ΤΟΠΙΚΑ

Αθλητικό γεγονός μεγάλης εθνικής σημασίας η Ιστιοπλοϊκή διοργάνωση στην Αφησσο Πηλίου

αθλητικό-γεγονός-μεγάλης-εθνικής-σημ-851206

Συνέντευξη Τύπου για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας για ανάπηρους (IFDS IMC 2007), με την παρουσία του Υφυπουργού ΕΣ.Δ.Δ.Α. κ. Αθανασίου Νάκου, ως προέδρου της τιμητικής επιτροπής των αγώνων, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο κτίριο του Πανελληνίου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θάλασσας.
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Σταύρος Δουβής και ο Προέδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρος Σταυριανόπουλος.
Το IFDS IMC 2007 είναι ένα αθλητικό γεγονός μεγάλης εθνικής σημασίας, καθώς πρόκειται για τη μεγαλύτερη Παγκόσμια Ιστιοπλοϊκή διοργάνωση για ανάπηρους, μετά τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2004, την οποία η χώρα μας θα έχει την τιμή να φιλοξενήσει στην Άφησσο Πηλίου τον Ιούνιο του 2007.
Ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Νάκος, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου γι αυτό το σημαντικό γεγονός τόνισε μεταξύ άλλων:
«Φίλες και φίλοι,
Είναι μεγάλη τιμή για την Ελλάδα και μεγάλη χαρά για όλους τους Έλληνες, το γεγονός ότι φέτος διοργανώνονται στη χώρα μας, στην Άφησσο του Πηλίου, οι αγώνες της Παγκόσμιας Ιστιοπλοϊκής διοργάνωσης για αθλητές με αναπηρία. Όχι μόνο για το παγκόσμιο κύρος και τη σημασία τους, αλλά κυρίως γιατί θα έχουμε την ευκαιρία να χειροκροτήσουμε πέρα από τις επιδόσεις, την ψυχή του ανθρώπου.
Εκείνη τη ψυχή, που μπορεί να υπερβαίνει τους περιορισμούς και να «ανοίγει πανιά» για τη ζωή, τη δημιουργία. Να κατακτάει το όνειρο, όπως οι μυθικοί Αργοναύτες του Ιάσονα, που ξεκίνησαν από τη Μαγνησία για να φέρουν πίσω το «χρυσόμαλλο δέρας», για να γίνουν το σύμβολο της βαθιάς ανθρώπινης δύναμης.
Αυτό το σύμβολο είστε εσείς, οι αθλητές. Οι επιδόσεις και οι αγώνες σας είναι συνώνυμοι με την απαίτηση για ίσες ευκαιρίες για όλους τους ανθρώπους. Το μήνυμα που στέλνετε, ξεκινώντας αυτή τη φορά από τη Μαγνησία, από το Βόλο, είναι μήνυμα που θα ενισχύσει την ενημέρωση για τα θέματα αναπηρίας, θα ενδυναμώσει τις προσπάθειες που γίνονται από την κοινωνία και την Πολιτεία για την εξάλειψη των εμποδίων και την ισότιμη ένταξη των ατόμων με αναπηρία στο κοινωνικό γίγνεσθαι, στην εργασία, στα κέντρα λήψης αποφάσεων.
Οι φετινοί αγώνες, εύχομαι να αφήσουν πίσω τους, πέρα από τις δικές σας επιτυχίες, νέα στοιχήματα για τον πολιτισμό μας.
Καλή επιτυχία»
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, Αντώνης Δημητρακόπουλος, αναφορικά με την διοργάνωση τόνισε: «Ένα από τα ελάχιστα ιστιοπλοϊκά γεγονότα που έχουν γίνει μέχρι σήμερα στην Ελλάδα και αφορούν αθλητές με αναπηρία διεξάγεται τον Ιούνιο στην Άφησσο του Πηλίου, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΙFDS IMC 2007 σκαφών CHALLENGER. Με χαρά διαπιστώνω ότι το συγκεκριμένο ιστιοπλοϊκό γεγονός στηρίζουν διάφοροι σημαντικοί Οργανισμοί, πράγμα το οποίο αποδεικνύει την ευαισθησία και την απόφαση να υπάρξει επί τέλους ουσιαστικά και στην Ελλάδα ιστιοπλοΐα για άτομα με αναπηρία. Η Ομοσπονδία καθ’ ύλην αρμόδια στηρίζει την προσπάθεια αυτή διαθέτοντας το έμψυχο δυναμικό της για την επιτυχή τέλεση των αγώνων. Εύχομαι αυτός ο αγώνας να αποτελέσει την αφετηρία προσέλκυσης περισσοτέρων ατόμων με αναπηρία στην ιστιοπλοΐα αλλά και μεγαλύτερης στήριξης από την Πολιτεία».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου