ΤΟΠΙΚΑ

Νέο επεισόδιο στη σύγκρουση Γκούπα – Παπατόλια

νέο-επεισόδιο-στη-σύγκρουση-γκούπα-π-851206

«Μία ημέρα που το ενδιαφέρον των πολιτών ήταν στραμμένο στην κινητοποίηση των Νομαρχιών όλης της χώρας ενάντια στην εντεινόμενη υποβάθμιση του θεσμού, ο Γ.Γ. της Περιφέρειας επέλεξε για άλλη μία φορά να επιτεθεί κατά της ΝΑΜ, επιχειρώντας έτσι έναν αμήχανο και πολιτικά ερασιτεχνικό «αντιπερισπασμό», προκειμένου να μειώσει τη σημασία και την επιτυχία αυτής της διαμαρτυρίας».
Αυτό επισημαίνεται από το γραφείο του Νομάρχη Μαγνησίας, κ. Απόστολου Παπατόλια με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις του Γ.Γ. της Περιφέρειας Θεσσαλίας, κ. Φ. Γκούπα, στην ενημερωτική εκδήλωση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Θεσσαλίας για το ΕΣΠΑ.
Αναφέρεται ακόμη ότι:
Όλοι πλέον έχουν αντιληφθεί ότι κάθε φορά που πλησιάζουμε σε μία εκλογική αναμέτρηση, ο κ. Γκούπας αισθάνεται παραδόξως την ανάγκη να επιτεθεί στη ΝΑΜ και τους αιρετούς εκπροσώπους του Νομού μας, εκτιμώντας ότι με αυτό τον τρόπο συμβάλλει στην ενίσχυση των εκλογικών δυνάμεων του κόμματός του στη Μαγνησία.
Τον ενημερώνουμε ότι η εκτίμησή του είναι διπλά εσφαλμένη: Πρώτον, διότι οι ψηφοφόροι του κόμματος που υποστηρίζει επιδοκιμάζουν στη μεγάλη πλειονότητά τους τις ενέργειες της Νομαρχίας και συντάσσονται με τις διεκδικήσεις μας για το καλό του τόπου. Συνεπώς όχι μόνο δεν προσφέρει υπηρεσίες στο κυβερνών κόμμα, αλλά αντιθέτως συμβάλλει, άθελά του, στην εκλογική του απίσχνανση. Δεύτερον, διότι οι πολίτες, ανεξαρτήτως κομματικών αποχρώσεων, έχουν πεισθεί για την ανάγκη να καταργηθεί ο θεσμός του διορισμένου Περιφερειάρχη και να θεσμοθετηθεί η ενιαία Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση. Γι’ αυτό το λόγο αποδοκιμάζουν συστηματικά τις κομματικά στρατευμένες ενέργειες ενός δοτού κυβερνητικού υπαλλήλου.
Ο Γ.Γ. της Περιφέρειας πρέπει επομένως να κατανοήσει έστω και σε περίοδο εκλογών ότι η πολιτική αναμέτρηση που αναίτια πυροδοτεί με αιρετούς εκπροσώπους είναι «άνιση» και μοιραία θα αποβεί σε βάρος του: Εμείς εκπροσωπούμε την τοπική κοινωνία, ενώ εκείνος μεταφέρει τις επιθυμίες της κεντρικής διοίκησης. Εμείς λογοδοτούμε απευθείας στους πολίτες, ενώ εκείνος εξαρτάται από τις εκάστοτε διαθέσεις του υπουργού του. Ας διδαχθεί λοιπόν από τα «παθήματα» της Κάρλας, του Περιφερειακού ή του δρόμου Κεραμίδι – Πουρί, όπου η Περιφέρεια αναγκάσθηκε να προσχωρήσει άρον – άρον στις θέσεις της Νομαρχίας…
Τέλος για την ιστορία απλώς αναφέρουμε ότι καμία από τις συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων που μνημόνευσε, προκειμένου να δικαιολογήσει τη δήθεν «απουσία» της ΝΑΜ, δεν είχε πολιτικό ή έστω αποφασιστικό χαρακτήρα. Αφορούσαν είτε πανηγυρικού είτε διαδικαστικού και υπηρεσιακού χαρακτήρα συναντήσεις, όπου δεν επρόκειτο να ληφθεί καμία απολύτως απόφαση για συγκεκριμένα έργα και για δράσεις του ΕΣΠΑ. Στις συναντήσεις αυτές η ΝΑΜ εκπροσωπήθηκε είτε από υπηρεσιακά στελέχη είτε από τον αναπληρωτή Νομάρχη. Θα ήταν εξάλλου παγκοσμίως πρωτότυπο να μην συμμετάσχει η πολιτική ηγεσία της ΝΑΜ στην πανελλαδική κινητοποίηση των Νομαρχιών και στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής, προτιμώντας μία υπηρεσιακή ενημερωτική συνάντηση για τις ήδη γνωστές εγκυκλίους του ΕΣΠΑ… Ο θυμόσοφος λαός μας, εξάλλου, έχει προ πολλού αποφανθεί: «κανείς δεν αφήνει το γάμο, να τρέξει για πουρνάρια…».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου