ΤΟΠΙΚΑ

Η ΕΒΟΛ μειώνει την τιμή του γάλακτος

η-εβολ-μειώνει-την-τιμή-του-γάλακτος-851206

Τη δική της απάντηση στον Ομιλο Vivartia, που ελέγχει τη γαλακτοβιομηχανία ΔΕΛΤΑ, ετοιμάζει το ΕΒΟΛ, μετά την απόφαση της πρώτης να μειώσει την τιμή της χάρτινης συσκευασίας γάλακτος του 1 λίτρου που διανέμει στις αλυσίδες των σούπερ μάρκετ κατά 25% και πιο συγκεκριμένα στην τιμή του 1 ευρώ.
Σαν πρώτη κίνηση και σε μία προσπάθεια εκτίμησης όλων των νέων δεδομένων που δημιουργήθηκαν στην αγορά του γάλακτος, η διοίκηση της ΕΑΣ Βόλου αποφάσισε χθες να συγκαλέσει την ερχόμενη Κυριακή 3 Μαίου στις 11 το πρωί στο εργοστάσιό της στη Α΄ ΒΙΠΕ ευρεία σύσκεψη, στην οποία θα κληθούν να λάβουν μέρος οι ελληνικές γαλακτοβιομηχανίες, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αγελαδοτρόφων και συνδικαλιστικοί φορείς των κτηνοτρόφων. Η Σύσκεψη συνδιοργανώνεται και από το Σύνδεσμο Ελλήνων Κτηνοτρόφων της ΠΑΣΕΓΕΣ.
Στη σύσκεψη θα τεθούν επί τάπητος όλα τα νέα δεδομένα που δημιουργεί στην αγορά του προϊόντος η συγκεκριμένη επιθετική κίνηση της εταιρίας VIVARTIA, συμφερόντων του κ. Βγενόπουλου, για την οποία και χθες ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου επέμενε ότι ήταν μία κίνηση προειλημμένη, που προσυπεγράφη, όπως σημείωσε, με τις ευλογίες του αρμόδιου υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Γ. Βλάχου την περασμένη εβδομάδα.
Εμείς θα απαντήσουμε στη μείωση των τιμών που αποφάσισε η ΔΕΛΤΑ, τόνισε με έμφαση ο κ. Πρίντζος, προκειμένου να διατηρήσουμε τα μερίδια αγοράς που έχουμε κατακτήσει τα τελευταία χρόνια τόσο στην τοπική αγορά, όσο και στις αγορές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.
Ωστόσο και χθες ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου ήταν και πάλι επικριτικός για τις πραγματικές προθέσεις της μεγάλης ελληνικής γαλακτοβιομηχανίας, που προχώρησε σε αιφνιδιαστική μείωση της τάξεως του 25%, όταν, όπως είπε, πριν από ένα μήνα η ίδια βιομηχανία δήλωνε ότι αποχωρεί από τη ζώνη γάλακτος της Ανατ. Μακεδονίας, θεωρώντας ότι ήταν μη συμφέρουσες οι τιμές προμήθειας του γάλακτος από τους κτηνοτρόφους. Πότε έλεγε αλήθεια η ΔΕΛΤΑ; διερωτήθηκε ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου. Ο κ. Πρίντζος αφήνει να εννοηθεί ακόμη ότι αυτή η επιθετική κίνηση θα είναι πρόσκαιρη, διάρκειας ολίγων μηνών, προκειμένου στο διάστημα αυτό να φύγουν κάποιοι «ενοχλητικοί» και έτσι να μπορέσει στη συνέχεια να αυξήσει τα μερίδια αγοράς της, που μειώθηκαν τα τελευταία χρόνια. Ο κ. Πρίντζος εκτιμά ότι η κίνηση αυτή της ΔΕΛΤΑ θα οδηγήσει σε περαιτέρω συρρίκνωση των τιμών προμήθειας του γάλακτος και για τους Ελληνες κτηνοτρόφους, που όπως λέει δοκιμάζονται τα τελευταία χρόνια.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου