ΤΟΠΙΚΑ

Μαλαματένια λόγια σε δύσκολους καιρούς

μαλαματένια-λόγια-σε-δύσκολους-καιρο-851206

Μετά την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η συναυλία «Μαλαματένια λόγια σε δύσκολους καιρούς», το μουσικό σύνολο επανέρχεται, με μία συναυλία στα πλαίσια του θεσμού των «Δεληγεωργείων» και υπό την αιγίδα του Καλλιτεχνικού Οργανισμού. Αυτή τη φορά η συναυλία, θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο Αχίλλειον, την Πέμπτη 14 Μαΐου στις 9 το βράδυ και στο πρόγραμμα, προστέθηκαν και άλλα γνωστά, αγαπημένα τραγούδια. Θα ακουστούν συνθέσεις σπουδαίων Ελλήνων συνθετών, αλλά και τραγούδια του λαού. Έτσι, θα γίνει ένα πάντρεμα σύγχρονων και παλαιότερων τραγουδιών, με την επιμέλεια των μουσικών.
Οι συντελεστές της συναυλίας, είναι γνωστοί μουσικοί της πόλης μας, καθηγητές σε ωδεία και μουσικά σχολεία του Βόλου. Η καθηλωτική ερμηνεία του Γιώργου Πάγκαλου και το λαούτο στα χέρια του, συγκινούν, συνοδεύοντας την Έρρικα Πατρικίου που με τη φωνή της και το ιδιαίτερο ερμηνευτικό της ταλέντο, μας ταξιδεύει σε λησμονημένους αλλά γνώριμους ήχους.
Κάπου εκεί, το δοξάρι της Αΐντας Πάγκαλου, καθηλώνει και αυτό το κοινό, καθώς συνοδεύεται με το λαούτο και τις φωνές. Η μελωδικότητα του ακορντεόν, μέσα από το παίξιμο της Μερόπης Βλαχογιάννη, γεμίζει το κοινό με νοσταλγία και ο ήχος των κρουστών από τον Γιάννη Γκαβαρδίνα, ξεσηκώνει στα παραδοσιακά τραγούδια. Τέλος, η δυναμική του πιάνου του Γιάννη Πυργέλη, ολοκληρώνει το μουσικό σύνολο, που επιμελήθηκε μια βραδιά φιλόξενη και ζεστή.
Η Έρρικα Πατρικίου είναι καθηγήτρια φωνητικής και θεωρητικών στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου και στο Ωδείο Βόλου «Ρυθμός», κάτοχος των πτυχίων «Αρμονίας», «Αντίστιξης», «Φούγκας», «Ελληνικού τραγουδιού», «Ελαφρού τραγουδιού» και του Διπλώματος «Μονωδίας».
Ο Γιώργος Πάγκαλος είναι καθηγητής φυσικής αγωγής. Διδάσκει στο Μουσικό σχολείο Βόλου έγχορδα παραδοσιακά όργανα. Παίζει λαούτο, Κρητική λύρα, κιθάρα, μπαγλαμά, τζουρά, μαντολίνο, ούτι, ταμπουρά, κρουστά και ηλεκτρική κιθάρα. Είναι διπλωματούχος βυζαντινής μουσικής και σπουδαίος ερμηνευτής.
Η Αΐντα Πάγκαλου είναι καθηγήτρια βιολιού σε Ωδεία της πόλης μας. Ταυτόχρονα σπουδάζει στο τμήμα μουσικής επιστήμης και τέχνης με ειδίκευση στο βιολί. Είναι πτυχιούχος «Αρμονίας», «Βιολιού» και Διπλωματούχος Βυζαντινής μουσικής. Από το 2002 είναι μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας Βόλου. Η Μερόπη Βλαχογιάννη είναι καθηγήτρια ακορντεόν και πιάνου στο Δημοτικό Ωδείο Αλμυρού και σε μουσικές σχολές του Βόλου. Είναι κάτοχος πτυχίου «Ωδικής», «Αρμονίας», «Αντίστιξης», «Ακορντεόν» και «Πιάνου». Ο Γιάννης Πυργέλης είναι καθηγητής φυσικής αγωγής και εργάζεται ως προπονητής ταεκβοντό στον Α.Σ. Ολυμπιακή ακαδημία. Διδάσκει επίσης στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Κατέχει τα πτυχία Πιάνου και Αρμονίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου