ΤΟΠΙΚΑ

Πολιτική αντιπαράθεση για την κατάσχεση

πολιτική-αντιπαράθεση-για-την-κατάσχ-851206

Το μεσημέρι της ερχόμενης Τρίτης θα συζητηθεί εκ νέου στο Μονομελές Πρωτοδικείο η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του δήμου Βόλου μετά την αναγκαστική κατάσχεση, προχθές, των χρημάτων που περιείχε το ταμείο του δήμου για οφειλές απαλλοτρίωσης.
Την αναγκαστική κατάσχεση εκτέλεσε ο δικηγόρος Σπ. Δεσύλλας –ως συνεργάτης του δικηγόρου Κ. Παπαδόπουλου- για λογαριασμό τριών ιδιοκτητών ακινήτων που απαλλοτριώθηκαν για το έργο του Περιφερειακού, παρουσία δύο δικαστικών επιμελητών.
Οι δύο πλευρές προχθές το μεσημέρι κατέθεσαν προφορικά τις απόψεις τους και το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του σχετικά με προσωρινή διαταγή που αιτήθηκε ο δήμος Βόλου, ώστε να ανασταλεί η εκτέλεση της απόφασης κατάσχεσης.
Η Πρωτοδίκης Βόλου ενώπιον της οποίας έγινε η συζήτηση κάλεσε την πλευρά του δήμου να καταθέσει το δικόγραφο με τις αντιρρήσεις επί της διαδικασίας που ακολουθήθηκε για την κατάσχεση. Το δικόγραφο κατατέθηκε χθες από τη συνήγορο του δήμου Βόλου Σοφία Παπαγιαννίτση και προσδιορίστηκε νέα συζήτηση για την ερχόμενη Τρίτη.
Στο μεταξύ διευκρινίσεις για την υπόθεση έδωσε χθες ο δικηγόρος Κ. Παπαδόπουλος, εκπρόσωπος των οικοπεδούχων, στους οποίους οφείλεται συνολικό ποσό 22.000 ευρώ, σύμφωνα με απόφαση του Εφετείου Λάρισας από το 2007, για δικαστική δαπάνη την οποία έχουν πληρώσει οι ίδιοι.
Ο Κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι η απόφαση σχετικά με τη διαδικασία κατάσχεσης κοινοποιήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου στο δήμο Βόλου, οπότε και ξεκίνησε η προβλεπόμενη από το νόμο προθεσμία δύο μηνών για να ανταποκριθεί στην οφειλή.
Σε αυτό το χρονικό διάστημα τόσο ο ίδιος, όσο και δικηγόρος της Θεσσαλονίκης ως κύριος πληρεξούσιος των οικοπεδούχων, είχαν επανειλημμένες τηλεφωνικές επικοινωνίες με τη δικηγόρο του δήμου και τη διευθύντρια Οικονομικών Υπηρεσιών και σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο δίνονταν διαρκείς υποσχέσεις.
Ο κ. Παπαδόπουλος θέλησε να σχολιάσει και τις πολιτικές διαστάσεις που προσδόθηκαν στην υπόθεση, λέγοντας: «Δεν μπορώ να αντιληφθώ για ποιο λόγο όλη η ιεραρχία του δήμου Βόλου αναδεικνύει ένα θέμα που δεν προσδίδει, μάλλον αφαιρεί στην εικόνα του ΟΤΑ».

Δηλώσεις
Σε χθεσινές δηλώσεις ο δήμαρχος Βόλου Αλ. Βούλγαρης άφησε σαφέστατες αιχμές για πολιτικές σκοπιμότητες, που υπαγόρευσαν τον τρόπο με το οποίο έγινε η κατάσχεση, με στόχο, όπως είπε, να τρωθεί το κύρος του δήμου.
Ο δήμαρχος υποστήριξε ότι αγνοήθηκε τόσο ο ίδιος, όσο και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος από τον δικηγόρο και τους δικαστικούς επιμελητές, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτή η επιλογή ήταν σκόπιμη.
Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα τόνισε ότι οι νομικοί σύμβουλοι του δήμου διερευνούν το ενδεχόμενο παρανομιών στη διαδικασία της κατάσχεσης όπως ακολουθήθηκε και, αν διαπιστωθούν, θα κατατεθούν μηνύσεις.
Στο μεταξύ, σε γραπτή δήλωση ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Βόλου Κυριάκος Μήτρου αναφέρει τα εξής:
«Πρωτοφανή γεγονότα συνέβησαν για μία ακόμη φορά στο Δήμο Βόλου. Ποιος θα το περίμενε ο Δήμος Βόλου, ένας από τους πιο εύρωστους και δυναμικούς δήμους της χώρας, να ευτελίζεται κατά τέτοιο τρόπο σε απλά θέματα οικονομικής διαχείρισης.
Αποδείχθηκε για μία ακόμη φορά πόσο επικίνδυνα ανίκανη είναι η παρούσα Δημοτική Αρχή και με πόσο θράσος και αλαζονεία διακατέχεται, όταν πίσω από τις γκάφες της βλέπει ακόμη και «πολιτικές σκοπιμότητες» και αναζητεί υπευθύνους για να δικαιολογήσει την ανικανότητά της. Αλήθεια, τι άλλο θα δούμε ακόμη σ’ αυτή την πόλη!»

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου