ΤΟΠΙΚΑ

Ηχηρό «παρών» του Βόλου στις Βρυξέλλες

ηχηρό-παρών-του-βόλου-στις-βρυξέλλε-669027

Συνεχίζεται η συμμετοχή του Δήμου στις τουριστικές εκθέσεις

Με την παρουσία στην τουριστική έκθεση των Βρυξελλών Salon De Vacances 2015 συνεχίζεται η υλοποίηση του προγράμματος τουριστικής προβολής του Δήμου Βόλου με τη συμμετοχή του Δήμου Βόλου στις τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού. Ο Βόλος και το Πήλιο βρίσκονταν στην πρωτεύουσα του Βελγίου από τις 5 έως τις 9 Φεβρουαρίου δίνοντας τη δυνατότητα σε κάθε επισκέπτη της έκθεσης να ενημερωθεί και να επιλέξει την περιοχή μας για τις καλοκαιρινές του διακοπές.

Στην τουριστική έκθεση των Βρυξελλών η επισκεψιμότητα του κοινού ήταν πάρα πολύ μεγάλη και το ενδιαφέρον επίσης υψηλό. Στη μεγάλη τους πλειοψηφία οι επισκέπτες της έκθεσης ήταν άνθρωποι, που στο παρελθόν είχαν επισκεφτεί την Ελλάδα αρκετές φορές. Επίσης ήταν άνθρωποι αρκετά ενημερωμένοι για τη χώρα μας, οι οποίοι στην πλειονότητά τους οργανώνουν μεγάλες περιηγήσεις σε αρκετές και διαφορετικές περιοχές. Συνεπώς έδειξαν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την ανακάλυψη ενός νέου προορισμού, όπως είναι ο Βόλος, πέρα από τους κλασικούς μαζικούς τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας. Ετσι, με την παρουσία του ο Δήμος Βόλου διατήρησε την επαφή με την αγορά και ξανασύστησε με πολύ φιλικό και φιλόξενο τρόπο τον τόπο μας σε όλους αυτούς τους ανθρώπους.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της έκθεσης δόθηκε η ευκαιρία να γίνουν αρκετές επαφές με ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στο Βέλγιο αλλά και με Ελληνικούς φορείς του τουρισμού ανταλλάσοντας απόψεις και χρήσιμες ιδέες που θα βοηθήσουν περεταίρω στην τοπική τουριστική ανάπτυξη. Για άλλη μια φορά τα στελέχη του γραφείου του ΕΟΤ Κάτω Χωρών υποστήριξαν ουσιαστικά τη συμμετοχή του Δήμου Βόλου, ενώ στο Ελληνικό περίπτερο εκτός του Δήμου Βόλου παρουσία είχαν η Κρήτη και η Χαλκιδική.

Ο Δήμος Βόλου, ο Βόλος και το Πήλιο ο ενιαίος αυτός τουριστικός προορισμός, θα συνεχίζει να βρίσκεται στις κυριότερες τουριστικές εκθέσεις, για όλο το επόμενο χρονικό διάστημα που διαρκεί η εντατική εκθεσιακή δραστηριοποίηση στο εξωτερικό, προκειμένου να ενισχύει την τουριστική εξωστρέφεια και προβολή της περιοχής.

Επόμενες συμμετοχές σε εκθέσεις είναι στο Βελιγράδι – Σερβία, στο Βερολίνο – Γερμανία και στο Βουκουρέστι – Ρουμανία. Η συνεργασία με όσους μπορούν να συμμετέχουν σε αυτή την πορεία είναι απαραίτητη, ευπρόσδεκτη και φυσικά επιθυμητή. Η πρόσκληση είναι ανοιχτή για κάθε συνεργασία και θα είναι ειλικρινά μεγάλη η χαρά της Αντιδημαρχίας Τουρισμού και του τμήματος Τουρισμού να υπάρχει η μέγιστη δυνατή συμμετοχή όλων σε κάθε επόμενη προγραμματισμένη δράση.

Η υλοποίηση της τουριστικής προβολής για το 2015 συνεχίζεται! Το πρόγραμμα δράσης τουριστικής προβολής 2015 του Δήμου βόλου, το πρόγραμμα των εκθέσεων καθώς και κάθε νέα πρωτοβουλία τουριστικής προβολής είναι διαθέσιμα στο www.volosinfo.gr.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου