ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Ελεος πια, δείξτε
λίγη ανθρωπιά!
Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο πια και υπεύθυνοι είμαστε όλοι οι πολίτες. Δεν γίνεται μονίμως να κατηγορούμε το Δήμο, τη Νομαρχία, την πολιτεία για τις δικιές μας αυθαιρεσίες. Όπως αυτός ο οδηγός, που πάρκαρε το αυτοκίνητό του πάνω στη ράμπα για τους αναπήρους. Η πράξη αυτή είναι απαράδεκτη και πρέπει να επισημανθεί, μιας και υπάρχουν άνθρωποι μεταξύ μας, που δεν μπορούν να κινηθούν με ευκολία, πόσο μάλλον όταν τους βάζουν τέτοια εμπόδια. Λίγη ανθρωπιά εάν δείχναμε, τότε όλα θα ήταν καλύτερα σ’ αυτή τη χώρα…
Δ.Π

Σπουπερμαντολίνι ή σπιρουλίνι;
Την ελληνική ταινία με πρωταγωνιστή τον Κώστα Βουτσά, που του έδιναν οι φίλοι του το χάπι σπουπερμαντολίνι, για να δυναμώσει και να μην τρώει καρπαζιές, θυμίζει λίγο η σπιρουλίνα, το φύκι που «δυναμώνει» τους αθλητές. Η έρευνα του Πανεπιστημίου έδειξε ότι η σπιρουλίνα κάνει τους αθλητές να αντέχουν περισσότερο την ώρα που γυμνάζονται και να ξεπερνούν μυικούς πόνους. Λέτε τελικά η ζωή να αντιγράφει τις ταινίες; Πάντως όπως και να έχει, τα στοιχεία της έρευνας είναι πολύ σπουδαία και αφορούν μια σημαντική μερίδα του κόσμου.
Δ.Π

Και το θέμα της κλοπής του Πανεπιστημίου ακόμη συζητείται. Τώρα πια από τον αθηναϊκό Τύπο, που έχει βάλει στο στόχαστρο το Ίδρυμα. Η αλήθεια είναι πως το θέμα είναι πολύ σημαντικό και πρέπει όντως να σταθούν τα μέσα, όμως το πολύ το κυρ ελέησον το βαριέται κι ο παπάς. Εντάξει, έκλεψαν τα λεφτά, άλλα ένα Πανεπιστήμιο το οποίο κάνει τόσο σημαντική δουλειά, δεν μπορεί να γίνεται γνωστό μόνο για τα κακά. Καιρός είναι να αντιστραφεί το κλίμα, κι αυτό γίνεται με τις εκδηλώσεις που οργανώνονται στο άμεσο διάστημα…
Δ.Π

Jazzάρουν και τους αρέσει!
Τέσσερα νέα κορίτσια θα εκπροσωπήσουν τη Μαγνησία στον μουσικό διαγωνισμό του Schoolwave στην Αθήνα στις αρχές του καλοκαιριού. Οι τέσσερις έφηβες παίζουν τζαζ και το συγκρότημά τους είναι το μοναδικό του νομού που προκρίθηκε στα τελικά του διαγωνισμού, που αποτελεί πόλο έλξης για όλη τη νεολαία! Καλή επιτυχία κορίτσια, δείξτε τους τι βγάζει η Μαγνησία!
Δ.Π

Ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι…
Ακόμα δηλαδή, γιατί έτσι όπως έχουν γίνει οι εποχές, κοντεύουν και αυτοί να εκλείψουν. Μιλάμε για τους κυρίους που βοήθησαν το Γάλλο τουρίστα να βρει τη γυναίκα του μετά από οκτώ ώρες που ήταν εξαφανισμένη στις Νηές Σούρπης. Ούτε ένα ούτε δύο, αλλά πέντε τηλέφωνα έκαναν στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού και στο σταθμό της Π.Υ., αλλά στου κουφού τη πόρτα… Από την αστυνομία είπανε πως δεν είχαν περιπολικό να στείλουν και από την πυροσβεστική πως έπρεπε να πάρουν διαταγές από το διοικητή… Το ότι ένας άνθρωπος είχε εξαφανιστεί, ένας άνθρωπος που δεν ήξερε την περιοχή και περιπλανιόταν επί οκτώ ώρες, δεν απασχόλησε κανένα από τους αρμόδιους…
Α.Φ.

Ο φίλος του ο Απόστολος
Πότε τα βρήκανε δεν καταλάβαμε, αλλά όταν χθες ρωτήσαμε το Δήμαρχο Σηπιάδος κ. Σταμάτη Βακούλα, αν θα πάει τελικά για Νομάρχης ή όχι, γιατί μας μπερδεύει, μας είπε πως δεν μπορεί –λέει- να πάει αντίπαλος «στο φίλο του τον Απόστολο»… Παράξενα πράγματα…
Α.Φ.

Για το θεαθήναι
Μ΄ αρέσει που μιλάνε όλοι για την κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή για την παραπομπή ή όχι του πρώην υπουργού Αρ. Παυλίδη… όταν όλα τα τηλεδικεία που έχουν στηθεί στα τηλεπαράθυρα, απ όπου κάνουν παρέλαση σχεδόν όλα τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής, ούτε λίγο ούτε πολύ έχουν ήδη προϊδεάσει τη κοινή γνώμη για το πόρισμα που θα συντάξουν, απλά φτιάχνουν κλίμα… για το θεαθήναι. Για τα μάτια του κόσμου δηλαδή.
Β.Κ

Γαλάζιες
απουσίες
Aπούσα θα είναι από την πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος η ΔΑΚΕ. Ο πρόεδρός της Κώστας Πουπάκης και τα ανώτερα στελέχη της «γαλάζιας» συνδικαλιστικής παράταξης αποφάσισαν να μη μετέχουν στην κεντρική εκδήλωση στην Αθήνα, με αφορμή ένα φυλλάδιο που κυκλοφόρησε εν αγνοία τους με καθαρά αντικυβερνητικό χαρακτήρα, στο οποίο αντέδρασαν. Οι επικεφαλής της ΔΑΚΕ αναμένεται να στείλουν αντιπροσωπείες εργαζομένων μόνο στη διαδήλωση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, καθώς και στην περιφέρεια.
Λέτε να έχουμε τέτοιες “πρωτοβουλίες” και στο Βόλο;
Β.Κ

Αλ Τσαντίρι
Εγραψε πάλι χθες ο Λαζόπουλος. Ειδικά εκεί που μιλούσε για το Αγαθονήσι… και έδειξε τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη να εξομολογείται… ότι την ημέρα που μετέβη στο ακριτικό νησί δεν εμφανίστηκαν οι Τούρκοι. Μιλάμε για τον λαϊκισμό… Πουλάμε πατριωτισμό και εθνικισμό και όποιος τσιμπήσει… Κάλπες έρχονται… κάθε ψήφο αποδεκτή.
Β.Κ

Ξεκάθαρα
Επειδή ορισμένοι έχουν αρχίσει να κάνουν σενάρια… επί σεναρίων, ο έλεγχος των Επιθεωρητών του ΙΚΑ στη Νέα Ιωνία δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Παράλληλα αυτό που είναι πασιφανές, είναι ότι όσοι εμπλέκονται και με δόλο ενέπαιξαν και ζημίωσαν το ΙΚΑ θεωρείται σίγουρο ότι θα τιμωρηθούν. Έτερον αυτού ουδέν και αυτό επισημαίνεται από την ίδια τη Διοίκηση του ΙΚΑ, που εάν μη τι άλλο τουλάχιστον μπορεί να ξεχωρίσει το λάθος… από τον δόλο… στο στήσιμο και τη στήριξη μίας κομπίνας.
Β.Κ

Μνημείο αντιφάσεων
Η πολιτική προσυνεννόηση που διεφάνη και επισημάνθηκε στο τελευταίο νομαρχιακό συμβούλιο μεταξύ των δύο «γαλάζιων» παρατάξεων, ενόχλησε ως αναφορά τον επικεφαλής των «Νέων Δρόμων» Σ. Κοκκίνη.
Κοινή γραμμή ακολούθησε η παράταξή του και εκείνη του Ι. Πρίντζου για τις εξελίξεις γύρω από το θεσμό της δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης και ο Σ. Κοκκίνης αρνήθηκε την προσυνεννόηση και το απέδωσε στο ότι απλά ορισμένες φορές οι μειοψηφίες τυχαίνει να συμφωνούν.
Την ώρα πάντως που ασκούσε κριτική στην πλειοψηφούσα παράταξη για κομματικοποίηση και αντιπολιτευτική στάση, συμφωνούσε με την ομόφωνη απόφαση της ΕΝΑΕ, δηλαδή με όσα έλεγε η νομαρχιακή αρχή. Μνημείο αντιφάσεων και συγχύσεων χαρακτήρισε την τοποθέτηση Κοκκίνη ο νομάρχης.
Β.Σ.

Προς το χρίσμα
Πάντως όσο οι εκλογές πλησιάζουν και η διεκδίκηση για το χρίσμα κορυφώνεται, τόσο όπως εκτιμάται η προσπάθεια του κ. Κοκκίνη να ταυτιστεί πλήρως με το γαλάζιο στρατόπεδο θα εντείνεται με κάθε τρόπο. Την τακτική «κομματικής νομιμοφροσύνης» παρατήρησε ο νομαρχιακός σύμβουλος και γραμματέας της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Γ. Φώτης και κάλεσε όλους να φανταστούν τι θα γίνει, όταν ανοίξει για τα καλά ο διάλογος για το χρίσμα στη Ν.Δ.
Η λογική του Μαυρογιαλούρου δεν είναι θέμα ηλικίας, έριξε τις μπηχτές του ο κ. Φώτης. Ακόμη και νέας ηλικίας να είναι κάποιος, αυτό εξαρτάται από τις ιδεολογικές αντιλήψεις, όπως είπε.
Β.Σ.

Αλλες δύο φορές!
Ας ξεχάσουν οι πολιτικοί του αντίπαλοι ότι σκέφτεται να αποχωρήσει από το προσκήνιο της αυτοδιοίκησης ο «Πατριάρχης». Ο δήμαρχος Πορταριάς Β. Κοντορίζος δήλωσε το «παρών» στις δύο –τουλάχιστον- επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις στο δήμο του. Το είπε έμμεσα στην προχθεσινή συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου, όταν αναφερόμενος στους παρακρατηθέντες πόρους που επιστρέφονται στους ΟΤΑ υπενθύμισε ότι θα πάρει την τελευταία από τις οκτώ δόσεις το 2016. Το είπε ξεκάθαρα, όταν σύμβουλος τον ρώτησε εάν θα είναι τότε δήμαρχος. «Θα προσπαθήσω», απάντησε.
Β.Σ.

Τα δάνεια
του Κοιμητηρίου
Από τη Ν. Ιωνία προωθείται ήδη η ιδέα για τη λήψη δανείου, προκειμένου να καλυφθεί το ταμειακό έλλειμμα στο Σύνδεσμο Κοιμητηρίου. Φυσικά όταν ο παρ’ ολίγον πρόεδρος Νίκος Μαυρόπουλος μιλάει για δάνειο, εννοεί για ποσό το οποίο θα επιβαρύνει το Δήμο Βόλου αποκλειστικά και όχι τη Ν. Ιωνία. Είναι πασιφανές ότι η δημοτική αρχή της Ν. Ιωνίας θεωρεί αποκλειστικά υπεύθυνους τον πρώην πρόεδρο του Κοιμητηρίου και τους δημοτικούς συμβούλους που προέρχονται από το Δήμο Βόλου. Λογιστικά κάτι τέτοιο πιστεύουμε ότι δεν ευσταθεί. Ο Σύνδεσμος είναι διαδημοτική επιχείρηση, ως τέτοια θα λάβει το δάνειο και ως τέτοια θα το εξοφλήσει. Αλχημείες για να διορθωθούν αλχημείες θυμίζει τη διόρθωση του λάθους με νέο λάθος.
Χ.Μ

Οι εντυπώσεις
της εικόνας
Φωνάζουν οι δημοσιογράφοι των δελτίων ειδήσεων και των ενημερωτικών εκπομπών ότι ο ιός των χοίρων δεν μεταδίδεται με την κατανάλωση χοιρινού κρέατος. Την ίδια ώρα τα πλάνα των ρεπορτάζ δείχνουν αποκλειστικά χοιροστάσια και κρεοπωλεία. Η εικόνα, ως ισχυρότερη του λόγου, φυσικά επικρατεί.
Χ.Μ

Ακόμα μια ευκαιρία χαμένη
Ολοι περιμέναμε ότι ο σταθμός υποδοχής του αεροδρομίου της Αγχιάλου θα λειτουργήσει την άνοιξη του 2009. Τώρα μας λένε για τον Οκτώβριο. Τι έγινε; Δεν υπάρχουν τα χρήματα; Καθυστερεί αδικαιολόγητα ο κατασκευαστής; Δε βαριέσαι, αδερφέ, μια σεζόν ακόμα χαμένη. Ποιος νοιάζεται;
Χ.Μ

Είδε και
απόειδε…
Αφού είδε και απόειδε με τις διάφορες λύσεις για την άρση του αδιέξοδου στο Κοιμητήριο και τις αλλεπάλληλες αρνήσεις που εισέπραξε απ΄ όλους τους συνεργάτες του στους οποίους έκανε κρούσεις, προκειμένου να διερευνήσει το πιθανό ενδιαφέρον τους, ο Αλέκος Βούλγαρης επανήλθε στην παλαιά κλασική συνταγή του Αντ. Καφρίτσα, με τον οποίο συναντήθηκαν χθες το απόγευμα στο γραφείο του και εξέτασαν τη δυνατότητα επανόδου του στην Ομάδα Πλειοψηφίας και εν συνεχεία την πρόταση προς το Δημοτικό Συμβούλιο για την προεδρία του Συνδέσμου.
Α.Τ.

Εγιναν προτάσεις
προς πολλές πλευρές
Είναι βέβαιο ότι πριν το χθεσινό ραντεβού με τον Αντώνη Καφρίτσα ο Δήμαρχος Βόλου είχε διερευνητικές επαφές με συνεργάτες του, αν αποδέχονται την επιλογή τους για το Κοιμητήριο. Επίσης η πρόταση Μαβίδη για αποδοχή της πρότασης του Δημάρχου Βόλου δεν αφορούσε μόνον στο Νίκο Μαυρόπουλο, αλλά και σε όποιον άλλον θα επιθυμούσε μία τέτοια πρόταση. Και έτσι η πρόταση Μαβίδη έπεσε στο κενό, μολονότι θα ήθελε να κάνει το χατίρι στον Αλέκο Βούλγαρη, προκειμένου να καταδείξει ότι η Νέα Ιωνία δεν… κωλώνει στα δύσκολα.
Τελικά οι δυσκολίες αποδείχθηκαν ανυπέρβλητες και το εγχείρημα δεν τελεσφόρησε…
Α.Τ.

Μας πέταξαν
ένα κόκαλο…
Το πρόγραμμα ΣΥΝ- ΚΟΙΝΩΝΙΑ χωρά τροποποιήσεις και βελτιώσεις, είπε χθες ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας κ. Τρύφων Πλαστάρας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που δόθηκε χθες στο Δημαρχείο του Βόλου για την αφίσα που έκαναν τα παιδιά του ΔΙΕΚ, προκειμένου να υπάρξει ευαισθητοποίηση του κοινού για τη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς στην πόλη. Μη φανταστείτε ότι έγινε και τίποτα σπουδαίο με το πρόγραμμα, μας έλεγε στο περιθώριο της χθεσινής συνέντευξης. Ένα κόκαλο μας πέταξαν και τίποτα άλλο…
Α.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου