ΤΟΠΙΚΑ

Μεγάλο παζάρι για την ψηφοφορία της Δευτέρας

μεγάλο-παζάρι-για-την-ψηφοφορία-της-δε-851206

«Το λευκό είναι θέση συγκάλυψης» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ορισμένοι βουλευτές της ΝΔ να ψηφίσουν «λευκό» στην υπόθεση Παυλίδη. Τόνισε ότι τα προβλήματα διαφθοράς και καθημερινότητας είναι αλληλένδετα, ενώ επανέλαβε ότι οι ευρωεκλογές είναι δημοψήφισμα για την κυβέρνηση.
«Ουδείς αμφισβητεί, ούτε οι βουλευτές της ΝΔ, ότι από την προανακριτική έχουν προκύψει ορισμένα στοιχεία. Αντιλαμβάνομαι ότι η ΝΔ και οι βουλευτές της δυσκολεύονται να ψηφίσουν παραπομπή, γιατί έτσι δημιουργούν πρόβλημα στην κυβέρνηση και έτσι επιλέγουν το λευκό. Το λευκό, όμως, είναι θέση συγκάλυψης» είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου.
Αναφερόμενος στην εργατική Πρωτομαγιά δήλωσε ότι η φετινή επέτειος «βρίσκει τη χώρα μας σε κρίση, τη μέση ελληνική οικογένεια αντιμέτωπη με μεγάλα προβλήματα, την αγορά σε ασφυξία και τον Έλληνα πολίτη αντιμέτωπο με πολύ σημαντικά προβλήματα της καθημερινότητάς του».
Σημείωσε ότι ο πολίτης έχει την αίσθηση ότι «δεν ζει σε μια ευνομούμενη χώρα» και «δεν έχει πια εμπιστοσύνη στους θεσμούς αυτής της χώρας και το ίδιο το πολιτικό σύστημα».
Ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ μιλά και θα μιλά για αυτά τα θέματα και θα προτείνει λύσεις, υπογραμμίζοντας ότι «τα προβλήματα διαφθοράς και διαφάνειας και εκείνα της καθημερινότητας είναι αλληλένδετα και δεν υπάρχει επιλογή ανάμεσά τους».
Χαρακτήρισε ψεύτικο το δίλημμα που θέτει η ΝΔ στους πολίτες «οικονομία ή σκάνδαλα;», καθώς -όπως είπε- ο Έλληνας πολίτης θέλει να ζει σε μια ευνομούμενη κοινωνία όπου οι σκανδαλώδεις συμπεριφορές τιμωρούνται.
Αναφερόμενος στην προεκλογική περίοδο ενόψει των ευρωεκλογών, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι το ΠΑΣΟΚ θα θέσει τα πραγματικά διλήμματα στον Έλληνα πολίτη, που είναι αν θα συνεχίσουμε αυτή την πορεία ή θα υπάρξει αλλαγή πορείας.
«Αυτές οι εκλογές είναι ένα δημοψήφισμα για τις σημερινές πολιτικές της κυβέρνησης, για την πορεία της Ευρώπης και για την θέση της χώρας μας στην Ευρώπη» τόνισε.
Ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Ραγκούσης, από πλευράς του, τόνισε ότι «η κυβέρνηση Καραμανλή, για όσο ακόμα θα την υφίσταται ο ελληνικός λαός, εκτός από το να κουκουλώνει τα σκάνδαλα της, με λευκές ή μη ψήφους, κάθε μέρα εξαντλεί την δράση της, υβρίζοντας τον Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ».
»Έτσι, αποδεικνύει και τον πανικό αλλά και το απόλυτο αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Απάντηση

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, με τη σειρά του, κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ για «ανυπαρξία πολιτικού λόγου και πλήρη έλλειψη ρεαλιστικών προτάσεων».

«Το ΠΑΣΟΚ είναι τόσο αυτοεγκλωβισμένο στη μικροπολιτική τακτική της ανούσιας σκανδαλολογίας, ώστε δεν μπορεί να διακρίνει ότι άλλα είναι τα ζητήματα που απασχολούν τους Έλληνες πολίτες».

Προσθέτει ακόμη ότι το ΠΑΣΟΚ «με σπασμωδικές κινήσεις προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα: Ότι ο κ. Παπανδρέου ψελλίζει ευχολόγια. Ότι διατυπώνει ιδέες που μόνο θυμηδία προκαλούν. Ότι λάμπει με την απουσία του στον ουσιαστικό διάλογο. Ότι κατασυκοφαντεί τη χώρα του διεθνώς».

Και καταλήγει: «Οι κατά σύστημα και επάγγελμα υβριστές δεν πείθουν κανέναν όταν τη δική τους ανευθυνότητα προσπαθούν να τη χρεώσουν αλλού. Πολύ περισσότερο τώρα, που επιχειρούν να ευτελίσουν τη Δικαιοσύνη και την πολιτική ζωή του τόπου, φορώντας το μανδύα του δήθεν τιμητή των πάντων με περισσή υποκρισία».

Επίθεση σε κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε από πλευράς του ο ΛΑΟΣ μέσω του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Κυριάκου Βελόπουλου, ο οποίος κατηγόρησε τα δύο κόμματα ότι «όχι μόνο ενεπλάκησαν, αλλά και εξέθρεψαν τη διαφθορά, τα σκάνδαλα και τις μίζες. Δεν θέλουν να ριχτεί φως και με τη συμπεριφορά τους επιβάλλουν συσκότιση».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου