ΤΟΠΙΚΑ

Διεύρυνση στην αγορά του Λεκανοπεδίου από την ΕΒΟΛ

διεύρυνση-στην-αγορά-του-λεκανοπεδίο-670284

Προχωρά στην εξαγορά γραφείων με έδρα την Αθήνα

Βαρύτητα στην καταναλωτική αγορά του Λεκανοπεδίου της Αττικής προκειμένου να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η παρουσία των προϊόντων της ΕΒΟΛ στα ράφια των μεγάλων αλυσίδων όπου ήδη και τον πρώτο μήνα του 2015 καταγράφηκε σημαντική αύξηση του τζίρου, δίνει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου.

Προς αυτή την κατεύθυνση το πρώτο βήμα θα είναι η δημιουργία «υποκαταστήματος» στην πρωτεύουσα όπου με «όπλο» την ποιότητα των γαλακτομικών προϊόντων η ΕΒΟΛ συστήνει εμπορική έδρα με δίκτυο πωλητών που θα αναλάβει την ενίσχυση της προώθησης των προϊόντων.

Στις 25 Φεβρουαρίου σε έκτακτη συνεδρίαση η γενική συνέλευση των μελών του Α.Σ. θα κληθεί να λάβει απόφαση για την εξαγορά μάλιστα ιδιόκτητων γραφείων στην Αθήνα όπου θα στεγαστεί το παράρτημα ουσιαστικά της ΕΒΟΛ, το οποίο σε πρώτη φάση θα στελεχωθεί με πέντε υπαλλήλους.

Η «επιθετική αυτή κίνηση» της ΕΒΟΛ έγινε μετά από προσεκτική μελέτη των στοιχείων που ήδη για τον πρώτο μήνα (Ιανουάριο) του 2015 δείχνουν αύξηση της τάξεως του 17% στον όγκο πωλήσεων των προϊόντων της ΕΒΟΛ σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες μάρκετ της Αττικής, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι καθημερινά τρία φορτηγά μετακινούνται από Βόλο προς Αθήνα για την τροφοδοσία των αλυσίδων.

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά εξάλλου -μεσούσης της κρίσης- έκλεισε και το 2014 καθώς καταγράφηκε αύξηση του τζίρου κατά 10% με παράλληλη αύξηση του όγκου πωλήσεων, ενώ υπολογίζεται ότι το 2015 ο τζίρος θα ξεπεράσει τα 16 εκ. ευρώ και τα κέρδη θα είναι αυξημένα κατά 30% σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και συγκεκριμένα περίπου 2 εκ. ευρώ.

Στην έκτακτη γενική συνέλευση που έχει καθοριστεί για την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου, ο πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Αγροτικού Συνεταιρισμού θα ενημερώσουν τα μέλη για το σχεδιασμό της διοίκησης, ενώ επίσης αναμένεται να συγκροτηθεί επιτροπή που θα αποτελείται από μέλη της Διοίκησης και υπηρεσιακούς παράγοντες που θα είναι αυτοί που θα κάνουν την έρευνα αγοράς προκειμένου να οριστικοποιηθεί η περιοχή και ο χώρος του ακινήτου που θα εξαγοραστεί και το οποίο βάσει των κριτηρίων που έχουν τεθεί θα πρέπει να είναι λειτουργικό και προσβάσιμο σε όλους προκειμένου να εξυπηρετεί τους σκοπούς για τους οποίους θα στεγάσει συγκεκριμένες υπηρεσίες.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου