ΤΟΠΙΚΑ

Πέντε στο «εδώλιο» της ΟΥΕΦΑ

πέντε-στο-εδώλιο-της-ουεφα-851206

Λίγες ώρες μετά τον «πυγμαχικό αγώνα» του «Μεστάγια», στον οποίο πρωταγωνιστές ήταν οι παίκτες της Βαλένθια και της Ίντερ, η ΟΥΕΦΑ αποφάσισε να αναλάβει δράση, αφού κάλεσε και τις δύο ομάδες σε απολογία για ανάρμοστη συμπεριφορά. Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία μελέτησε τα στοιχεία που έχει στα χέρια της, κυρίως το βίντεο και προχώρησε στην κλήση των δύο ομάδων, αφού διαπίστωσε ότι αμφότερες φέρουν ευθύνη για όσα συνέβησαν μετά τη λήξη του αγώνα των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου ενώπιον της πειθαρχικής επιτροπής της ΟΥΕΦΑ θα καθίσουν στις 14 Μαρτίου οι Κάρλος Μαρτσένα και Νταβίντ Ναβάρο από τη Βαλένθια και οι Νίκολας Μπουρντίσο, Ιβάν Κόρντομπα και Μαϊκόν από πλευράς Ίντερ. Πάντως, ο Ναβάρο, ο οποίος σύμφωνα με όλες τις μαρτυρίες ήταν η αιτία του «κακού», δήλωσε μετανιωμένος για τη συμπεριφορά του, αφού εκτός των άλλων έσπασε τη μύτη του Μπουρντίσο: «Ποτέ στη ζωή μου δεν έχω συμπεριφερθεί έτσι. Σίγουρα η οικογένειά μου αισθάνεται απογοητευμένη. Λυπάμαι και ντρέπομαι για λογαριασμό μου. Περιμένω να τιμωρηθώ και θ’ αποδεχτώ αδιαμαρτύρητα όποια ποινή μου επιβληθεί» δήλωσε ο 27χρονος Ναβάρο στη «Marca», ο οποίος προσπάθησε να θυμηθεί τι έγινε μετά τη λήξη και κατέληξε στη σύρραξη: «Όταν είδα ότι πήγαιναν για τον Κάρλος Μαρτσένα έτρεξα στο γήπεδο. Είδα τον Μπουρντίσο και ήθελα να τους χωρίσω, αλλά εκεί έχασα την ψυχραιμία μου».
«Δεν ήταν αντρίκεια συμπεριφορά Εγώ τσακωνόμουν με έναν παίκτη τους και ξαφνικά ήρθε από πίσω ο Ναβάρο με χτύπησε κι έφυγε τρέχοντας» έλεγε ο Μπουρντίσο ενώ ο τεχνικός των «νερατζούρι», Μαντσίνι χαρακτήρισε τον παίκτη της Βαλένθια «δειλό και άνανδρο». «Η παρέμβαση του Ναβάρο ήταν πέρα για πέρα λανθασμένη. Με το λάθος του παρέσυρε πολλούς παίκτες. Ελπίζουμε στη μικρότερη δυνατή τιμωρία και ευχόμαστε να πληγεί η ομάδα όσο το δυνατόν λιγότερο» σχολίασε ο τεχνικός της Βαλένθια, Κίκε Φλόρες.
Ωστόσο ο πρόεδρος της Ιντερ, Μάσιμο Μοράτι τόνισε ότι δεν προτίθεται να υποβάλει διαμαρτυρία στην ΟΥΕΦΑ και επαφίεται μόνον στην έκθεση του παρατηρητή. «Είμαι στενοχωρημένος για τον παίκτη και για όσα συνέβησαν στο τέλος του παιχνιδιού. Πραγματικά δεν περιμέναμε να συμβούν αυτά τα πράγματα», είπε ο «ισχυρός άνδρας» της ομάδας του Μιλάνου, ο οποίος αρνήθηκε ότι έγιναν επεισόδια στα αποδυτήρια: «Δεν έγινε καυγάς εκεί. Η ΟΥΕΦΑ και ο παρατηρητής της ήταν ενήμεροι για την κατάσταση και είναι καλός άνθρωπος. Θα κάνει αυτό που πρέπει. Αλλά δεν νομίζω ότι η Ίντερ θα κάνει κάτι».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου