ΤΟΠΙΚΑ

«Λειτουργεί εκβιαστικά ο κ. Χριστοδουλάκης!»

λειτουργεί-εκβιαστικά-ο-κ-χριστοδου-851206

Με πολυσέλιδο υπόμνημα προτάσεων που κατέθεσε ο συνήγορός του Πάνος Σκοτινιώτης, ο αντινομάρχης Ν. Ντίτορας αντέκρουσε το περιεχόμενο της αγωγής για συκοφαντική δυσφήμιση που κατέθεσε σε βάρος του ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών Ν. Χριστοδουλάκης και το ΠΑΚΟΕ, ζητώντας αποζημίωση 800.000 ευρώ.
Η αγωγή, η οποία συζητήθηκε χθες ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Βόλου, κατατέθηκε μετά τις δηλώσεις του κ. Ντίτορα τον Οκτώβριο του 2007. Οι δηλώσεις έγιναν έπειτα από σοβαρές καταγγελίες του προέδρου του ΠΑΚΟΕ σε συνέντευξη Τύπου για «λάθρα λειτουργία της ΑΓΕΤ» και για τοπικά πολιτικά πρόσωπα που «έπρεπε να είναι φυλακή».
Ο αντινομάρχης την επόμενη ημέρα με δηλώσεις του έκανε λόγο μεταξύ άλλων για «σαλτιμπάγκους με περιθωριακές και γραφικές απόψεις, που αποτελούν εσκεμμένη παραπληροφόρηση».
Δια του συνηγόρου του ο κ. Ντίτορας, παραθέτοντας μια σειρά στοιχείων, αρνήθηκε την αγωγή ως αβάσιμη, αόριστη και απαράδεκτη και ζήτησε από το δικαστήριο την απόρριψή της.
Η πλευρά του εναγόμενου ανέφερε ότι η επίδικη υπόθεση εντάσσεται στο πλαίσιο της πολιτικής αντιπαράθεσης και ότι η αντίδρασή του είχε βαθύτατα πολιτικό και ηθικό χαρακτήρα, αφορούσε δε στην προστασία του δημόσιου συμφέροντος.
Υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι η ευαισθησία που διατυμπάνιζε για το περιβάλλον ο ενάγων ήταν προκάλυμμα για τη διεκδίκηση με αθέμιτα μέσα, όπως ειπώθηκε, μελετών μεγάλου προϋπολογισμού με απευθείας αναθέσεις, τακτική που εφαρμόζει το ΠΑΚΟΕ σε πολλές περιοχές της χώρας σύμφωνα και με τις ένορκες καταθέσεις των δημάρχων Ωρωπίων και Κορινθίων, καταγγελία-μηνυτήρια αναφορά του νομάρχη Ιωαννίνων κ.α.
Ο νομάρχης Μαγνησίας Απ. Παπατόλιας, ως μάρτυρας του εναγόμενου, ανέφερε στη διάρκεια της συζήτησης ότι ο πρόεδρος του ΠΑΚΟΕ λειτουργεί ως εκβιαστής με το ίδιο μοντέλο σε πολλές περιοχές της χώρας, διεκδικώντας με απευθείας ανάθεση από φορείς μελέτες.
Μάρτυρας από την πλευρά του ενάγοντος κατέθεσε ο εκπρόσωπος της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας Κ. Βολιώτης, ο οποίος ανέφερε ότι ο κ. Ντίτορας δεν είχε πολιτικά επιχειρήματα και ότι θα έπρεπε να αποφύγει τους συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς για το ΠΑΚΟΕ και τον πρόεδρό του.
Το δικαστήριο αναμένεται να εκδώσει την απόφασή του σε δύο ή τρεις μήνες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου