ΤΟΠΙΚΑ

«Παρών αντίστασης» από τους Βολιώτες

παρών-αντίστασης-από-τους-βολιώτες-674133

Χιλιάδες πολίτες στη συγκέντρωση της παραλίας ~ Στήριξη στις διαπραγματεύσεις στο έκτακτο Eurogroup

Δυναμικό μήνυμα στήριξης και συμπαράστασης στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης στις Βρυξέλλες από τους Βολιώτες.

Περισσότερα από 1.500 άτομα συγκεντρώθηκαν στην Παραλία του Βόλου μπροστά από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο Ηρώο για να ενώσουν τη φωνή τους με τους χιλιάδες Ελληνες που κατέκλυσαν τις πλατείες όλης της χώρας σε μία κίνηση στήριξης της χώρας ενόψει της κρίσιμης διαπραγμάτευσης που ξεκίνησε στις Βρυξέλλες στο έκτακτο Eurogroup.

Μικροί και μεγάλοι, πολίτες κάθε ηλικίας, εκπρόσωποι κοινωνικών και μαζικών χώρων, ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος, δημοτικοί σύμβουλοι και συνδικαλιστές παρέμεναν ειρηνικά γύρω από το χώρο του Ηρώου συγκεντρωμένοι, ενώ υπήρχε ένα μεγάλο πανό με σύνθημα «Αντίσταση για την Αξιοπρέπεια, Οχι στους εκβιασμούς».

Στο κάλεσμα που έγινε μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συμμετείχαν πολίτες από όλους τους πολιτικούς χώρους στηρίζοντας την άποψη που λέει ότι θα πρέπει να μπει επιτέλους ένα τέλος στη λιτότητα και η χώρα να προχωρήσει χωρίς μνημόνια.

«Οφείλουμε να ενώσουμε τις φωνές μας απέναντι στους διεθνείς και ευρωπαίους τοκογλύφους, δυναμώνοντας τη φωνή της Ελληνικής κυβέρνησης η οποία θα δίνει τη μάχη που οφείλει απέναντι στην πατρίδα και το λαό» τονίζονταν άλλωστε και στο κάλεσμα που παρακίνησε εκατοντάδες πολίτες παρά το τσουχτερό κρύο να βρεθούν στην παραλία του Βόλου και όλοι μαζί να διεκδικήσουν μία πολιτική που θα δίνει διέξοδο στην κρίση.

Στη συγκέντρωση θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν υπήρχαν κομματικές σημαίες, εάν και η παρουσία στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλων αριστερών συλλογικοτήτων ήταν αισθητή μεταξύ των συγκεντρωθέντων. Δυναμική παρουσία εξάλλου είχαν φοιτητές και νεολαίοι.

Το επόμενο ραντεβού των Βολιωτών είναι για τη συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί την ερχόμενη Κυριακή και πάλι στον ίδιο χώρο.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

(φωτο: Γιώργος Μπόλτσης)

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου