ΤΟΠΙΚΑ

«Παγώνει» η νέα επένδυση της ΕΒΟΛ

παγώνει-η-νέα-επένδυση-της-εβολ-670702

Το ρευστό κλίμα φρενάρει προσωρινά το σχεδιασμό της Διοίκησης

Φρενάρει η μεγάλη επένδυση της ΕΒΟΛ ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ. Η ρευστότητα και τα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί «παγώνουν» τη νέα επένδυση, με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βόλου να βρίσκεται εν αναμονή προκειμένου να οριστικοποιήσει τις αποφάσεις του.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Οι επίσημες ανακοινώσεις που αφορούν στη νέα μεγάλη επένδυση που προγραμματίζει ο Αγροτικός συνεταιρισμός Βόλου …μετατίθενται για αργότερα. Αυτό έκανε γνωστό στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Α.Σ. Νικήτας Πρίντζος υπογραμμίζοντας ότι μετά τις εθνικές εκλογές, έχουν πλέον διαμορφωθεί εκ των πραγμάτων νέα δεδομένα, οι πολιτικές εξελίξεις είναι τέτοιες, που συντηρούν ένα κλίμα ανασφάλειας και ρευστότητας και ως εκ τούτου, πριν ακόμη οριστικοποιηθούν ορισμένα πράγματα -όπως άφησε να εννοηθεί- θα ήταν παρακινδυνευμένο, να γίνουν οι όποιες ανακοινώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες «το πάγωμα» των συνομιλιών που είχαν ξεκινήσει για τη νέα μεγάλη επένδυση που σημειωτέον θα δημιουργήσει σε πρώτη φάση τουλάχιστον 100 νέες θέσεις εργασίας, κρίθηκε απαραίτητο, μέχρι να ξεκαθαριστούν οι προθέσεις αφενός της νέας κυβέρνησης και αφετέρου να υπάρξει μία οικονομική ομαλότητα, καθώς όπως είναι γνωστό, βρίσκονται σε εξέλιξη, εθνικές διαπραγματεύσεις που πρέπει να καταλήξουν σε ένα πλαίσιο, που θα επιτρέπει την υλοποίηση επενδύσεων όπως η συγκεκριμένη.

Η επένδυση που σχεδιάζει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου όπως είχε προαναγγείλει ο πρόεδρος της ΕΒΟΛ Νικήτας Πρίντζος, θα αφορά στον αγροτικό τομέα και πιο συγκεκριμένα στα παραγόμενα προϊόντα των αγροτών του Νομού Μαγνησίας με στόχο να αναδειχτούν για να αποκτήσουν προστιθέμενη αξία. Για το λόγο αυτό μάλιστα ο Αγροτικός Συνεταιρισμός βρίσκεται σε επαφή με μεγάλους ομίλους εταιρειών της διατροφικής αλυσίδας.

Σημειώνεται ότι η ΕΒΟΛ θεωρείται πλέον ένας από τους Leader στο χώρο και οι κινήσεις που κάνει για τη δημιουργία νέων επενδύσεων με μεγάλες εταιρείες αποτελούν ένα πολύ ενθαρρυντικό βήμα για την περιοχή, καθώς θα τονωθεί αφενός η τοπική οικονομία και αφετέρου θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας από τις οποίες θα επωφεληθεί ασφαλώς η Μαγνησία.

Πάντως το κλίμα αναμένεται να ξεκαθαρίσει άμεσα καθώς σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο ο πρόεδρος του Α.Σ. Βόλου Νικήτας Πρίντζος θα έχει την πρώτη συνάντηση με τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης όπου θα τεθούν όλα τα θέματα και φυσικά το ζήτημα της συγκεκριμένης μεγάλης επένδυσης προκειμένου να ξεκαθαριστούν και οι προθέσεις του Υπουργείου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου