ΤΟΠΙΚΑ

Διέρρηξαν πάλι δημαρχείο

διέρρηξαν-πάλι-δημαρχείο-851206

Τέταρτο δημαρχείο τους τελευταίους μήνες έγινε προχθές στόχος διαρρηκτών. Άγνωστοι δράστες μπήκαν στο δημαρχείο Αγριάς από τις 3:30 έως τις 5:30 το μεσημέρι της Κυριακής.
Τα ίχνη διάρρηξης αντίκρισαν χθες το πρωί, επιστρέφοντας στην εργασία τους, υπάλληλοι του δήμου, ενημερώνοντας άμεσα τον δήμαρχο Θ. Παπαευθυμίου.
Οι δράστες εισήλθαν στο εσωτερικό του δημαρχείου, αφού έσπασαν παράθυρο του υπογείου. Άνοιξαν τις πόρτες όλων των γραφείων και έφυγαν παίρνοντας μαζί τους δύο φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και μία συσκευή κινητού τηλεφώνου.
Την κλοπή κατήγγειλε στις αστυνομικές αρχές ο δήμαρχος Αγριάς. Με αφορμή το περιστατικό ο κ. Παπαευθυμίου επανέφερε το σημαντικό και για την περιοχή της Αγριάς πρόβλημα της έλλειψης αστυνομικών.
Είναι απαράδεκτο, είπε, στον τρίτο μετά το Βόλο και τη Ν. Ιωνία δήμο σε πληθυσμό να μην υπάρχει επαρκής αστυνόμευση και οι διαρρήκτες να μπορούν να δρουν ανενόχλητοι.
Πρόκειται για το τέταρτο κατά σειρά δημαρχείο στο οποίο σημειώνεται διάρρηξη τους τελευταίους δύο μήνες μετά τα δημαρχεία Μηλεών, Πορταριάς και πριν από μερικές ημέρες Μουρεσίου.
Τα διαδοχικά «χτυπήματα» σε δημαρχεία της περιφέρειας του νομού προβληματίζουν τις αστυνομικές αρχές. Από πηγές της Αστυνομίας αποδίδονται στην ευκολία των διαρρηκτών να δράσουν ανενόχλητοι, αφού τα κτίρια από το μεσημέρι και μέχρι την επόμενη το πρωί παραμένουν άδεια από κόσμο.
Πάντως σε καμία από τις διαρρήξεις δημαρχείων δεν έχει διαπιστωθεί ότι οι δράστες αναζητούσαν έγγραφα ή κάρτες που ενδεχόμενα να ήθελαν να χρησιμοποιήσουν για πλαστογραφία ή άλλους σκοπούς. Σε όλες τις περιπτώσεις, παρά το γεγονός ότι οι δράστες σκαλίζουν σε συρτάρια και φακέλους εγγράφων, φεύγουν παίρνοντας μαζί τους μικρά χρηματικά ποσά ή αντικείμενα μικρής αξίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου