ΤΟΠΙΚΑ

Γκρίνια για «προσωπικές στρατηγικές» στον ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας

γκρίνια-για-προσωπικές-στρατηγικές-686452

Το θέμα έθεσε στη Ν.Ε. ο Δημ. Παπαϊωάννου αφήνοντας αιχμές κατά του Κ. Δελημήτρου στην αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος

Γκρίνιες και ενστάσεις για προσωπικές στρατηγικές στην προεκλογική περίοδο με στόχο να καπελωθούν άλλοι υποψήφιοι αναδείχτηκαν στη συνεδρίαση της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογική αποτίμηση του αποτελέσματος εθνικά και τοπικά.

Το «χορό» των ενστάσεων και της διαμαρτυρίας ξεκίνησε ο πρώην πλέον Συντονιστής του κόμματος Δημήτρης Παπαϊωάννου που ήταν υποψήφιος βουλευτής με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν εκλέχτηκε παρά το γεγονός ότι το κόμμα του κέρδισε πέντε έδρες καθώς στην σταυροδοσία ήταν χαμηλά. Ο κ. Παπαϊωάννου, όπως και στη δημόσια δήλωσή του στην οποία άφησε αιχμές, έτσι και στη συνεδρίαση, σύμφωνα με πληροφορίες έθεσε θέμα προσωπικών στρατηγικών με τα «βέλη του» να κατευθύνονται προς τον εκλεγμένο πλέον βουλευτή Κώστα Δελημήτρο, τον οποίο επέκρινε ότι μοίραζε μαζί με το έντυπο του κόμματος και σταυρωμένα με το όνομά του ψηφοδέλτια στο Πολεοδομικό συγκρότημα. Ο κ. Δελημήτρος που σημειωτέον ανήκει στην τάση του Αριστερού Ρεύματος, απαντώντας στον κ. Παπαϊωάννου και σε μέλη της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ που έθεσαν θέμα, δεν συμμερίστηκε τις επικρίσεις, υπογραμμίζοντας ότι ο αγώνας που έκανε ήταν πρωτίστως για την επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ και των αρχών του.

Οσον αφορά την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, αυτό που τονίστηκε σε συνδυασμό με την ικανοποίηση για τις πέντε έδρες στο Νομό Μαγνησίας, ήταν ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ σε συνδυασμό με τη δυσαρέσκεια που υπήρχε για την κυβερνητική πολιτική διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο έτσι ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να δημιουργήσει ρεύμα νίκης και τελικά να επικρατήσει στη Μαγνησία με ποσοστό 40,28% (46.481 ψηφοδέλτια) που είναι ένα από τα υψηλότερα στην επικράτεια.

Επισημάνθηκε ωστόσο ότι το επόμενο διάστημα θα πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες προκειμένου αυτή η εκλογική επικράτηση να έχει και κοινωνική αντιστοίχιση σε μαζικούς χώρους, συλλόγους και συνδικάτα, καθώς προς το παρόν αυτό δεν υφίσταται έτσι ώστε σε συνεργασία με το κόμμα να στηριχθεί ποικιλοτρόπως το κυβερνητικό έργο.

Στην κομματική οργάνωση της Μαγνησίας Συντονιστής πλέον είναι ο Κώστας Βογιατζής και αναπληρωτής ο Γιάννης Μπάλλας.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου