ΤΟΠΙΚΑ

Τουρίστες ανάμεσα σε κοντέινερ

τουρίστες-ανάμεσα-σε-κοντέινερ-851206

Το… κάζο προ εικοσαημέρου περίπου, όταν τέσσερις χιλιάδες επιβάτες κρουαζιερόπλοιου ψάχνονταν στην περιοχή του Παλαιού Λιμεναρχείου, φαίνεται πως κινητοποίησε τους τοπικούς φορείς, που συντονισμένα από νωρίς χθες το πρωί κινητοποιήθηκαν με όλους τους διαθέσιμους τρόπους και τα απαιτούμενα μεταφορικά μέσα, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους 3.000 περίπου επιβάτες, Γερμανούς και Κινέζους, οι οποίοι κατέπλευσαν χθες στο Βόλο με δύο κρουαζιερόπλοια που «έδεσαν» στο λιμάνι με δύο μόνον ώρες διαφορά.
Η συνεργασία των αρμοδίων υπηρεσιών της Δημοτικής Τουριστικής Επιχείρησης Βόλου με την Επιτροπή Τουρισμού της ΝΑΜ και των τουριστικών γραφείων είχε πραγματικά θετικά αποτελέσματα, αφού η υποδοχή των τουριστών και η παραμονή τους στην πόλη για tour στο Πήλιο και τα παραθαλάσσια μέρη του Βόλου, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους ξένους.
Η Δημοτική Τουριστική Επιχείρηση Βόλου, με επικεφαλής τον πρόεδρό της Μιλτιάδη Ζιάκα και πέντε άτομα προσωπικό, είχε τοποθετήσει ειδικά stands απ’ όπου παρέχονταν πληροφορίες για την κίνηση μέσα στην πόλη, τους χώρους που μπορούν να επισκεφτούν οι τουρίστες και παράλληλα μοιράζονταν έντυπο υλικό προβολής της πόλης και του Νομού.
Η μετακίνηση των τουριστών από τον προβλήτα του Εμπορικού Λιμένος έγινε με ευθύνη των τουριστικών γραφείων, οργανωμένα με 20 τουριστικά λεωφορεία, 30 και πλέον ταξί καθώς και νοικιασμένα Ι.Χ που ανέλαβαν να μεταφέρουν τους επισκέπτες σε διάφορους προορισμούς.
Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο, το IDA DIVA με σημαία Ιταλίας, κατέφτασε γύρω στις 9 το πρωί στον εμπορικό λιμένα του Βόλου από την Κωνσταντινούπολη και με επόμενο προορισμό τον Πειραιά.
Το δεύτερο κρουαζιερόπλοιο το ΚΛΕΛΙΑ 2 με σημαία Μάλτας κατέφτασε στο λιμάνι γύρω στις 11 το πρωί με Κινέζους τουρίστες από Πειραιά και προορισμό τη Δήλο.
«Η Δημοτική Τουριστική Επιχείρηση Βόλου διέθεσε πέντε άτομα προσωπικό και είμαστε επί ποδός από το πρωί, προκειμένου να εξυπηρετήσουμε τους τουρίστες που κατέφτασαν στην πόλη μας. Παρέχουμε στους επισκέπτες όλες τις πληροφορίες που θέλουν για την παραμονή τους στην πόλη και παράλληλα με το έντυπο υλικό δίνεται η δυνατότητα σε όλους να «γνωρίσουν» την πόλη μας και τις ομορφιές της» επεσήμανε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΔΗΤΕΒ Μιλτιάδης Ζιάκας και πρόσθεσε :
«Ο Βόλος και συνολικά η Μαγνησία εισέρχονται δυναμικά στο διεθνές τουριστικό τοπίο, με στόχο την αξιοποίηση των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων για την αύξηση της τουριστικής κίνησης. Έχουμε διαμορφώσει ένα φιλόξενο κλίμα, κάνουμε αισθητή την παρουσία μας παντού, προβάλλοντας την πόλη και το Νομό και επιδιώκουμε μέσα από αυτή τη διαρκή προσπάθεια ο τουρισμός να αποτελέσει μία ανεξάντλητη πηγή ανάπτυξης και απασχόλησης για το Βόλο και την ευρύτερη περιοχή».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου