν, η Ενωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας πρόκειται να διοργανώσει με τους τοπικούς επιχειρηματίες μια εκδήλωση που να στοχεύει στη γαστρονομία και στις εναλλακτικές δραστηριότητες και να απευθύνεται σε tour operators του Ισραήλ, κατόπιν ιδέας του Διευθυντή ΕΟΤ στο Τελ Αβίβ, κ. Τερζίμπαση, τον προσεχή Απρίλιο.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης έγινε διαγωνισμός με κλήρωση και δόθηκαν δωρεάν διανυκτερεύσεις στους τουριστικούς πράκτορες σε ξενοδοχεία της Μαγνησίας, ενώ παράλληλα προσφέρθηκαν τοπικά εδέσματα στη διάρκεια της έκθεσης, προσφορά εστιατορίων της περιοχής μας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου