ΤΟΠΙΚΑ

Περιμένουν το διαγωνισμό για να ξέρουν εάν θα ζεσταθούν ή όχι

περιμένουν-το-διαγωνισμό-για-να-ξέρου-683074

Στο ΙΚΑ – ΠΕΔΥ Βόλου

Πηγαίνουν στο ΠΕΔΥ τα παιδιά τους για να κάνουν εμβόλιο στο Κέντρο Μάνας στη Νέα Ιωνία και ψάχνουν τρόπο για να τα ζεστάνουν, αφού οι πολικές θερμοκρασίες που επικρατούν μέσα στο κτίριο, κάνουν τη ζωή όλων δύσκολη, ελλείψει θέρμανσης. Υπάλληλοι και ασφαλισμένοι έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στο νέο διαγωνισμό για προμήθεια πετρελαίου που ήταν προγραμματισμένος για χθες.

Η κατάσταση τόσο στα ιατρεία του κτιρίου της Νέας Ιωνίας και στο κτίριο που στεγάζεται το ΚΕΠΑ και καθημερινά προσέρχονται άνθρωποι με σοβαρά προβλήματα υγείας όσο και στο κεντρικό κτίριο του Βόλου όπου συστεγάζονται διοικητικές και υγειονομικές υπηρεσίες, είναι πλέον τραγική όσον αφορά την έλλειψη θέρμανσης.

Οι υπάλληλοι έχουν πλέον σκληραγωγηθεί εάν και υπάρχουν μέρες που για να μπορούν να ανταποκριθούν στην εργασία τους, «εξοπλίζονται» με επιπλέον ρουχισμό, πιο δύσκολη ωστόσο είναι εκ των πραγμάτων η κατάσταση με τους ασφαλισμένους.

Οι διαμαρτυρίες πλέον είναι έντονες και σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήδη φτάσει στην Αθήνα στα στελέχη του ΙΚΑ, προκειμένου να ληφθεί μέριμνα και να αντιμετωπιστεί η πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση για τα χρονικά ενός ασφαλιστικού φορέα όπως το ΙΚΑ.

Το πρόβλημα με τη θέρμανση υφίσταται από την αρχή του χειμώνα ωστόσο οι συνθήκες έχουν γίνει απάνθρωπες για εργαζόμενους και ασφαλισμένους τις τελευταίες μέρες λόγω της επιδείνωσης του καιρού.

Οπως καταγγέλλουν ασφαλισμένοι, γιατροί εξετάζουν τους ασθενείς φορώντας… μπουφάν, ενώ προσπαθούν να θερμάνουν τα ιατρεία είτε με τα αιρ κοντίσιον, όπου υπάρχουν, είτε φέρνοντας από το σπίτι τους θερμαντικά σώματα, όπως αερόθερμα και ηλεκτρικά καλοριφέρ.

Οι συνθήκες είναι ακόμη πιο επιβαρυντικές για όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα υγείας, που ωστόσο προτιμούν να εξεταστούν έστω και χωρίς θέρμανση, παρά να χάσουν το ραντεβού που έχουν προγραμματίσει πριν από αρκετές εβδομάδες.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι για τη θέρμανση του κτιρίου, εγκρίνονται κάθε χρόνο συγκεκριμένες πιστώσεις, διαφορετικές για το ΙΚΑ και διαφορετικές για τα πολυιατρεία του ΠΕΔΥ.

Οι προηγούμενοι διαγωνισμοί σύμφωνα με τη διεύθυνση του ΙΚΑ κρίθηκαν άκυροι… ωστόσο όσο καθυστερούν οι διαδικασίες, οι ασφαλισμένοι και οι υπάλληλοι υποφέρουν.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου