ΤΟΠΙΚΑ

Οι αγρότες εξαπατήθηκαν από την κυβέρνηση

οι-αγρότες-εξαπατήθηκαν-από-την-κυβέρ-851206

Αυλαία στον “ανένδοτο αγώνα” κατά της Κυβέρνησης της Ν.Δ εγκαινιάζει το ΠΑΣΟΚ από την Καρδίτσα, όπου την Κυριακή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργος Παπανδρέου ξεκινά την αποδόμηση του κυβερνητικού έργου, παρουσιάζοντας το νέο κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματος.
Χθες στον Αλμυρό από τη συγκέντρωση που διοργάνωσε το Αγροτικό Γραφείο και η Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας για τους αγρότες, από το κλιμάκιο στελεχών που παραβρέθηκε απευθύνθηκε κάλεσμα σε όλους να δώσουν το παρών στην Καρδίτσα για να ενδυναμώσουν έτσι, όπως τονίστηκε, το ξεκίνημα του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπανδρέου προς την εξουσία.
“Η Θεσσαλία την Κυριακή δίνει το μήνυμα της νίκης, υπογράμμισε στην ομιλία του ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου και πρώην Υφυπουργός.
Ο κ. Σπυρόπουλος εξαπέλυσε επίθεση κατά της Κυβέρνησης και του πρωθυπουργού με αφορμή
τα μεγάλα προβλήματα στον αγροτικό κόσμο και την κυβερνητική πολιτική, όπως επίσης η βουλευτής και πρώην υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Ροδούλα Ζήση, που κάλεσε τους αγρότες να βρεθούν στο πλευρό του προέδρου του ΠΑΣΟΚ την Κυριακή για να δώσουν το μήνυμα της νέας εποχής από την Καρδίτσα.
Τη συσπείρωση όλων και την στήριξη των νέων προγραμματικών θέσεων του ΠΑΣΟΚ ζήτησαν επίσης ο πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ Κώστας Καρτάλης και το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Πετρούλα Ντελεδήμου που ήταν παρόντες στη συγκέντρωση.
Ο κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος κάλεσε την Κυβέρνηση και τον κ. Καραμανλή να προχωρήσουν άμεσα σε εκλογές, προκειμένου όπως τόνισε, έστω και τώρα να ανατραπεί η δυσμενής κατάσταση στον αγροτικό τομέα, κατηγόρησε την Κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ότι εξαπάτησαν τους αγρότες με τις προεκλογικές δεσμεύσεις που δόθηκαν αφειδώς και ξεχάστηκαν μετεκλογικά και διαβεβαίωσε ότι το ΠΑΣΟΚ στο νέο κυβερνητικό πρόγραμμα, επανέρχεται με προτάσεις και μέτρα που εάν υλοποιηθούν θα συμβάλλουν στην τόνωση της υπαίθρου και στην ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος.
Ο ίδιος εξάλλου κάλεσε όσους διαφωνούν ή προκαλούν προσκόμματα στο νέο ξεκίνημα του επισημαίνοντας ότι όσοι δημιουργούν προβλήματα θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα υποστούν τις συνέπειες”.
Η βουλευτής Ροδούλα Ζήση στην τοποθέτησή της ήταν ιδιαίτερα αιχμηρή για τη Ν.Δ τονίζοντας ότι είναι χειρότερη και από την Κυβέρνηση της ΕΡΕ, υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει την αφετηρία του στον αγροτικό κόσμο για αυτό και έχει συμπεριλάβει στο νέο πρόγραμμα πολιτικές που θα τονώσουν την ύπαιθρο και στηρίζουν την περιφερειακή ανάπτυξη, ενώ αναφερόμενη στην προσωπικές στρατηγικές μέσα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ εκτίμησε ότι “όπου εκδηλώνονται θα πρέπει να σταματήσουν” διότι αυτό που προέχει είναι ο διάλογος και η διαβούλευση με τους πολίτες πάνω στις προγραμματικές θέσεις του κόμματος.
Ο πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ, Κώστας Καρτάλης υπεραμύνθηκε του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι όλες οι προτάσεις είναι κοστολογημένες και ότι υπάρχουν πόροι στον κρατικό προϋπολογισμό, οι οποίοι όμως όπως τόνισε από τη Ν.Δ διατίθενται στους λίγους και όχι στην εφαρμογή πολιτικών υπέρ των κοινωνικών ομάδων. Ο ίδιος αναφερόμενος στη φιλοσοφία του προγράμματος επίσης ανέφερε ότι δίνει ελπίδα για το αύριο της χώρας.
Τέλος, η Πετρούλα Ντελεδήμου, χαιρετίζοντας τη συγκέντρωση, κάλεσε τους αγρότες να είναι παρόντες την Κυριακή στην Καρδίτσα, επέκρινε την Ν.Δ για τις πολιτικές της λέγοντας ότι δαπανά πόρους σε ρουσφέτια και όχι για την επίλυση των προβλημάτων των πολιτών και ζήτησε από όλους να λειτουργήσουν “πολλαπλασιαστικά” υπέρ των θέσεων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου