ΤΟΠΙΚΑ

Τραυματισμός φοιτητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

τραυματισμός-φοιτητή-του-πανεπιστημ-851206

Τραυματισμένος από σιδερογροθιά, όπως κατήγγειλε, όταν τα ΜΑΤ επιτέθηκαν και στο μπλοκ των φοιτητών του Βόλου, επέστρεψε από την μεγάλη και με εκτεταμένα επεισόδια πανελλαδική διαδήλωση, χθες, στην Αθήνα, ο φοιτητής του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Δικτύων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Μιχάλης Τριανταφυλλίδης.
Με αμυχές σε διάφορα σημεία του σώματός του, ο φοιτητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ήταν μεταξύ των συνομήλικών του από όλη την Ελλάδα που δέχθηκαν χθες επίθεση από αστυνομικούς, στη διάρκεια των εκτενών επεισοδίων που σημάδεψαν τη νέα μεγάλη πανελλαδική πορεία.
Ευτυχώς, τα τραύματα δεν έχριζαν μεταφοράς του σε νοσοκομείο. Ωστόσο, οι διαδηλωτές φοιτητές έζησαν, όπως περιέγραφαν, τα πιο έντονα επεισόδια από τις τελευταίες πορείες στις οποίες συμμετείχαν τους τελευταίους μήνες.
Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας προχωρούν σήμερα, στις 5 το απόγευμα σε πορεία διαμαρτυρίας για τις 60 προσαγωγές που έγιναν στη διάρκεια της χθεσινής πορείας, ενώ στις προθέσεις τους είναι μετά τα τελευταία επεισόδια να συνεχίσουν τις καταλήψεις επ’ αόριστο. Η πορεία θα ξεκινήσει μπροστά από το παραλιακό πανεπιστημιακό συγκρότημα.
Η πρόταση για επ΄ αόριστο πλέον καταλήψεις φαίνεται ότι θα είναι αυτή που θα κατεβάσει στις νέες γενικές συνελεύσεις των φοιτητικών συλλόγων του Βόλου, την ερχόμενη εβδομάδα.
«Δεν πρόκειται να σταματήσουμε», έλεγε χθες ο φοιτητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μέλος του συντονιστικού Νίκος Καπιτσίνης.
Ο ίδιος περιέγραψε την επίθεση που δέχθηκε και το μπλοκ των φοιτητών του Βόλου στη χθεσινή διαδήλωση. Εξήντα προσαγωγές, 11 συλλήψεις, 15 τραυματίες, εκ των οποίων επτά σοβαρά, είναι όπως είπε ο απολογισμός του πανελλαδικού συλλαλητηρίου.
«Οι διαδηλωτές απωθήθηκαν από ΜΑΤ στην προσπάθειά τους να πλησιάσουν τη Βουλή. Εκείνη τη στιγμή άρχισε ανελέητος πετροπόλεμος με την εμπλοκή κουκουλοφόρων και αναρχικών.
Οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με χημικά. Η πορεία στη συνέχεια κόπηκε στα τρία. Εμείς βρισκόμασταν στο Σύνταγμα. Το σχέδιο ήταν να σπάσει η πορεία σε ομάδες των 100 περίπου φοιτητών, όπως και έγινε. Δεχθήκαμε απρόκλητη επίθεση. Μας βαρούσαν ασύστολα», περιέγραφε ο Νίκος Καπιτσίνης.
Σήμερα φοιτητές του Βόλου θα συμμετέχουν στο πανελλαδικό συντονιστικό των καταλήψεων, το οποίο θα αποφασίσει για τη μορφή με την οποία θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις στους ακαδημαϊκούς χώρους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου