ΤΟΠΙΚΑ

Στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο πρωθυπουργός

στο-ευρωπαϊκό-συμβούλιο-ο-πρωθυπουργ-851206

Στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που άρχισαν χθες το απόγευμα στις Βρυξέλλες, συμμετείχε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Το μεσημέρι ο πρωθυπουργός παρέστη στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ενώ το απόγευμα, πριν από την έναρξη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, είχε συνάντηση με τον αρμόδιο επίτροπο για τα οικονομικά της ΕΕ Χοακίν Αλμούνια, τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου και επικεφαλής του “Γιουρογκρούπ” Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον επικεφαλής του Ευρωκοινοβουλίου Χανς Γκερτ Πέτερινγκ.
Ο κ.Καραμανλής προσερχόμενος στη Σύνοδο του ΕΛΚ λίγο πριν αρχίσει η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, υπογράμμισε ότι βασικό θέμα συζήτησης και στις δύο Συνόδους είναι οι κλιματικές αλλαγές στον πλανήτη και τόνισε ότι “οφείλουμε και στην Ελλάδα να προσαρμόσουμε τις δράσεις μας και τις πρωτοβουλίες μας προς την κατεύθυνση να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα και αυτό ακριβώς είμαστε αποφασισμένοι να πράξουμε με ταχύτερους ρυθμούς”.
Ακόμη ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι οι επιπτώσεις από τις κλιματικές αλλαγές έχουν αρχίσει να γίνονται αισθητές στη ζωή μας εδώ και πολύ καιρό. “Εχουμε υποχρέωση απέναντι στη σημερινή και προ πάντων στις μελλοντικές γενιές να εργαστούμε για την αντιμετώπιση αυτού του ανησυχητικού φαινομένου” τόνισε και συμπλήρωσε: “Πρέπει να εργαστούμε από κοινού συστηματικά και οργανωμένα, τόσο σε ευρωπαϊκό επίπεδο όσο και στη χώρα μας”, είπε.
Στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος έχει προσκληθεί ο Έλληνας Κοινοτικός Επίτροπος Σταύρος Δήμας, ο οποίος έχει ως αρμοδιότητα το περιβάλλον, προκειμένου να ενημερώσει τους ηγέτες που συμμετέχουν.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου