ΤΟΠΙΚΑ

ΕΒΟΛ Μειώνει τις τιμές

εβολ-μειώνει-τις-τιμές-851206

Μειωμένο κατά 0,10 λεπτά θα αγοράζουν από σήμερα οι καταναλωτές το φρέσκο γάλα της ΕΒΟΛ, ενώ την ίδια στιγμή μειώνεται και κατά 0,04 λεπτά η τιμή αγοράς του γάλακτος από τους κτηνοτρόφους. Τα παραπάνω αποφασίστηκαν μεταξύ άλλων μετά από την προχθεσινή σύσκεψη στις εγκαταστάσεις της γαλακτοβιομηχανίας αλλά και της χθεσινής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου.
Την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΒΟΛ να μειώσει κατά 0,10 λεπτά την τιμή του αγελαδινού φρέσκου γάλακτος ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος της γαλακτοβιομηχανίας κ. Νικήτας Πρίντζος σε σύσκεψη του Δ.Σ., στην οποία παραβρέθηκε και ο Νομάρχης Μαγνησίας κ. Απόστολος Παπατόλιας.
Ωστόσο προκειμένου να προχωρήσει η γαλακτοβιομηχανία σε μείωση της τιμής πώλησης του φρέσκου γάλακτος θα ακολουθήσει συνάμα και μείωση
στην τιμή αγοράς του γάλακτος από τους κτηνοτρόφους, με τη νέα τιμή να διαμορφώνεται στα 0,44 λεπτά από 0,48 λεπτά το λίτρο. Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη τιμή βρίσκεται κατά 0,10 λεπτά πάνω από το πανελλαδικό μέσο όρο.
«Η απόφαση για μείωση στην τιμή του γάλακτος είναι μονόδρομος μετά την μείωση κατά 0,35 λεπτά στο φρέσκο γάλα από την Vivartia. Δεν είναι υγιής ανταγωνισμός αυτός. Η μείωση από μια γαλακτοβιομηχανία, η οποία ωστόσο προ μηνός άφησε ζώνες γάλακτος στην Ανατολική Μακεδονία, με λίγα λόγια άφησε κτηνοτρόφους χωρίς δουλειά, με κάνει να πιστεύω ότι κάτι άλλο κρύβεται πίσω από όλη την υπόθεση και θα είναι τελικά εις βάρος των κτηνοτρόφων», επισήμανε ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου – ΕΒΟΛ κ. Νικήτας Πρίντζος.
Από την πλευρά του ο Νομάρχης Μαγνησίας Απόστολος Παπατόλιας, ο οποίος παραβρέθηκε στη σύσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΒΟΛ εξέφρασε την πεποίθησή του πως στόχος των μεγάλων γαλακτοβιομηχανιών είναι η εξόντωση των μικρών, υποδειγματικών συνεταιριστικών γαλακτοβιομηχανιών και επισήμανε μεταξύ άλλων ότι: «είναι γεγονός ότι οι κτηνοτρόφοι μας έχουν εξαντλήσει τα όρια αντοχής τους. Όμως οι συνεταιριστικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο του γάλακτος με αιχμή την ΕΓΣ ΒΟΛΟΥ αντέδρασαν άμεσα και κατήγγειλαν τον υπουργό για «σικέ σύσκεψη» που νομιμοποίησε προειλημμένες αποφάσεις, οι οποίες εξυπηρετούν πρόσκαιρα τον καταναλωτή, την ίδια στιγμή που στρέφονται σε βάρος των παραγωγών και έχουν ως βασικό στόχο το «ξεκαθάρισμα» της αγοράς από τους «μικρούς παίκτες» και κυρίως από τις συνεταιριστικές γαλακτοβιομηχανίες».

«Είναι κατεπείγον
να πάμε στον Υπουργό…»
Μια εβδομάδα περιθώριο έχει δώσει ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου – ΕΒΟΛ κ. Νικήτας Πρίντζος ώστε να πραγματοποιηθεί συνάντηση στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σωτήρη Χατζηγάκη και του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Κώστα Χατζηδάκη.
Το παραπάνω αποφασίστηκε άλλωστε μεταξύ άλλων στη διάρκεια της προχθεσινής πανελλαδικής σύσκεψης στις εγκαταστάσεις της ΕΒΟΛ στην Α’ ΒΙΠΕ.
Παράλληλα αίτημα αποτελεί και δημοσιοποίηση κάθε μήνα του ισοζυγίου γάλακτος από τον ΕΛΟΓΑΚ αλλά και η οικονομική ενίσχυση των κτηνοτρόφων με το ποσό των 250.000.000 ευρώ από τον ΕΛΓΑ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου