ΤΟΠΙΚΑ

Λιμάνι – Κέντρο 9 ευρώ!

λιμάνι-κέντρο-9-ευρώ-851206

Τα μάτια τους τρίβανε χθες το μεσημέρι 2.000 περίπου τουρίστες – επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου που έδεσε στο εμπορικό λιμάνι του Βόλου. Την ώρα που αποβιβάζονταν ήταν σε εξέλιξη η φόρτωση σκραπ σε φορτηγό πλοίο, ενώ πολλοί κατήγγειλαν ότι κλήθηκαν να πληρώσουν εννιά ευρώ έκαστος για την μεταφορά τους μέχρι το κέντρο της πόλης με τουριστικά λεωφορεία.
Οι αντιδράσεις των τουριστών, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι Γερμανοί, για την εικόνα που παρουσίασε το λιμάνι του Βόλου ήταν ιδιαίτερα αρνητικές και μάλιστα δεν ήταν λίγοι αυτοί που έκαναν λόγο «άσχημες συνθήκες υποδοχής και πλήρη ανοργανωσιά».
Αξίζει να αναφερθεί πως το κρουαζιερόπλοιο που έφτασε σήμερα στο Βόλο προερχόταν από την Κωνσταντινούπολη και αναχώρησε αργά το απόγευμα για τον Πειραιά.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΟΛΒ Πέτρος Σούρλας δεν προσπάθησε να αποποιηθεί ευθυνών και τόνισε πως η εικόνα που εμφανίζει το λιμάνι δεν είναι καλή, ωστόσο η υφιστάμενη κατάσταση θα βελτιωθεί με την ολοκλήρωση των εργασιών για την κατασκευή του επιβατικού τέρμιναλ στο τουριστικό λιμάνι.

Εννιά ευρώ
για τη μεταφορά

Οσοι από τους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου επέλεξαν να μετακινηθούν από και προς το κέντρο της πόλης με τουριστικά λεωφορεία αξίζει να αναφερθεί πως χρεώθηκαν με το εξωπραγματικό ποσό των εννιά ευρώ έκαστος, με αποτέλεσμα να είναι πολλοί εκείνοι οι τουρίστες που επέλεξαν να μεταβούν στο κέντρο της πόλης με τα πόδια.
Ο πρόεδρος της ΔΗΤΕΒ Μιλτιάδης Ζιάκας χωρίς να μασήσει τα λόγια του υποσχέθηκε πως το συγκεκριμένο ζήτημα δεν θα μείνει έτσι και θα εξετασθεί εξονυχιστικά, καθώς τέτοιες ενέργειες προσβάλλουν τον τόπο μας.
«Αλίμονό του όποιος τόλμησε από το χώρο της υποδοχής των επισκεπτών να ζητήσει εννιά ευρώ για να μεταφέρει τους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου. Θα κάνουμε παντού και σε όλους ελέγχους και η δημοτική αστυνομία θα συνεργαστεί με τη λιμενική αστυνομία, ώστε να μην κληθούμε να γίνουμε μάρτυρες παρόμοιων περιστατικών», επισήμανε ο κ. Ζιάκας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου