ΤΟΠΙΚΑ

Συνεργασία με την Τουρκία ζητά η Κύπρος

συνεργασία-με-την-τουρκία-ζητά-η-κύπρο-851206

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος διαβεβαίωσε ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες για να συνεργασθεί η Τουρκία στη διερεύνηση της υπόθεσης του Χριστάκη Γεωργίου, αλλά και των άλλων αγνοουμένων. Επιστολή του Κύπριου ευρωβουλευτή Μ.Ματσάκη προς τον Τ.Ερντογάν.
Ο Τ.Παπαδόπουλος εξέφρασε την εκτίμηση ότι το έγγραφο του τουρκικού στρατού για τον Χριστάκη Γεωργίου αποτελεί μαρτυρία και ένδειξη ότι η Τουρκία έχει τον έλεγχο στο θέμα των αγνοουμένων και ειδικότερα ότι ο τουρκικός στρατός κατέχει στοιχεία.
Σύμφωνα με τον Κύπριο πρόεδρο, η υπόθεση του Χριστάκη Γεωργίου, ο οποίος το 1974 ήταν πέντε χρονών, είναι γνωστή και περιοδικά έχει εγερθεί στην Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων (ΔΕΑ) και στο Συμβούλιο της Ευρώπης, το οποίο εξετάζει την εφαρμογή της απόφασης στην Τέταρτη Διακρατική Προσφυγή της Κύπρου, με την οποία καλείται η Τουρκία να συνεργασθεί, δίνοντας πληροφορίες για την τύχη των αγνοουμένων.
Ο Τ.Παπαδόπουλος τόνισε ότι τα γεγονότα όπως έχουν λεχθεί από τον τέως πρόεδρο Γλαύκο Κληρίδη, αλλά και άλλους, είναι σωστά.
Σύμφωνα με τον Κύπριο πρόεδρο, ο Ραούφ Ντενκτάς είχε δηλώσει ότι ο Χριστάκης Γεωργίου αναβρέθηκε σε νοσοκομείο της Τουρκίας, αλλά μετά από μερικές μέρες ισχυρίσθηκε ότι η πληροφορία ήταν λανθασμένη.
Παράλληλα, ο Κύπριος ευρωβουλευτής Μάριος Ματσάκης έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν για την υπόθεση του αγνοούμενου Χριστάκη Γεωργίου. Ο κ. Ματσάκης αναφέρει ότι η επιστολή αφορά ένα «καθαρά ανθρωπιστικό θέμα», για το οποίο πιστεύει ότι ο κ. Ερντογάν θα βοηθήσει.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου