ΤΟΠΙΚΑ

Εξαγγελίες από τη Λάρισα για τους αγρότες έκανε ο αναπληρωτής Υπουργός Β. Αποστόλου

εξαγγελίες-από-τη-λάρισα-για-τους-αγρό-673309

Εξαγγελίες για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ στα χωράφι και τους στάβλους, καταβολή της ειδικής ενίσχυσης ύψους 200 εκατ. ευρώ το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου και μείωση στο αγροτικό ρεύμα πραγματοποίησε από τη Λάρισα, όπου βρέθηκε για τα εγκαίνια έκθεσης κτηνοτροφικών προϊόντων ο αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου.

Ειδικότερα ο Υπουργός ανακοίνωσε την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και ειδικά σε ό,τι αφορά τα χωράφια, τους στάβλους και τις αποθήκες, κατάργηση της φορολογίας από το πρώτο ευρώ με ποσοστό 13%. Αφορολόγητο όριο και για τους αγρότες 12.000 ευρώ και μη τήρηση βιβλίων εσόδων – εξόδων για εισοδήματα μέχρι αυτού του ύψους. Επίσης μείωση στο αγροτικό ρεύμα και επαναφορά σε τιμές του στο 1989, σταδιακή κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο και επαναφορά της 13ης σύνταξης για τους αγρότες συνταξιούχους.

Παράλληλα, ο κ. Αποστόλου αναφέρθηκε στην παροχή ρευστότητας προς τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, ενώ έκανε ειδική μνεία στην αντιμετώπιση των αγροτικών χρεών και υπαγωγή τους στις ρυθμίσεις για τα «κόκκινα» δάνεια, ενώ επίσης ανακοίνωσε την αναστολή των πλειστηριασμών κυρίως δε σε ότι έχει να κάνει με τα μέσα αγροτικής παραγωγής.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου