ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Συναγερμός για τον καιρό

συναγερμός-για-τον-καιρό-681813

Μετεωρολογικές προβλέψεις σύμφωνα με τις οποίες αναμένεται σφοδρή χιονόπτωση και μέσα στην πόλη την ερχόμενη Δευτέρα, έχουν θέσει σε αυξημένο συναγερμό τις υπηρεσίες του Δήμου Βόλου.

Από τις 8 το βράδυ της Κυριακής, τις πύλες του ανοίγει στους αστέγους της πόλης και σε όσους δεν μπορούν να εξασφαλίσουν θέρμανση στο σπίτι τους, το Κοινωνικό Κέντρο Αγίων Αναργύρων (Αραχώβης 1 – Μπότσαρη).

Ηδη από χθες, η Πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ, Αναστασία Μορφογιάννη σε συνεργασία με τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων, προχωρούν σε διαμόρφωση των χώρων του Κοινωνικού Κέντρου.

Εχουν μεταφερθεί ράντζα και κλινοσκεπάσματα, έχει γίνει συνεννόηση με εταιρεία catering για την εξασφάλιση μερίδων φαγητού, ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν χορηγίες σε νερά και χυμούς από τις εταιρείες ΕΨΑ και Coca Cola.

Σύμφωνα με την κ. Μορφογιάννη και βάσει της πληροφόρησης που υπάρχει, από την Κυριακή το βράδυ αναμένονται 40 εκατοστά χιονιού ακόμη και μέσα στο Βόλο.

Στο Κοινωνικό Κέντρο των Αγίων Αναργύρων, όπως αντίστοιχα έγινε στο Κοινωνικό Κέντρο της Ν. Δημητριάδος, την περίοδο της Πρωτοχρονιάς οπότε και ακραία καιρικά φαινόμενα έπληξαν την πόλη, άστεγοι μπορούν να βρουν μια ζεστή γωνιά για να φάνε και κοιμηθούν.

Standby

Σε ετοιμότητα έχουν τεθεί όμως προσωπικό και μηχανικός εξοπλισμός της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου Βόλου. Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Δημήτρης Καντόλας, έχει ειδοποιήσει και ιδιοκτήτες μηχανημάτων, προκειμένου να είναι stand by ούτως ώστε να συνδράμουν στο έργο αποχιονισμού μόλις κληθούν.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Σε ετοιμότητα φορείς και εθελοντές στα νησιά για τον καιρό

Σε επιφυλακή μηχανήματα και έμψυχο δυναμικό εν αναμονή του νέου κύματος κακοκαιρίας

Σε φάση πυρετώδους προετοιμασίας βρίσκονται οι ιθύνοντες των νησιών, προκειμένου να αντιμετωπιστεί έγκαιρα κάθε πιθανό πρόβλημα που θα προκύψει ως συνεπακόλουθο του νέου κύματος κακοκαιρίας, το οποίο αναμένεται τα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Η έντονη κινητικότητα ξεκίνησε από χθες, με τους επικεφαλής του Δήμου Σκιάθου να έχουν ήδη δώσει τις κατευθυντήριες γραμμές, προκειμένου να εφοδιαστούν με αντιολισθητικές αλυσίδες τα διαθέσιμα οχήματα και τα μηχανήματα του Δήμου. Παράλληλα έχουν γεμίσει τα βυτία των μηχανημάτων με θαλασσινό νερό για την αποφυγή παγετού στους δρόμους, ενώ διανέμεται παράλληλα αλάτι στους κατοίκους του νησιού, προκειμένου να αποφευχθεί η εικόνα των αποκλεισμένων περιοχών, λόγω χιονόπτωσης. Σε γενικές γραμμές καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να υπάρχει ετοιμότητα, και να μην διαταραχθεί η καθημερινότητα του νησιού, κατ’ αντιστοιχία με τις προτεραιότητες που αναπτύχθηκαν και στο προηγούμενο, σφοδρό κύμα κακοκαιρίας.

Οπως αναφέρει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Κωνσταντίνος Γιαννίτσης «καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι και να αντιμετωπίσουμε έγκαιρα τα προβλήματα που πιθανόν θα προκύψουν, έχοντας παράλληλα στη διάθεσή μας το αποχιονιστικό γκρέιντερ που είχαμε παραχωρήσει προσωρινά στο Δήμο Σκοπέλου, για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών του νησιού». Υπενθυμίζεται στο σημείο αυτό ότι υπάρχει αγαστή συνεργασία μεταξύ των νησιωτικών Δήμων και το συγκεκριμένο μηχάνημα διατέθηκε προσωρινά από το Δήμο Σκιάθου στο Δήμο Σκοπέλου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν προβλήματα του νησιού.

Ανάλογο πλαίσιο προετοιμασίας υπάρχει και στο Δήμο Σκοπέλου, υπό το συντονισμό του αντιδημάρχου, αρμόδιου για θέματα πολιτικής προστασίας Νίκου Τριανταφύλλου, ο οποίος ενημέρωσε με τη σειρά του το Δήμαρχο του νησιού Χρήστο Βασιλούδη και την έτερη αντιδήμαρχο Μάχη Κλωνάρη-Κούβαρη, προκειμένου να αναλάβει ο καθένας τις αρμοδιότητες που αντιστοιχούν στον τομέα ευθύνης του. Οπως αναφέρει ο κ. Τριανταφύλλου «ήδη έχουμε κάνει το σχεδιασμό των πρωτοβουλιών που θα αναλάβουμε, έχουμε ενημερώσει τους ιδιώτες που έχουν μηχανήματα, το προσωπικό είναι σε επιφυλακή, το ίδιο τα βυτία και ο ανάλογος εξοπλισμός του Δήμου και αναμένουμε το κύμα κακοκαιρίας, για να ανταποκριθούμε».

Σε ανάλογο κλίμα κινείται, τέλος, το πλαίσιο της προετοιμασίας και στο Δήμο Αλοννήσου, ενώ όπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος Αγγελος Αργυρίου «είμαστε ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε κάθε έκτακτη ανάγκη. Υπάρχει ανά πάσα στιγμή σχέδιο δράσης έτοιμο, με την συνδρομή όλων των συνεργαζόμενων φορέων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί οποιαδήποτε έκτακτη ανάγκη». Σημαντική είναι σε κάθε περίπτωση η συνδρομή της Πυροσβεστικής, με τα απαραίτητα μηχανήματα και το προσωπικό που είναι άριστα εκπαιδευμένο, και ως εκ τούτου, δημιουργείται ένα ευρύ πλέγμα ασφάλειας γύρω από τα νησιά.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου