ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Συνάντηση
Στην Αθήνα θα βρίσκεται στα μέσα της άλλης εβδομάδας ο Δήμαρχος Αγριάς κ. Θωμάς Παπαευθυμίου, καθώς θα έχει συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα του ΥΠΕΧΩΔΕ κ. Μπαλτά. Θέμα συζήτησης το αποχετευτικό έργο του Δήμου. Με το καλό να πάτε και με το ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα να μας έρθετε!
Α.Φ.

Ανταπόκριση
Μεγάλη προσέλευση πολιτών σημειώθηκε προχθές στη σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου στο Δήμο Αφετών, κάτι που ικανοποίησε ιδιαίτερα την δημοτική αρχή, αλλά και τους φορείς και τις υπηρεσίες που παραβρέθηκαν. Τουλάχιστον σε αυτή τη συνάντηση οι εθελοντές ανταποκρίθηκαν, γιατί στη συνάντηση που έγινε με την πρωτοβουλία της ΝΑΜ οι εθελοντές «τους γύρισαν την πλάτη»…
Α.Φ.

Κολοσσαίο
Η συνέντευξη ήταν χθες το πρωί στο Δημαρχείο του Βόλου για τον Ποδηλατικό Γύρο, όπου παραβρέθηκαν οι αθλητικογράφοι και οι δύστυχοι νόμιζαν ότι η συνέντευξη θα είχε αμιγώς αθλητικό περιεχόμενο. Αμ πως. Αν και εδώ που τα λέμε είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι ο νομάρχης έχει αποφασίσει να κάνει τη ζωή ποδήλατο του κ. Γενικού. Τώρα που πλησιάζουν οι ευρωεκλογές θα τον αφήσει σε χλωρί κλαρί; Όσο πλησιάζουν μετά τις ευρωεκλογές και ο χρόνος για τη διενέργεια των εθνικών εκλογών, εκεί να δείτε τι έχει να γίνει. Αληθινό Κολοσσαίο…
Α.Τ.

Νέα συνάντηση
Για την ερχόμενη Δευτέρα έχει ανανεωθεί το ραντεβού του Δημάρχου Βόλου με το δημοτικό σύμβουλο Αντ. Καφρίτσα για το θέμα του Διαδημοτικού Συνδέσμου του Κοιμητηρίου. Μετά τη συνάντηση που είχαν οι δυο άντρες την περασμένη Τρίτη, ανανέωσαν το ραντεβού τους προκειμένου να κοιτάξουν τα οικονομικά στοιχεία, για να επακολουθήσουν στη συνέχεια οι όποιες ανακοινώσεις αναφορικά με την πρόταση που θα κάνει ο Αλέκος Βούλγαρης στο Δημοτικό Συμβούλιο ενόψει της ανασύνθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου που θα ακολουθήσει στο Σύνδεσμο μετά την παραίτηση του Θ. Κουντουρά.
Α.Τ.

Χρονοδιαγράμματα
Στο περιθώριο της προχθεσινής συνάντησης του Δήμαρχου Βόλου και του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου στο Υπουργείο Δικαιοσύνης οι κ.κ. Βούλγαρης και Βολιώτης συναντήθηκαν με τον ειδικό σύμβουλο του Υπουργού κ. Στεφόπουλο, ο οποίος τους έδωσε στοχοδιάγραμμα 3- 4 ετών για την αποπεράτωση μέσω ΣΔΙΤ των νέων Δικαστικών Φυλακών Κασσαβετείας, κάτι που θα σηματοδοτήσει το κλείσιμο των Δικαστικών Φυλακών του Βόλου.
Επίσης σε ένα άλλο έργο, που θα γίνει επίσης μέσω ΣΔΙΤ, το νέο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας στην περιοχή του Αλιβερίου, ο Δήμαρχος Π. Μαβίδης είπε χθες ότι σε αλληλογραφία που έχει ανοίξει ο Δήμος, οι διαβεβαιώσεις είναι ότι το έργο θα ξεκινήσει μέχρι τα τέλη του 2009.
Α.Τ.

Πήγε στο γάμο…
Με σκληρό ύφος επέστρεψε ο Απ. Παπατόλιας, απαντώντας για δεύτερη ημέρα χθες στον Γ.Γ. της Περιφέρειας Θεσσαλίας Φ. Γκούπα, ο οποίος σχολίασε την απουσία του νομάρχη από την πρόσφατη ενημερωτική εκδήλωση για το ΕΣΠΑ.
Στη μακροσκελή αυτή τη φορά απάντησή του απέδωσε αμήχανο και πολιτικά ερασιτεχνικό «αντιπερισπασμό» απέναντι στην κινητοποίηση των Νομαρχιών και μίλησε για κομματικά στρατευμένες ενέργειες ενός δοτού κυβερνητικού υπαλλήλου, οι οποίες αποδοκιμάζονται συστηματικά.
Εν κατακλείδι παρέπεμψε τον κ. Γκούπα στη γνωστή παροιμία ότι δεν θα άφηνε τον γάμο (κινητοποίηση Νομαρχιών) για να πάει για πουρνάρια (ενημέρωση για το ΕΣΠΑ)…
Β.Σ.

Στα εγκαίνια
Οι κ.κ. Παπατόλιας και Γκούπας πάντως θα τα… πουν τη Δευτέρα 4 Μαΐου στα εγκαίνια του έργου βελτίωσης της επαρχιακής οδού από Αερινό έως Περίβλεπτο και Ελευθεροχώρι.
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν παρουσία του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, σύμφωνα με τις προσκλήσεις που έχουν αποσταλεί σε φορείς από το γραφείο του νομάρχη.
Β.Σ.

«Βαριά χαρτιά»
Ο Ανδρέας Λοβέρδος θα έρθει στο Βόλο προσκεκλημένος της ΠΑΣΠ ΑΕΙ Βόλου με αφορμή τις φοιτητικές εκλογές.
“Βαρύ όνομα” ωστόσο πληροφορούμαστε κλείνει και η Ν.Ε του ΠΑΣΟΚ για την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση των ευρωεκλογών… Η προετοιμασία άρχισε εγκαίρως… Η οργάνωση βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό και φυσικά επειδή όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά μέχρι την Δευτέρα, όλοι είναι έτοιμοι για παν ενδεχόμενο. Είπαμε οι διπλές εκλογές δεν έχουν ακόμη απομακρυνθεί. Οπότε αγάντα…
Β.Κ

Καμπάνια
Η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας ενεργοποιείται τις αμέσως επόμενες ημέρες εν όψει των ευρωεκλογών τοπικά. Αναμένεται να λάβει πρωτοβουλίες για την ανάδειξη εκτός των ευρωπαϊκών του θέσεων και των σημαντικών ζητημάτων που αφορούν στη Μαγνησία.
Παράλληλα όπως λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρξει μία δυναμική προεκλογική καμπάνια με το στήσιμο περιπτέρων και περιοδείες σε όλους τους Δήμους του Νομού.
Οι βασικές εκδηλώσεις αναμένεται να ανακοινωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα και οι διοργανωτές υπόσχονται εκπλήξεις.
Β.Κ

Το ψηφοδέλτιο
Την πρωτιά πάντως έχει η Αλέκα Παπαρήγα. Την ερχόμενη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου της κ. Α. Παπαρήγα, θα παρουσιάσει το ΚΚΕ το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές. Έτοιμοι στον Περισσό, δεν χρειάζεται να κρατούν άλλο κλειστά τα χαρτιά τους . Άλλωστε στο ΚΚΕ δεν υπάρχουν οι γνωστοί διαγκωνισμοί και οι καραμπόλες στα ψηφοδέλτια που βλέπουμε κάθε φορά στα άλλα κόμματα.
Β.Κ

Θετική πρωτοβουλία
Η χθεσινή πρωτοβουλία της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου για τη διοργάνωση αιμοδοσίας στην οποία πήραν μέρος οι αθλητές της, οι εργαζόμενοι και αρκετοί φίλοι της ομάδος, αποδεικνύει την κοινωνική διάσταση των δραστηριοτήτων και ομάδων που έχουν τα χαρακτηριστικά επιχειρήσεων. Για να μην κάνουμε μόνο κριτική στον κ. Μπέο, πρέπει να επισημάνουμε ότι με τις πρωτοβουλίες του έχει δώσει άλλον αέρα στην κόκκινη ΠΑΕ του Βόλου.
Χ.Μ

Καλές προοπτικές
Αν κρίνουμε από το τριήμερο του Πάσχα, αλλά και από το τωρινό τριήμερο της Πρωτομαγιάς, η χερσαία Μαγνησία παραμένει ισχυρός τουριστικός προορισμός. Μακάρι να κρατηθεί και το καλοκαίρι. Αυτό το δύσκολο καλοκαίρι.
Χ.Μ

Θετική δημοσιότητα
Η επιλογή του Δημάρχου Βόλου Αλέκου Βούλγαρη να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για τις καθυστερήσεις των Μεσογειακών Αγώνων έτυχε ευρύτατης προβολής. Μετά από αρκετό καιρό ο δήμαρχος απολαμβάνει μιας τόσο ευρείας και θετικής προβολής. Δικαιολογημένα ο ίδιος το θεωρεί ως ένα νέο ξεκίνημα.
Χ.Μ

Οπου φύγει φύγει!
Από χθες όλοι συζητούσαν πού θα περάσουν την Πρωτομαγιά και το τριήμερο, μιας και η αγορά θα είναι κλειστή και το Σάββατο. Οι περισσότεροι δε προσπαθούσαν να βρουν μια αφορμή για φύγουν νωρίτερα, από την Πέμπτη κιόλας, για να χορτάσουν τις επόμενες ημέρες. Μια με τις διακοπές του Πάσχα, μια με την Πρωτομαγιά, καλά βολεύτηκαν πολλοί και ξεκουράστηκαν από τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Άντε κι από Δευτέρα τα κεφάλια μέσα!
Δ.Π

Οχι άλλη γρίπη!
Ενας πανικός έχει καταβάλει πολλούς για τη γρίπη των χοίρων. Οι επιστήμονες βγήκαν και ξαναβγήκαν σε «παράθυρα», σε στήλες εφημερίδων, σε ρεπορτάζ και άρθρα και τόνισαν πως δεν πρέπει να ανησυχούμε, όμως υπάρχουν και κάποιοι που θέλουν σώνει και ντε να μας ανησυχήσουν. Εμείς όμως δεν πτοούμαστε και θα συνεχίσουμε τη ζωή μας κανονικά…
Δ.Π

Θα χτυπάνε κάρτα στις ορκωμοσίες!
Αφαντοι είναι οι περισσότεροι καθηγητές του πανεπιστημίου από τις ορκωμοσίες των φοιτητών τους, γι’ αυτό και οι πρυτανικές αρχές αποφάσισαν να θέσουν όρους. Έτσι λοιπόν από δω και πέρα οι καθηγητές θα βρίσκονται στις αίθουσες όπου γίνονται οι ορκωμοσίες με επίσημο ένδυμα και θα χειροκροτούν τους αποφοίτους, ενώ η διαδικασία θα τηρεί νέο πρωτόκολλο. Με αυτή την κίνηση το Πανεπιστήμιο θέλει να δώσει περισσότερο κύρος στο γεγονός και μια δόση γκλαμουριάς, μπας και προσελκύσει περισσότερο κόσμο.
Δ.Π

Κλείνουν τα σχολεία για τις Ευρωεκλογές
Την Παρασκευή 5 Ιουνίου θα παραδοθούν όλες οι σχολικές αίθουσες για τη διεξαγωγή των Ευρωεκλογών, ενώ θα δοθούν πίσω τη Δευτέρα 8 Ιουνίου το βράδυ. Έτσι οι μαθητές θα απολαύσουν ένα ωραιότατο τριήμερο και θα ξεκουραστούν ενόψει των πανελληνίων.
Δ.Π

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου