ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

40 χρόνια με νόημα
Μια σημαντική προσωπικότητα θα παρευρεθεί σήμερα στην πανηγυρική εκδήλωση που διοργανώνει το Τ.Ε.Ε. Μαγνησίας για τον εορτασμό των 40 ετών από την ίδρυσή του. Ο λόγος για τον πρώην πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Κώστα Λιάσκα, ο οποίος αναμένεται να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά με τις πολιτικές του τοποθετήσεις… Ίδωμεν.
Δ.Π

Μάχη για την υπογεννητικότητα
«Πνοή» δίνουν οι αλλοδαποί στην ανάπτυξη της περιοχής μας αλλά και στην μείωση της υπογεννητικότητας, καθώς απ’ ό,τι φαίνεται από την έρευνα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας οι αλλοδαπές μητέρες που διαμένουν στη Μαγνησία γεννούν περισσότερα παιδιά από τις Ελληνίδες. Γι’ αυτό και στα σχολεία ο μαθητικός πληθυσμός έχει αυξηθεί σημαντικά χάρη στην είσοδο των αλλοδαπών μαθητών. Με βάση τα παραπάνω οι αλλοδαποί μάλλον έχουν πιάσει το νόημα της ζωής, πράγμα που ακόμη εμείς δεν το έχουμε κάνει.
Δ.Π

Πληρώθηκαν αλλά συνεχίζουν
Μόνο τα χρήματα των εφημεριών του Ιανουαρίου έλαβαν χθες οι γιατροί του Νοσοκομείου Βόλου, πράγμα που δεν τους ικανοποίησε ιδιαιτέρως, καθώς παραμένουν απλήρωτοι για Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο. Έτσι τη Δευτέρα συνεδριάζουν ξανά κι απ’ ό,τι φαίνεται η επίσχεση εργασίας θα συνεχιστεί, όπως και η ταλαιπωρία των ασθενών…
Δ.Π

Καφενείο και συζητήσεις
Το Εργατικό Κέντρο Βόλου γέμισε χθες από τους καθηγητές, που έτρεξαν να ενημερωθούν για τις εκλογές της Τετάρτης, αλλά και για να πουν το όποιο παράπονο είχαν. Αρκετοί όμως ήταν αυτοί που δεν μπήκαν καθόλου στην αίθουσα όπου διεξάγονταν η συνέλευση και προτίμησαν να μείνουν απ’ έξω, κάνοντας το γνωστό «καφενείο» και σχολιάζοντας τους πάντες και τα πάντα. Πάντως από τη συμμετοχή τους οι καθηγητές έδειξαν ότι θα δώσουν δυναμικό παρών και στις εκλογές, πράγμα που είναι θετικό για τις εξελίξεις του κλάδου τους.
Δ.Π

Προεκλογική ομιλία;
Τουλάχιστον εκεί μας παρέπεμψε ο λόγος του Αντιπροέδρου της Βουλής Γιώργου Σούρλα στη διάρκεια συνάντησης που είχε με το Συνοικιακό Συμβούλιο των Νέων Παγασών.
«Εδώ ήρθαμε να κάνουμε ουσιαστική δουλειά. Θα βρεθούμε ξανά σε έξι μήνες, ένα χρόνο και θα πρέπει να κάνω τον απολογισμό και να σας πω τι έγινε. Σας σέβομαι και σας εκτιμώ και μετά από τόσα χρόνια στην πολιτική θέλω να αξιοποιήσω την εμπιστοσύνη που έχετε δείξει στο πρόσωπό μου και να φύγω με το κεφάλι ψηλά ,όταν θα έρθει η ώρα να το κάνω», είναι ένα μέρος μόνο από τα όσα είπε ο Αντιπρόεδρος. Το προεκλογικός απλά δεν ξέρουμε για ποιο αξίωμα θα είναι…
Α.Φ.

Στο δρόμο…
…Βγαίνουν αύριο οι κάτοικοι της Νέας Δημητριάδας, οι οποίοι θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό της οδού Αλκίππης στο ύψος του Περιφερειακού για μια ώρα περίπου. «Δώσανε το κομμάτι στη κυκλοφορία και τώρα θα μας ξεχάσουν και όλο το βάρος θα το επωμιστεί η Νέα Δημητριάδα», έλεγαν σε προηγούμενη, παλιότερη συνάντησή τους κάτοικοι και μέλη του Συνοικιακού Συμβουλίου και άδικο δεν είχαν…
Α.Φ.

Σιγήν ιχθύος
Τίποτα δεν μας έλεγε χθες ο Δήμαρχος Πορταριάς Βασίλης Κοντορίζος για τη συνάντηση που είχε στο Υπουργείο Εσωτερικών με τον υφυπουργό Θανάση Νάκο. Ο Δήμαρχος κράτησε κλειστά τα χαρτιά του και μάλιστα είπε χαριτολογώντας πως δεν μας τα λέει, γιατί ζηλεύουν οι άλλοι…
Α.Φ.

Με δόσεις
Γιατρό με δόσεις έχουν οι δημότες του Δήμου Ιωλκού, καθώς μπορεί μετά από τρεις εβδομάδες που είχε να εμφανιστεί ο γιατρός του ΕΣΥ στο Ιατρείο Ανακασιάς να τοποθετήθηκε νέος γιατρός, αλλά ακόμα παραμένει άγνωστος ο χρόνος διαμονής του αλλά και η συχνότητα των επισκέψεών του…
Α.Φ.

Ερχονται και
άλλες εκλογές
Εκεί που λέγαμε ότι περιμένουμε εθνικές εκλογές, κάποιοι ήλθαν να μας υπενθυμίζουν ότι οσονούπω θα μπούμε σε προεκλογική περίοδο και για τις δημοτικές εκλογές. Μας το υπενθύμισαν δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας του Δήμου Βόλου με το μπαράζ επερωτήσεων που κατέθεσαν για το Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης που δεν μας είχαν συνηθίσει σε τέτοια κινητικότητα το προηγούμενο χρονικό διάστημα.
Α.Τ.

Εχουν βρει
το μπελά τους
Εχουν βρει το μπελά τους πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι με την εγκύκλιο του ΥΠΕΣΔΔΑ, σύμφωνα με την οποία δεν έχουν έννομο συμφέρον να προσφεύγουν για αποφάσεις των οικείων Δημοτικών Συμβουλίων στην Επιτροπή του Άρθρου 152. Εξυπακούεται ότι η εγκύκλιος του υφυπουργού δίνει τη δυνατότητα της προσφυγής, όταν δεν υπάρχει εκπροσώπηση της μειοψηφίας σε Επιτροπή ή Δημοτικό Οργανισμό ή όσα φυσικά πρόσωπα ή συγγενείς α΄ βαθμού θίγονται από οποιαδήποτε πράξη των αντίστοιχων οργάνων.
Α.Τ.

Δεν είναι
όλοι ίδιοι
Αυτή είναι η διαφορά ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. Για το Χρήστο Βερελή απλά ορισμένοι προσπάθησαν να στήσουν ένα σενάριο… για σκάνδαλο με μίζες στον ΗΣΑΠ και παραιτήθηκε από το βουλευτικό του αξίωμα… Στο γαλάζιο στρατόπεδο καμία δεκαριά υπουργοί και υφυπουργοί ελέγχονται για βαρβάτα σκάνδαλα που απασχόλησαν εξεταστικές και προανακριτικές το τελευταίο εξάμηνο και κανείς δεν είχε την ευθιξία όχι να παραιτηθεί, αλλά ούτε συγνώμη να ζητήσει.
Το σεμνά και ταπεινά του κ. Καραμανλή μετατράπηκε σε “μπόχα σκανδάλων”. Τώρα τι στάση θα κρατήσει άραγε η κυβέρνηση; Ενδιαφέρον θα έχει ..
Β.Κ

Δεν ξεμυτούν
Πού να ξεμυτίσουν τα στελέχη της Ν.Δ. Είχαν προαναγγελθεί κάτι περιοδείες και στο Νομό Μαγνησίας από κυβερνητικά στελέχη, αλλά μάλλον πάνε παραπίσω. Ο απόηχος των σκανδάλων και το “τσιφτετέλι” που τους χορεύει καθημερινά ο πρώην υπουργός Αιγαίου Αρ. Παυλίδης τούς έχει απορροφήσει, οπότε περιμένουν μάλλον να κάτσει και αυτή η σκόνη… για να ξαναβγούνε στο δρόμο.
Β.Κ

Ομερτά
Για το προσωπικό του ΟΣΕ οι προτάσεις της Διοίκησης με την ”εφεδρεία” αποτελούν ομερτά. Προαναγγέλλονται κινητοποιήσεις που είναι σίγουρο ότι μάς προϊδεάζουν για ένα θερμό καλοκαίρι.. Όχι τίποτα άλλο, είχαμε μία ελπίδα ότι θα αναβαθμιστεί ο σιδηρόδρομος της Θεσσαλίας. Μας έκοψαν και εδώ τα φτερά..
Β.Κ

Ας απαντήσει
ο Δήμαρχος
Δήμαρχε της Ν. Ιωνίας, θα ήταν φρόνιμο και δημοκρατικό να διαμηνύσεις στα μαντρόσκυλά σου να αφήσουν κατά μέρος τις εντολές για επιλεκτική ενημέρωση και γενικότερα επιλεκτική αντιμετώπιση των τοπικών εφημερίδων, γιατί η ώρα της λαϊκής ετυμηγορίας πλησιάζει. Αντί να προχωρούν σε προγραφές, καλύτερα να μας απαντήσουν από τον ΔΟΚΠΥ για εκείνα τα 40 χιλιάρικα ευρώ του προγράμματος «Ολοκληρωμένες Αστικές Παρεμβάσεις» και πιο συγκεκριμένα από τις συνοδευτικές δαπάνες. Γιατί απέρριψε το συγκεκριμένο ποσό η Διαχειριστική Αρχή, κ. Μαβίδη; Πού πήγαν τα 40 χιλιάρικα, δήμαρχε; Πού πήγαν τα λεφτά, όπως εύστοχα ρωτάει ο πρόεδρος του κόμματός σας για άλλες υποθέσεις;
Κύριε Μαβίδη, για τα 100 χιλιάρικα του Παυλίδη αναστατώθηκε η Ελλάδα. Μην έχετε καμιά αυταπάτη ότι τα 40 χιλιάρικα της Ν. Ιωνίας θα περάσουν στο ντούκου.
«Τ»

Παυλίδης
και Βερελής
Βέβαια η σύγκριση στη συμπεριφορά Παυλίδη και Βερελή γέρνει καταλυτικά υπέρ του δευτέρου. Μετά τη χθεσινή παραίτηση το βαρίδι που λέγεται Παυλίδης γίνεται ακόμα πιο βαρύ για την κυβέρνηση. Τώρα, αν η υπόθεση της ΜΑΝ βγάλει κάτι, θα το δούμε τις επόμενες μέρες. Πάντως η διαφορά Παυλίδη – Βερελή είναι καταφανής.
Χ.Μ

Εντονοι
προβληματισμοί
Το ξαφνικό λουκέτο στη Βουλή δημιούργησε πλήθος αποριών. Το γεγονός ότι ήταν Παρασκευή βράδυ, οπότε δημοσιογράφοι και πολιτικοί είχαν κατεβάσει ρολά, δεν μειώνει τη σημασία της επιλογής, η οποία οδηγεί σε παραγραφή των σκανδάλων της περιόδου 2004-2007. Από σήμερα αρχίζουν τα όργανα…
Χ.Μ.

Δίπλα στην πόρτα…
Κατάμεστη η αίθουσα στη χθεσινή εκδήλωση του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου στο Δημαρχείο, πολλοί οι δικηγόροι, πρόσφατα τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν με την κατάσχεση χρημάτων του ταμείου. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο δικηγόρος Σπ. Δεσύλλας που εκτέλεσε την απόφαση κατάσχεσης στο ταμείο του δήμου μαζί με τους δύο δικαστικούς επιμελητές. Ο χαβαλές δεν έλειψε: κάτσε δίπλα στην είσοδο για γρήγορη διαφυγή σε περίπτωση εγκλωβισμού, του έλεγαν.
Β.Σ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου