ΤΟΠΙΚΑ

Μπλόκο κατοίκων σήμερα στο δρόμο της Ν. Δημητριάδας

μπλόκο-κατοίκων-σήμερα-στο-δρόμο-της-ν-851206

«Ξεσηκωθείτε! Μας πνίγουν με την ατμοσφαιρική ρύπανση χρόνια. Τώρα έκαναν τη Νέα Δημητριάδα αποχέτευση του Περιφερειακού. Μας πνίγουν με τα καυσαέρια από τις νταλίκες και τα φορτηγά που μαρσάρουν να βγάλουν την ανηφόρα, ενώ η ηχορύπανση έχει χτυπήσει κόκκινο. Τα παιδιά μας στο σχολικό συγκρότημα Γιάννη Δήμου και Απόλλωνος κινδυνεύουν. Αντισταθείτε!». Τα παραπάνω αναφέρονται σε αφίσες που έχουν τοιχοκολληθεί και αναρτηθεί σε πολυκατοικίες της συνοικίας, καλώντας τους κατοίκους της Νέας Δημητριάδας να βγούνε αύριο Σάββατο 9 Μαΐου στις 7:00 μ.μ. μπροστά στις εργατικές κατοικίες και να προχωρήσουν σε διαμαρτυρία.
Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Νέα Δημητριάδα με τη διέλευση των βαρέων οχημάτων είναι γνωστό και χιλιοειπωμένο, αλλά η λύση δεν έχει βρεθεί.
Οι κάτοικοί της εκφράζουν την αγανάκτησή τους και μάλιστα πριν μια εβδομάδα προειδοποιούσαν με συμβολικούς αποκλεισμούς του Περιφερειακού, καθώς με την ολοκλήρωση των 700 μέτρων και το δρόμο που δόθηκε στην κυκλοφορία όλα τα βαρέα οχήματα περνάνε από την οδό Αλκίππης, χωρίς ουσιαστικά να επιλύουν στο ελάχιστο το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι συνοικιώτες.
Όπως είναι γνωστό, από τη συγκεκριμένη οδό μπαίνουν και βγαίνουν όλα τα βαρέα οχήματα, καθώς δεν έχει δοθεί ακόμα στην κυκλοφορία η σήραγγα και η κοιλαδογέφυρα.
Οι κάτοικοι εναντιώνονται στη χρήση της Αλκίππης αλλά και των οδών Απόλλωνος και Σταδίου ως εξόδων του περιφερειακού δρόμου και ζητάνε άμεσες λύσεις. Βασικό σημείο αντίθεσης των κατοίκων είναι πως ο Περιφερειακός δόθηκε στην κυκλοφορία χωρίς να έχει ολοκληρωθεί.
Ο Πρόεδρος του Συνοικιακού Συμβουλίου Νέας Δημητριάδας κ. Γιώργος Μπατζιάκας υπογράμμισε ότι «μας αφορά τι θα γίνει με την κυκλοφορία σε όλη τη περιοχή της Νέας Δημητριάδας και όχι μόνο στην Αλκίππης. Δεν υπάρχει ούτε μισό σήμα από το κόμβο της Άλλης Μεριάς μέχρι και την Αλκίππης. Η Ηρακλέους είναι ανοιχτή και πρέπει να κλείσει. Η Ροστώβ έπρεπε να είναι ήδη τελειωμένη και είναι στις ακόμα στις αρχές. Τι άλλο να σας πω; Όλα είναι ημιτελή».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου