ΤΟΠΙΚΑ

Λύση στη σύνδεση Σποράδων με τη Β. Ελλάδα

λύση-στη-σύνδεση-σποράδων-με-τη-β-ελλάδ-851206

Στην κατεύθυνση της δημιουργίας πολυμετοχικής εταιρίας με τοπικό χαρακτήρα εναποτίθεται η λύση στο ζήτημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σκιάθου και των Βορείων Σποράδων γενικότερα με τη Θεσσαλονίκη. Τα παραπάνω υπογραμμίστηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε χθες ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κ. Μιχάλης Ζορπίδης με τους φορείς της Σκιάθου, προκειμένου να διευθετηθεί το πρόβλημα που απασχολεί τα νησιά. Η χθεσινή συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του “Λα πισίν” με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Σκιάθου, παρουσία όλων των φορέων του νησιού, οι οποίοι συζήτησαν επί μακρόν με τον κ. Ζορπίδη όλες τις παραμέτρους του θέματος. Σύμφωνα με την πρόταση που διατυπώθηκε, καλό θα ήταν οι διαδικασίες για την δημιουργία της εν λόγω εταιρίας να ξεκινήσουν από τον Σεπτέμβριο, κατόπιν συνεργασίας όλων των φορέων, προκειμένου να καταστεί δυνατή, από την νέα σεζόν, η δρομολόγηση συμβατικού καραβιού σε μόνιμη βάση, το οποίο θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των νησιών και την σύνδεσή τους με την Θεσσαλονίκη, που είναι πύλη εισόδου προς την Βόρεια Ελλάδα και τα Βαλκάνια γενικότερα.
Προηγουμένως, ο κ. Ζορπίδης είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Σκιάθου κ. Πλωμαρίτη, με τον οποίο συζήτησε τις υπάρχουσες προοπτικές πάνω σε θέματα ανάπτυξης. Ο κ. Πλωμαρίτης δηλώνει αρωγός της προσπάθειας που γίνεται και υπογραμμίζει ότι “η ενίσχυση είναι δεδομένη”. Οπως επισημαίνει ειδικότερα “είχαμε πει από την αρχή ότι θα είμαστε αρωγοί οποιασδήποτε προσπάθειας, η οποία έχει ως στόχο να ενισχύσει την σύνδεση της Σκιάθου με την χερσαία Ελλάδα, αφού ελεγχθεί φυσικά πολύ καλά και εφόσον, προσθέτει, στην προκειμένη περίπτωση είναι μπροστά ο Εμπορικός Σύλλογος και οι φορείς του νησιού, είναι δεδομένο ότι θα ενισχύσουμε την συγκεκριμένη προσπάθεια”.
Καταθέτοντας στο σημείο αυτό την εκτίμησή της με βάση όσα συζητήθηκαν στο πλαίσιο της χθεσινής συνάντησης με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σκιάθου κ. Σπυριδούλα Σταμέλου τονίζει ότι «τέθηκε η βάση για να λυθεί το πρόβλημα. Κι αν υπάρξει, σημειώνει, σωστή συνεργασία και ανάλογη ανταπόκριση τόσο από την πλευρά μας, την πλευρά δηλαδή των νησιών, όσο και από την Βόρεια Ελλάδα, θα έχουμε επιτυχία. Στόχος, καταλήγει η κ. Σταμέλου είναι να δρομολογηθεί η πολυμετοχική εταιρία στην οποία θα συμμετέχουν όποιοι φορείς επιθυμούν και γι’ αυτό το λόγο θα γίνουν οι σχετικές επαφές με όλους τους αρμόδιους φορείς και των δύο ενδιαφερόμενων πλευρών”.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου